Burlesque

Åhh vill så gärna se den filmen! Anna och jag hade ju tänkt sett den ihelgen, men när man bor i en småstad så fårman väl räkna med att en del filmer inte går. Gick ju varken i Falun eller Borlänge! Tänkte istället ha Wii kväll eftersom jag beställt 2 nya spel, men dom hade inte kommit än. Så vi blev hemma hos Anna till slut och lagade mat och sedan halvdäckade vi på soffan till Wall Street som vi inte ens orkade se klart. Så gick väl hem runt halv tolv och vad hitatde jag inte innan för porten? Jo mitt paket med mina spel! Då har det inte gått neri brevinkastet så dom bara lämnade det innanför porten! Jäkla tur att vi bara bor 3 st i min trappuppgång och att inte Jonas hade bestämt sig för att ha fest den helgen, då hade nog inte mitt paket fått varit kvar så länge. Jäkla posten!


Får väl åka till Sthlm eller nått sånt om jag vill se den på bio

Markarbete

Igår var jag iväg på markarbetsträning för Fia. Gick superbra! Började med att rida utan stigbyglar i trav och gjorde volt i ena hörnet, därefter skänkelvikning på långsidan, sedan volt igen och trava bommar på andra lång sidan. Gjorde det ett par ggr i båda varven. Sedan fick vi ta stigbyglarna och sedan stå i lätt sits över bommarna och i en av volterna. Sög ganska bra på benen :)
Sedan travhoppade vi ett kryss och skulle sedan gå ner till skritt mellan två koner. Måste träna mer på min balans och sits i travhoppningen, avsaktningarna är inga som helst problem, men min sist finns mycket att göra åt.
Övegick sedan till övningen jag gjorde förra helgen med linjen med 3 hinder med 12,5m mellan varje. Red igenom det på tre ett par gånger sedan red vi på 4-3. Det funkade superbra! Däremot var det svårare när vi skulle gå tillbaka till att rida 3-3 igen.
Avslutade med att hoppa en oxer med bom framför. Gick superbra och fick hoppa två språng på 1,10. Jäklar vad han hoppar! höll på att hoppa mig ur sadeln på 1,10. Duktiga lilla Totte, kan säga att jag har en rejäl träningsvärk idag!

Idag

Har varit ute i stallet och dammat och städat. Var lite sädär för min allergi när jag dammade, men det gick bra :) Red sedan ut en sväng på Totte som var lite loj idag, men ändå fin. Imorgon blir det markarbete för Fia. Ska träna ihop med Julia som äger Fidde som Anna brukar rida, ska bli roligt har bara sett Anna rida henne så det ska bli kul att se när Julia gör det.


Friskis

Nu jäklar så ska jag komma igång och träna mig själv är ju inte bara Totte som ska vara i form! Så idag var jag ner på lunchen och köpte jympa kort på friskis. Hann faktiskt med en hel del på lunchen idag. Mamma och jag lämnade in bilen på verkstaden och det tog sin lilla tid eftersom Gustav satt där själv (eftersom resten av kundmottagningen hade lunchmöte och återigen blir bjudna på lunch, börjar ju bli en löneförmånan nästan), sedan åkte vi ner på stan och köpte mitt friskis kort, var bort till Lilla Europa och köpte baugettemacka där vi träffade Eva. Tydligen var det tre grupper på söndag, får se vilken jag hamnar i då. Dessutom hann jag med att tanka på vägen upp till jobbet.


Lista

Har lite tråkigt på jobbet så hittade en lista jag tänkte skriva lite.

