Off the Map

Åhh har fastnat helt i den nya serie på 5:an Off the Map. Tycker att det är superbra! Det enda jag har så svårt för är Zach Gilford, hans roll i den här serien blir ju så fel! Är ju van vid hans karaktär Matt i Friday Night Lights och Tommy Fuller i Off the Map är ju bara så långt ifrån Matt man kan komma haha. Man aja man vänjer sig väl :)

Off the Map cast

Dålig karaktär

Usch är alldeles för dålig på att träna nu. Tänkte gå på ett medelpass igår, men i stället köpte jag chips, dip och cola och kollade på EM-kvalmatchen i fotboll i stället. Haha jag är sååå sämst. Har inte tränat något på ca 2-3 veckor så det är ju dax nu, men har haft lite brist på tid. Så fort jag tänkt träna den senaste tiden har jag ALLTID varit tvungen att jobba över och måste man då åka 2mil hem till mama och pappa och mocka och rida Totte, därefter åka 2 mil in till stan igen för att träna så hinner man inte. Eftersom det baspass jag tänkt gått på börjar 19, jag slutar egentligen 13 den dan, men har varit tvungen att jobba till 15. Så på 4 timmar har jag 1h restid och det tar alltid minst 2h för mig i stallet, sedan försöka få mig någon mat, byta om. Ja ni ser blir en jäkla stress om jag ska hinna.

Jaja Totte har inte gått så hårt nu dom senaste dagarna. Fick vila i Söndags, vilket jag egentligen inte gillar när han tävlat dagen innan. Men var ut på födelsedagsfest hos en kompis lillasyster på Lördagen. Sedan på Söndagen skulle vi hem till min brors sambo som fyllde år (har varit hem till kompisar varje dag på helgen för att dom fyller år haha). Så kom inte hem till mamma och pappa förän åtta på kvällen. Så det blev bara mockning och lite värdlscupen på TV och lite Ponnyakuten. I morgon ska jag träna för Fia och nästa tävling blir den 10 april i Ludvika. Ska hoppa 95cm och 1m, så nu ska jag försöka ta det lugnt och bara rida två bra rundor.


Åhh vill ha sommar nuuuu

Nyhetsmorgon

Min frisör Lotta var med på Nyhetsmorgon idag! Superduktig frisör är hon!


Gårdagens tävling

Var och tävlade i Avesta igår. Är inte allt för nöjd med dagen, känner mig väldigt besviken på mig själv. Totte var kanonfin när jag red fram och jättebra på framhoppningen. Måste faktiskt säga att igår var första gången jag var riktigt nervös i år. Har faktiskt varit riktigt lugn på de andra fyra starterna jag gjort. Börjar med att den som startar före mig kraschade 2:an och det tar superlång tid för dom att bygga upp den. Så jag har jättemycket tid på mig att rida runt, vilket är både bra och dåligt. Det dåliga när jag är nervös är att jag bli ännu mer nervös. I alla fall, hon innan vägrar ut sig och jag får startsignal. Kommer helt okej på 1:an, sedan är jag lite nerövs för tvåan eftersom den andra kom så totalt fel, Totte bjuder jättefint på den och jag tänker att jag ska ta en halvhalt och rida an. Men i stället lägger jag fram handen och driver på honom. Så han hoppar ju inte så klart, lägger honom i ett skittaskigt läge så jag förstår att han inte hoppar. Lägger en volt och gör precis som jag tänkt innan och kommer perfekt (såklart). Sedan gör jag samma misstag som i Fagersta försöker plocka bort ett galoppsprång på distansen där det ska vara sex, så jag rider på fem, men denna gång hoppade han i alla fall. Sedan avslutar vi det hela med att Totte hoppar 7:an och 8:an som om det vore 1,20 minst. Så jag håller även på att åka av på sista hindret.
Måste tagga ner lite, jag vill så himla mycket så därför stressar jag runt lite, i Falun ville jag bara få till en bra 1m runda med framåtbjudning i Totte eftersom han var så seg i 90, så då gick det ju jättebra. I Avesta och Fagersta går jag in med inställningen att det enda jag vill är att vinna. Vilket gör att jag får lite bråttom och rider iväg honom. Kan säga att jag gjorde betydligt sämre rundor ridmässigt i 1m förra året, men då ville jag bara komma runt med en bra känsla och struntade totalt i om vi skulle bli nolla och placerade. Det enda jag ville var att komma runt och då gick vi nolla i 5 av 6 1m. Nu är jag så säker på den här höjden och vill bara vinna. Vilket såklart inte är bra för det är ju bevisat nu att det bara blir fel när jag har den inställningen. Så nu måste jag lugna ner mig lite och försöka tänka att vi ska komma runt utan onödiga stopp och riv och är man nolla och placerad så är det bara en bonus.