Den här listan har jag hittat hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

 

Senaste

Låt du hörde: Mercy med Duffy
Film du såg: Get him to the greek

Mat du åt: Makaroner och Falukorv

Kram: Från hunden Molly (haha hon är jätteduktig på att kramas)

Puss: Fick en ofrivilligt av Molly igår ;)

Känslan: Glad

Resa: Oj läääänge sedan

Glädje: Riktigt stora glädjen var förra torsdagen efter hoppträningen med  Totteman

Dröm: mins inte

Person du träffade: Gunnel som sitter mittemot mig :P

Personen du pratade i telefon med: Någon kund som ringde

Personen du fick sms av: Anna

Gången du åt 7-eleven korv: Har aldrig gjort det haha lantis

Gången du var utomhus: I morse när jag gick in till jobbet

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Oj måste nog ha varit på juldan

Saken du köpte: 2 spel till wii

 

Allmänt:

Ska bli skoj: Säsongens första tävling

Ska inte bli skoj att: kommer inte på något

Sparar till: Nya tävlingsridbyxor, ny hoppgjord

Pålägg som gäller: OOOOOSSSSSTTTT

Önskar att jag var bättre på: Ännu bättre ryttare

Dagens dryck: COLA vad annars? hehe

Vad saknar du: Mina kompisar som inte bor här

Tre band/artister: Mando Diao, My Chemical Romance och Rhianna

Vad har du gjort idag: jobbat, jobbat och jobbat

Brukar du svära mycket: Alldeles för mycket

Hur tidigt stiger du upp: Allt mellan 6:20 till 9 beronde på hur jag jobbar

På helgerna: mellan 9-11

Vad ska du göra ikväll: Äta godis och och kolla på TV

Hur många timmar sover du per natt: Varierar mellan 6-10 tim

Vem är snyggast i världen: Oj ingen aning

Vad är det för veckodag: FREDAG

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Bra fråga förra sommaren var bra men kan inte säga vad som var bäst

Favoritplagg i garderoben just nu: vet inte

Längd: 1,65

Vikt: Har inte vägt mig på flera år

Byter gärna garderob med: Kenza

Byxa eller kjol: Både och

Senast utlästa bok: Beautiful Dead

Mitt rum kan beskrivas som: grönt haha

Mig själv med tre ord (just nu):

Jag tränar: Ridning 6 dar i veckan, gymboll 1gg i v och ska börja på jympa

Jag ville bli när jag var liten: Författare och journalist


Man

Stog och svettades över Tottes man idag. Den är ju så jäkla svår att få ordning på, ja sen har jag ju slarvat en del med den. Men såg på en av filmerna av Hook vilken perfekt man han hade. Herregud alltså det var ju ingenting som låg fel där. Men vet att jag fixade med den j´ämt. Inför varje tävlinge så klippte jag den, röck den och använde urtunnings sax på den. Ja det tar nog ett tag att få ordning på Tottes man, men är man lite envis så ordnar det sig nog.


Hookis med sin perfekta man.

Jobbar över

Får jobba över en timme idag eftersom en är sjuk. Ska hämta mamma sedan för var tydligen fel på deras bil. Tur att deras bästa dotter jobbar på rätt firma så det är bara att komma in med bilen imorgon utan att boka tid :)
Ska hem sedan och pussa på Totte, har ju inte sett honom sedan i Tisdags morse! Underbara lilla kille, en liten ridtur ska vi ut på också i kylan. Blää i måndags var det +2 och idag ligger det -11.

Sedan ringde Anna också, blir nog inget Umeå v.9 så ev. kommer jag göra min första start i Fagersta. Får se, ska prata med Fia lite också och se vad hon tycker.



Ridhuset

Var som sagt iväg till ridhuset igår med Tottekillen. Gick hyfsat. Vart lite stressat eftersom vi vart lite sena iväg och innan klockan sex var jag tvungen att vara ute eftersom hundkursen började. Så det vart ca 30min ridning. Red fram honom lite och gjorde lite öppna som han gjorde superbra! Tänkte att jag skulle träna lite mer på det eftersom han blev så tjurig för Fia när vi gjorde det. Men igår gjorde han det kanon protesterade ingenting! Galoppjobbade honom lite lätt och sedan hoppade jag tre cavalettis med 12,5 m mellan varje och försökte rida på 3 jämna galoppsprång. Gick ganska bra. Hade ju inte riktigt med tid att sitta och nöta det och Totte hann inte riktigt få någon riktig vilopaus mellan framridningen och den lilla hoppövningen så han vart lite hängig i bettet Men samtidigt hade han bra med bjudning. Enda problemet är att jag är inte tillräckligt stark än för att hålla igång hans galopp jämt. Han jobbar ju som en galning hela tiden och gör det jobbigt för sig själv och jag orkar inte riktigt hålla igång honom jämt. Men ska prata med Hannas mamma nästa vecka om dressyrträningarna och få lite mer hjälp där.

För övrigt tog jag hoppövningen från boken: Övningar och banor för hästhoppning av Hanna Mauritzon. en jättebra bok med massor med övningar och banor. Köpte den på www.adlibris.com kostar 104:-

Övningar och banor för hästhoppning

Glad!

Kom på att jag inte skrivit någonting alls om träningen i Torsdags. Gick i alla fall super! Totte var jättepigg och bjöd som sjutton på alla hinder. Hoppade inte särskilt högt hoppade bana på mellan 90-1m. Allting funkade riktigt bra trots att jag inte hoppat sedan slutet av november. Hur som helst tyckte Fia att jag inte skulle åka till Avesta utan åka på våran Pay and Jump som går samma helg. Sedan när jag kom hem ringde Fia till mig och ville bara säga att hon tyckte att det gick så bra och prata lite mer med mig eftersom hon tyckte att hon inte hann med att säga allt på träningen. Snacka om att jag blev jätteglad över att hon ringde! Om det är ledigt i ridhuset idag ska jag åka dit och hoppa lite smått och sedan blir det nog markarbete för Fia på Söndag. Så himla roligt att vara igång nu!



Gårdagens jobb

Gårdagens "jobb" bestod av att plocka ner alla mina rostter från mitt rum och flytta in dom till stan. Var in till Borlänge och köpte lite nät så jag kunde sätta upp dom på vägge. Helt sjukt hur många man samlat på sig genom åren. Fick lite hjälp av Anna som kommit förbi för att spela lite Wii vilket vi ängnade oss resten av kvällen. Förutom en lite stund där vi kollade på lite film från tiden jag tävlade Hook och Mary :)


88 rosetter har mina underbara hästra hjälpt mig att samla ihop. Dock är det två jag inte fått upp en var tydligen trasig bak i haken och ett gehäng som jag inte riktigt vet var jag ska sätta.

Bästa Hookis som har tagit dom flesta rostterna, 52 st på 3 år även han som plockade hem det fina gehänget från Storbyn

Allting gick inte vår väg fina Märan men 16 rosetter fick vi ihop endå på 2 år

Har inte hunnit tävla Totte så mycket än men 12 rostter på 20 starter har det blivit :)


Dessutom fick jag ihop 8 rosetter på klubbtävlingar med lite olika ridskoleponnyer på den tiden jag inte hade någon egen häst

Bra dag

Nu har Avesta äntligen lagt ut sin propp inför tävlingarna och dom hade bra klasser. Så ska jag träna lite och se hur jag tycker vi kommer igång. Måste betala in licensen också. Men idag är det dax för första träningen för säsongen ska bli så himla kul. Totte har varit så laddad dom senaste dagarna och bockar och busat. Så hoppas han är taggad i dag också. Dessutom fick jag sova en timme längre i morse ockås eftersom jag inte behövde rida på fm.


Sötaste hästen!

Fattig i Januari?

Läste en artikel i en av lokaltidningarna förra veckan tror jag att så många har dåligt med pengar i Januari efter all julhandel. Okej, dom har inte varit på vårat jobb har jag märkt. Folk är som TOKIGA! och det har dom varit ända sedan nyår. Dom ringer verkligen på allt, verkstad, reservdelar och försäljning. Försäljningen brukar ju vara död i Januari men inte nu heller. Gick hem igår och grät lite för jag var så jäkla slut. Efter 19 timmars jobb på två dagar med ett konstant ringande var mitt huvud helt slut! Skönt att jag bara jobbar halvdag idag och i morgon och fredag är det ledigt.




16 timmar & 18 min...