Busy Day

Har ridit och fixat stallet och putsat grejerna. Ska duscha snart och åka in till stan och skjutsa mamma upp till mitt jobb för hon ska hämta ut bilen från verkstaden. Sedan fixa nått att äta och sedan fika hos Josephine som fyller år i morgon. Därefter vidare till Anna som ska käka räkor och dricka vin med Emma. Jag får titta på bara haha, äter inte räkor och kan inte dricka nått eftersom jag måste tillbaka ut till Vika sen. Får väl sno en ostkrok från Ea eller nått. I morgon är det också fullt upp, men mer om det i morgon :)

Schabrak

Snälla mamma hade köpt två schabrak till mig på Granngården. Var halva priset så då passade hon på att köpa till mig. Hon är snäll hon min mamma :)


VÅÅÅÅÅR

Å det har varit så himla härligt väder den här veckan. Synd bara att man jobbat en massa så man inte kunnat få njuta av det riktigt. Totte fick stå mån-tis eftersom jag jobbade mellan 7-18 i måndags och 8-18 i tisdags. Jobbade mellan 7-15 igår och red ut en tur på Totteman som var jättepigg haha han är så söt. Idag red jag på förmiddagen eftesom jag jobbade bara på eftermiddagen. Var så skönt att bara rida i min tunnare jacka och utan överdragsbyxor. Konstaterade idag också att Totte är ganska helikoptersäker ;P Dom var tydligen ute och kollade ledningarna idag och flygar ju vääääldigt lågt då och dom flög alldeles över oss ett par gånger väldigt nära. Men Totte var ju så duktig och blev bara lite orolig, men lugnade sig ganska fort och brydde sig knappt alls fast helikoptern var alladels över oss. Duktig kille :)




Inte mycket snö i skogen nu, förra veckan var det helt vitt här

Tävling


90

Insåg idag att Totte tog hem min 90:nde rosett igår och våran 14:e tillsammans. Nu är det bara 10 kvar till 100. Å 10 st till ska vi väl lyckas ta hem i år, har ju börjat året bra med 2 rosetter på fyra starter. Nu ska jag nog visserligen inte hoppa några fler clear rounder på ett tag. Men om 1m fortsätter rulla på som dom gjort kommer nog rosetterna komma där också. Nu är det inte långt kvar heller till 1,10 debuten bara ca 2 månader kvar.


Hemmatävling

Idag var det tävlingar på Sveden där våran klubb har sitt ridhus så det är ju som sagt hemmatävling :) Gick sådär i 90 och jättebra i 1m. Till 90 kändes han fin och bra framme, men när vi kom in på framhoppningen så kändes det som att han dog lite. Samma känsla när vi kom in på banan. Men jag bestämde mig i alla fall att över skulle han på vartenda hinder. Vilket han också gjorde, även om avstånden inte blev så bra och jag blev efter i 2 språng. På det sista hindret höll jag på att åka av också haha. Men nolla vart vi och fick rosett. Pratade lite med Fia om nästa klass vad jag skulle göra annorlund. Fick ett kort och enkelt svar: Galoppera! haha. Så fokuserade myckert mer på galoppen till 1m och försökte tänka framåt hela tiden på framhoppningen. Så sedan när jag kom in på banan hade jag en jätte taggad häst, vilket jag var väldigt glad över :) Tyvärr så rullade han av 2:an, lite retligt, men det var helt mitt fel. Var en ganska tight sväng mellan 1:an och 2:an och jag tappade ut tyglarna lite så jag höll ihop han alldeles för dåligt på yttern så han så klart flöt ut lite. Så han fick ett litet flackt språng. Men han var så himla fin! Inte i en bom annars och hoppade så underbart bra! Nästa en 1m hoppas jag nollan kommer det är ju lite småretligt att man får dom här små missarna när han hoppar som han gör lillkillen :)