... Är vad jag har kvar nu av den här arbestveckan! Sedan är jag ledig i 4 dagar, ska bli så skööööönt!! Och på Torsdag så blir det äntligen första hoppträningen ihop med Tottekillen. Ser verkligen framemot det superduper mycket! Vart så otroligt sugen på att hoppa när jag var och kollade på Leif träningen i Söndags men nu är det alltså dax! Hur det blir med tävlingar vet jag inte än eftersom Avesta inte verkar ha någon lust att tala om för oss ryttare om det blir någon tävling eller inte. Det är ju nästan bara 3 veckor kvar och dom har fortfarande inte lagt ut någon propositon så man undrar ju. funderar på att maila dit och fråga. Min klubb har ju en Pay & Jump samma dag, men jag vill ju så gärna komma igång med tävlandet!

Snart, snart är vi igång!!


Leif Hall

Söndagen spenderades ute på Sveden där det var en heldags träning. Åkte dit till kvart i elva eftersom Leif skulle ha lite teori med dom som tränade, vi som är med i hopprojektet och dom som är med i Team FaRS. Han berättade lite om hur han lade upp sin träning och tävling under året och lite andra grejer. Tittade sedan på dom två sista grupperna. Hade egentligen tänkt åka och sedan och hoppa med Totte i ridhuset hemma vid hos. Men det blev ju plusgrader igår och regnade och det var jättehalt ute. Vägen till ridhuset är ju ingen höjdar väg, smal och slingrig med en del branta backar. Vet att på den tiden FaRS och BoRS hade många träningar där förr var det ofta många som fastnade i backarna när det var halt, så det är ingen höjdare väg som sagt. Så det var bara att slänga på reflexerna och rida ut på honom.

Helgens utgång

VAr ju ute med tjejerna från jobbet i Fredags. Åkte hem och gjorde världens snabbaste dammsugning i Fredags innan alla skulle komma. Sedan visar det sig att dom kommer en halvtimme senare för Maria blev aldrig klar ;P hade jag ju kunnat tagit det lite lugnar. Gick till China Tai och köpte med oss mat hem och drack lite vin till det. Eller ja en hel del vin blev det visst. Sedan vid tolv tiden gick vi vidare till Victusella. Var en superrolig kväll och borde vi verkligen göra om. Enda som var lite tråkigt för min del var att jag blev så fruktansvärt trött på slutet. Den där förbaskade förkylning släppte äntligen någonstans mellan natten till söndag.



Pulka åkning

Som sagt förra torsdagen var vi ju hemma hos Jenny med all småttingar och åkte lite pulka. Här kommer några bilder på det :)







AVslutade dagen med att Bella fick en massa julklappar av Janina och Jenny

James fick också ett litet paket :)

Mål 2011

Har ju skrivit lite smått vad mina mål är för i år, men tänkte köra listan med mål jag har här:


  • Starta 1,10 under våren (förhoppningsvis på Dalahoppet i maj)
  • Plocka fler placeringar i 1m och förhoppningar att vi gör likadant i 1,10
  • Starta 1,05 under inomhussäsongen
  • Fortsätte jobba på med Totte på marken så vi bibehåller det vi jobbade upp hemma hos Fia under sommaren 2010. Ska även börja träna dressyr ihop med en klubbkompis

 

Mål för mig själv:

 

  • Träna upp balans och styrka i mage och rygg
  • Få en bättre och följsamare hand
  • Fortsätt jobba på en mer stilla skänkel
  • Vara mer stilla med överlivet över hinder

 

Sådär där har ni mina mål. Nu hoppas jag på en lika bra säsongen i år som 2010 och att vi når fina resultat


Bästa buskillen som försökte bocka av mig igår på stora vägen för att han inte fick trava... knäpphäst :P


Otekniska jag

Idag började ju väldigt bra.... eller inte.
När jag kom till jobbet idag fick jag inte ur nyckeln och bilen gick inte att starta. Så efter ett par försök gav jag upp och gick in till kundmottagningen för hjälp. En av kundmottagarna följde med ut och fick ut nyckeln direkt. Visade sig att jag inte lagt i parkerinsläge ordentligt. Heja mig! så kan det gå när man bara kör automat någon gång ibland... Dessutom har sektorchefen här tyckt att det varit extremt roligt och går runt och berättar det för alla och då menar jag verkligen ALLA som vill lyssna. Så man har fått en del pikar i dag kan man säga. Brände mig sedan på tungan när jag drack varm choklad på rasten. Hoppas att resten av dagen blir bättre i alla fall

Stress stress

Jobbar till kl 17 idag. Sedan blir det direkt ut till Vika och rida en sväng på Tottekillen. Därefter hem till mig och städa och försök få i mig lite mat. I morgon är det jobb mellan 8-18, sedan vid sjutiden kommer tjejerna från jobbet. Då blir det lite mat och vin kanske lite wii och sedan utgång!
På lördag tänkte jag åka till ridhuset och hoppa Totte lite smått, därefter blir det stan och wii-kväll med Anna. På söndag ska jag ut till Sveden och ha teori för Leif tillsammans med hopprojektet. Kommer nog sedan bli kvar där och se dom två sista grupperna träna för honom. Sedan blir det Vika och rida Totte.
Ja därefter är det slut på helgen och en ny jobbvecka börjar.

I Stallet

Tänkte presentera vad jag har för hästar i stallet:

Eliott
F. 2003

E. Majim G

UE. Porfyr

Är ju min tävlingshäst Totte. Har gått felfria rundor upp till 1m med mig och som 5-åring startar 1,20 felfritt. Är stallets bushäst och vill ständigt ha uppmärksamhet. Är rolig att rida varje gång och hittar ständigt på nya bus. Men är samtidigt världens snällast häst. Arbetar på bra men kan bli lite lat ibland. Har ägt Totte snart i två år och siktar på 1,10 i år. Långsiktigt mål är att plocka många placeringar i 1,20 och starta 1.30.

 

Wänga Russin

f. 1999

U. Wänga lord Wimsey

UE. Mieshel v.d Valendries

Våran lilla sällskapshäst har funnits på gården ända sedan 2002. Har varit sällskap både till Hook, Mary och Totte. En liten dam på 93 cm som tycker att äta och rulla sig är det bästa som finns. Har varit utsälld två gånger och fått 38 och 39p. Var även med ett år på Ridsportensdag där hon fick springa med mig och hoppa. Hon blev väldigt populär där.
http://hem.passagen.se/shavf/lord_W.htm

Har ingen bild på Russin och det går inte att ladda upp bilder på jobbet. Så länkade till en bild med hennes pappa Wimsey. Dom är ganska lika


Förbannade klubbar!!

Är irriterad på klubbarna nu här! Om en månad är den första tävlingen alltså 12/2, men dom har fortfarande inte lagt upp någon proposition för tävlingen. Skulle vilja se den så jag vet vad dom ska ha för klasser så jag vet hur jag ska planer lite inför det. För har dom inga bra klasser åker jag ju inte och dessutom vill min mamma veta eftersom min fyller år omkring där och vill veta vilken helg hon kan bjuda hem alla släktingar. Eftersom alla på mammas sida bor i Stockholm kräver det ju lite planering.



Förutom att debutera 1,10 är andra mål att ta fler än 10 rosetter i år och dessutom för första gången sedan jag köpte Totte kunna tävla hela säsongen (vilket jag inte kan styra men hoppas kan man). dessutom plocka många flera placeringar i 1m vilket inte borde vara omöjligt om det fortsätter likadant i 1m som förra året.


Jobbar på

Är dunderförkyld men jobbar på ändå duktig som man är ;) Får snart gå hem jobbar till kl 17, sedan ska jag äntligen få hämta ut mitt wii som kommit idag.