Tröttheten fortsätter

Som vanligt (börjar det kännas som) fick jag lov att jobba över igen igår!! Totte vilade och fick blev av med sin lilla ullpäls. Sov sedan 10h inatt och tyckte att jag var pigg. Men efter att jag fixat stallet och kommit till jobbet blev jag jättetrött. Hade tänkt gå på ett baspass idag, men smarta jag glömde min träningskläder hemma hos mamma och pappa *suck* ingenting verkar riktigt gå som jag vill den här veckan.


Bästa Tottebus

Superduperultartrött

Shit alltså vad jag är trött! Känns som att fredagsnatten är ikapp. Sov ju bara ca 5 timmar, kanske ingen höjdare när man nästan var uppe 24h innan. Speciellt inte när resten av helgen var fullsmockad med grejer. Anna och jag orkade knappt hålla oss vakna på Melodifestivalen haha. Nöjd blev jag i alla fall med resultatet!
Träningen igår gick superbra och idag har jag en rejäl träningsvärk! tränade ca 1,5 timme ig¨år och vi var bara 3 personer så det blev ganska intensivt! Totte är så duktig och jäklar vad han hoppar lilla killen! Jobbade idag och åkte sedan ut och red Totte en sväng. I morgon ska pälsen av på honom, har ju inte hunnit det när jag bestämt mig förut kommer en massa saker emellan hela tiden. Men imorgon är det dax. Då ska han också vila och får jag tid över åker jag nog in till Sveden och kollar lite på Leif Hall på kvällen. Börjar ju inte förän 13 på Onsdag så har ju lite sovmorgon då, kan jag verkligen behöve känner jag!

Grattis Tottekillen

Samtidigt som det är ett år sedan Mary försvann är det även lillkillens födelsedag! Hela åtta år blir han nu, stora killen :)



Ett år bästa Mary

Herregud vad tiden går fort! Idag är det ett år sedan jag tog bort världens finaste. Ett år utan dig är helt ofattbart vad tiden går fort. Minns fortfarande förra året första dagarna utan dig. Stallet var så himla tomt. Tänk vad mycket plats du tog trots att du inte krävde så mycket uppmärksamhet. Fyra underbara år hade jag med dig finaste Päron, tack för att du fanns finaste Mary Joy






Sista bilden på bästa Mär, bara ett par minuter innan hon lämnade oss <3

Utgång!!

Hlet sjuk vad trött jag är men kan inte sova. Kom hem fyra imorse och vaknade för typ 20 min sedan. Var ju nästan uppe i 24h igår så jag fattar inte att jag inte är tröttare. Hur som helst, gick direkt hem till Anna efter jobbet igår och gjorde mig i ordning. Därefter åkte vi hem till Mia i Borlänge och förfestade och körde Singstar (lät riktigt illa haha). Hade lite svårt att bestämma oss sedan vart vi skulle gå eftersom Anna hade upptäckt att det var fel band på S2. Haha hon har sån koll har tjatat om det här i 2 månader och igår såg hon att hon sett fel på band. HUrsom bestämde vi oss för att gå dit endå och i alla fall kolla på Mary Fay eftersom Annas kompis spelar i det bandet. Men så blev vi kvar och kollade på Sonic Syndicate också, vilket Anna ändå blev nöjd med sedan för dom var riktigt bra! På hemvägen blev det Max sedan sängen. Dagen är full så ska ringa mamma snart och höra när vi ska åka sedan blir med Melodifestivalen hos Anna ikväll.

Ett par suddiga bilder från igår, är inte så lätt att hålla mobilen stilla jämt haha






Skitväder!!!

Fy vilket väder det var idag när jag skulle rida. Eftersom jag var tvungen att jobba över IGEN hann jag inte klippa Totte idag som var tänkt och det hann lagom bli ett fint snöfall när jag skulle rida. Blääää

Helgen är lika fullspäckad som vanligt. Imorgon jobb mellan 7-17, därefter hem till Anna och gör sig ordning sedan utgång i Borlänge. Lördag åker mamma och jag till Åsebo och tittar lite på tävlingarna där, klippa och rida Totte, sedan melodifestivalen hos Anna. Söndag blir det hoppträning.


"Vackert" väder idag öhh not

Årets första tävling

Jajamen nu är den avklarad. Är sjuuuuukt nöjd med 90cm klassen. Hade ett enda halvådligt språng på 8 hinder och felfritt! Han var lite avvktande men svarade bra på alla hjälper. Märks ibland att han är lite orutinerad fortfarande även fast man lätt glömmer det. Till 1m klassen var han superduper fin på framridningen och lite mer på. Vart supertaggad som jag alltid blir när jag startar sist (ingen aning varför). Och gjorde världens dundertabbe mellan 1 & 2:an. Kom jättebra på 1:an och får hjärnsläpp och försöker plocka bort ett galoppsprång till 2:an. Så otroligt dumt och det tyckte Totte också som inte fick den minsta chans att hoppa. Resten av banan gick kanon! Trots att 2,3 hinder låg på 1,05 (dom hindrena gick nästan bäst haha). Hade inte det varit för det där dumma dumma hjänrsläppet hade det här lätt varit min bästa 1m hittills. Men räknade ut att det var min 7:e 1m ihop med Totte och hans 9:onde så han har ju inte så mycket klasser i sig. Sedan han var 5 år har han bara gjort 28-29 starter på ca 3 år. Så han behöver ut och miljötränas mer och få lite mer klasser i kroppen. Jag är i alla falla supernöjd med honom han gjorde allt han kunde idag, sitter bara ett pucko på ryggen i bland ;P


Tacos

Har varit på Taco kväll med Elin och Josephine på Rådhuskällaren. Var riktigt trevligt, tyvärr blev Elin inte kvar så jättelänge då hon är en del jetlaggad och har s´treptokoker i foten haha. Har precis kommit hem, blev hemskjutsad av Josephines kille Daniel då hon vägrade låta mig gå hem haha. Har typ några hundra meter hem bara! Nu laddar jag för smörgåstårta hos farmor i morgon. Äter fruktansvärt onyttigt känner jag


Dålig uppdatering

Har varit lite dåligt här nu, men har fullt upp. Jobbade mellan 7-18 i måndags, red sedan och däckade därefter i säng. Tisdagen jobb mellan 8-17, tänkte sedan städa lite hemma orkade med sovrummet innan jag ramlade ihop på soffan haha. Igår jobbade jag mellan 7-14, red och fixade stallet och sedan var jag in till stan på ett baspass. Idag började med ridning, sedan jobb mellan 12-18 och därefter Sveden och titta lite på Leif träningen. Helgen kommer vara lika fullt upp. Är ledig imorgon, men ska fixa stallet, sedan in till stan och lite välförtjänt shopping :) sedan utgång med Josephine och Elin. Lördag blir det smörgåstårta hemma hos farmor och farfar och därefter stallet och gör Totte finare än finast. För på Söndag är det dax för årets tävlingsdebut!! Därefter på måndag blir det klippning och göra slingor och sedan till Auboise och hämta skären så Totte kan klippas snart också. Därefter fortsätter jobbveckan på Tisdag. Puh var finns lite ledighet? kan verkligen behöva det nu! Dom närmaste helgerna i Mars kommer vara lika fullt upp.


RSS 2.0