Full fart

Igår var det riktigt fullt upp. Var ut till min kompis Jenny som var hemma från England den här veckan. Var fullt hus där. Har ju ett par vänner som har barn. Så var en bäbis på 3 månader, en på 9 månader, två st 3-åringar och en 4-åring. Som tur är så finns det mycket att leka med hemma hos Jenny eftersom hennes mamma är dagmamma. Var där ute i ca 4 timmar och åkte pulka och åt lunch och försökte umgås så gått det gick med allihopa. Vi träffas ju tyvärr inte så ofta alla har ju fullt upp med sitt och bor på olika håll. Skjutsade sedan in Janina till stan och åkte sedan hem till mamma och pappa. Fick smörgårstårta innan jag gick ut i stallet och red ut en vända på Totte, som alltid var han supderduper busig! Åkte sedan hem till mig och lyckades trycka i mig ett helt paket med Ben & Jerrys. Blir hungrig när man håller igång så mycket ;)

Hade tråkigt igår kväll och lade in en massa kort på datorn från när vi var i Corfu -04

Har inte kontakt med alla på bilden längre, men tre av dom är nära vänner fortfarande


Sommar

Snöra ute IGEN för 543894585 gången.... Längtar så himla mycker efter vår/sommar. Vill kunna använda min nya kappa jag köpte på H&M förra veckan, längtar efter att kunna gå på rådhusgården. Vill kunna tävla utomhus och gnälla på att det är föööööööör varmt. Slippa klä på sig 40 lager kläder när man ska ut och rida, slippa klippa hästen 511 ggr på år. Ja ni fattar. Vill ha somma NU!!




Underbara sommartävlingar på Romme, "bara" 5,5 månda kvar till dom


Underbara sommar....

Jobbar


Sitter på jobbet och alla bloggar verkar funkar. Brukar alltid vara spärrar här. Men tänkte passa på att visa lite av det jag köpte igår på H&M på nätet.








Jeans 299:-


Linne 69:-

Inge jättebra bilder kanske men man ser lite i alla fall


Finns inget stopp...

...På mitt shoppingbegär :)

Vad var det Louise mamma sa, man blir rik på sina utgifter inte sina inkomster. Ähum ja, då kommer jag aldrig bli rik. Fick in 2000 kr igår för en dressyrsadel jag sålt. idag Köpte jag ett Nintendo Wii red edition. Hallå det var ju rött!! Men allvarligt jag hade redan bestämt mig för att köpa ett wii, men inte riktigt än. Hade tänkt köpa ny hoppgjord och ny tävlingsrydbyxor först. Men när jag såg det kunde jag inte låta bli!


Titta vad fiiiint det är :)

Passade även på att klicka hem lite från H&M (dålig beslut Camilla) aja det är sånt som händer.


Skorna jag köpte i Onsdags. 229:- på Deichmann

Måndag

Är fortfarande ledig, börjar jobba på tisdag em. Har haft en riktigt skön dag, har kollat lite på Cougar Town och 8 Simple Rules. Var fram till återvinningen och slängde lite flaskor och sådant som min snälla kusin hjälpte mig att bära ut i igår. Var in till stan och pantade en massa burkar som mamma och pappa plockat ihop när dom städade garaget. Fick ihop 103:- på det, handlade lite mat för det hem. Men smart som jag är åker jag inte hem till mig med det utan åker ut till Vika med allt haha, smart av mig. Red ut en sväng på Totte på em. Han är så jäkla busig nu. Men fin är han. Är riktigt sugen på att komma igång ordentligt nu. Men borde kunna börja träna om ca 2 veckor då borde vi vara på gång igen.


Nyår

Firade nyår med Eva och hennes pojkvän och hans kompisar. Började med förfest hemma hos mig. Hade superroligt, men blev nog liiiite för mycket eftersom ingen av oss var särskilt nykter när vi kom till resturangen där vi skulle äta. Vart lite tråkigt där ett tag då det hände lite grejer runt tolv slaget, men ordnade upp sig. Gick sedan vidare till Victusella där vi dansade en del. Jag och Eva kom på att vi skulle fylla 25 i år så vi skyllde på det över att vi vart supertrötta på slutet. Halvvägs till 50 då får man blir trött, dom andra var ju trots allt 2 år yngre än oss ;P


RSS 2.0