Höst

Känns som att hösten är påväg. Lite tråkigt att sommaren är slut, men såhär i början av hösten är det väldigt mysigt. Innan det där riktiga regnperioderna börjar. Totte har varit väldigt pigg dom senaste dagarn. Har fått tagit det lite lugnare dom här dagarna men i morgon är det dax för hoppträning igen. Roligt! får se om vi går fram ytterligare någonting, som vi gjort dom två senaste träningarna :)Httade ett litet,litet träd som har fått illröda löv, syns inte riktigt på bilden men dom är verkligen jätteröda!

Mina tävlingsplatser

Kom och tänka på idag när vi åkte hem från tävlingen i Storbyn hur otrligt bra det gått där, med alla mina 3 hästar jag tävlat. Har fått många rosetter och nollrundor där. Allra bäst har det gått med Hook, när man var där och fick rida Storbyns underbara lokal meeting. Var absolut en av dom roligaste tävlingarna på ponny som fanns här i Dalarna. Så här har resultaten sett ut:

Hook
LC Clear round: 0 fel
LC: 0+0 3:a
LB: 4 fel 6:a
LC: 0+0 2:a
LB: 4 fel
LC: 0+0 2:a
LB: 0+ute 10:a
LC: 0+0 1:a 
LB: 0+0 2:aMary Joy
1m: 0+4
1m lagklass: 0 fel

Eliott
90cm: 0 fel

Så 9 rosetter, 10 nollor i grungomgång har det blivit på 12 starter, inte så illa ;)

Dessutom har Ludvika varit en väldigt bra tävlingsplats för mig, Mary har jag faktiskt inte tävlat där, men Hook har ju gått Räfsnässpelen där 3 år i rad och Totte har varit där inomhus.

Hook
LB: 0+0
LB: 0+0 4:a
LA div1 omg.3: 0 fel, lag 1:a i omgången och 1:a totalt i serien
LB: 0+0 6:a
LA: 8 fel
LB: 0+0 4:a
LA: ute (red uruselt men klarade mig felfritt till sista hindret och där tog det stopp)Eliott
95: 0+0 2:a
1m: 0+0 5:a

Tävling 28/8

Så gjorde vi en start i 90 cm idag igen! Nu så börjar vi komma igång rejält igång. Var världens skitväder när vi åkte dit. Regnade och hade sig och regnade även en hel del när vi kom dit när dom hade 80 klassen. Men lagom till 90 skulle börja, började det klarna upp och regnade inget alls. Totte var hursom jättefin idag! Hade jättemycket bjudning inne på banan och vi fick knappt ett dåligt språng och felfritt vart det också. Nästa tävling blir det nog tillbaka upp på 1m. Kanske kanske att vi hinner med någon mer 1,10 i år. Men det får vi se, beror ju lite på hur det går. Annars har jag ju massor med tid att hoppa 1,10 nästa år :)


Back @ work

Jajamensan nu är semestern slut för den här gången :( Nu har man en lååååång höst att se framemot. Nä nu ska vi vara posetiva, Gunnel går ju i pension, eller ja hon har mer eller mindre gått (har hur mycket semester som helst att ta ut) så nu har Louise i princip börjar jobba. Så det är ju roligt! Kul att umgås mycket med henne, förr i tiden var det ju lite jag och Louise i hästvärlden, men efter att Louise först flyttade ner till skåna och jobbade i stall och därefter tröttnade (och i samma veva en halt häst) har vi inte träffats så ofta. Dessutom ska vi få ett helt nytt växelsystem, så det är ju också bra! Kanske det blir lite mer ordning på allt.

Totte har joggats igår och idag, eller ja, jag tänkte jogg, Totte tänkte full fräs. Vart sjutton tog hans träningsvärk vägen? Jag har då haft det rejält! Imorgon vilar han.


Veckans Ryttare

Fick ridsport av mormor när vi var i Stockholm i lördags. När jag bläddrade igenom den hittade jag Tottes gamla ägare Caroline, som hade blivit veckans ryttare :)


Shopping

Min bror och jag hann med lite shopping innan det var dags för min lilla kusins 6-års kalas. Här har ni det:


Jeansskjorta från Top Shop
Resten av sakerna är från H&M


Dressyrhäst

Har varit hos Fia och trimmat Totte lite ytterligare idag. Idag krävde vi lite mer av honom. Jobbade med att få upp honom i formen, kortade och längde mycket. Ställde igenom sidorna ordentligt och rakriktade en del och jobbade med att han skulle ha stöd på båda tyglarna. Totte tyckte att det var MYCKET jobbigt och tyckte att var jätte,jätte,jätte dum som tvingade honom till alla dessa jobbigheter. Men shit vilket arbete han kom till när han inte protesterade. Fia tyckte att han såg ut som en dressyrhäst. Någon gång nästa år ska han få bli deltids dressyrhäst, för då ska han få göra någon start i det. Jäkla vilka travökningar han kan göra och han använder sig av varenda centimeter av kroppen när han ökar! Duktiga hästen!

På väg

Är på väg ner till Stockholm och ska fira lilla kusin som fyller 6 år! På väg ner roar jag mig med att titta på liveresultaten från SM!


Gårdagens hoppträning

Älskade Tottekillen va hur fin som helst! Allting vi gjorde igår gjorde han perfekt. Dessutom började en riktigt fin bjudning komma fram. Vilket jag blev lite förvånad över när vi hoppade banan så jag var lite dålig på att få tillbaka honom. Men jag hoppade om hela banan en gång till så var jag lite mer bestämd att han skulle lyssna lite bättre. Men ja vilken skillnad det var på honom verkligen, länge sedan jag hade en sån här bra känsla på honom! Hur roligt som helst!


Linda Heed

Igår hade jag och Anna en heldag i Rättvik. Var och kollade när Linda Heed hade träning, såg två av grupperna. Alltid kul och lärorikt att kolla på träningar när det kommer någon bättre såhär. Ännu roligare var det när hennes träning delvis också gick ut lite på att man inte skulle greja så mycket utan sitta still och rida fram till hindrena, precis på det sättet som jag försöker lära mig nu med Totte. Det låter ju så otroligt enkelt men det är ju så himla svårt, jag har ju en liten tendens till att stressa och dessutom känns det som att jag inte har någon kontroll om inte jag får ta mina 18 halvhalter (vilket är nästintill helt onödigt på Totte eftersom det krävs max 1-2 på honom). Därefter hade hon lite senare en liten föreläsning om hur hon tränar och tävlar sina hästar och lite sådant. Alltid intressant att lyssna, extra kul att hon la sin träning mycket utomhus på åkrar och skogen och inte bara gjorde allt arbete inne i ridhus och på ridbanan.


Provridning

När jag satt och kollade igenom banden med Mary igår hittade jag på filmen från när jag provred Totte. Kan inte fatta att det är 2,5 år sedan ,tiden går så jäkla fort!


Mary Joy

Tänkte göra ett litet inlägg om min fina Mary som tyvärr inte finns längre.
Det var i September 2005 som jag var och tittade på Mary för första gången. Hade nyligen haft en stor besvikelse då hästen jag blivit förälskad i (en valack f.92 hade gått 1,40 med placeringar) tyvärr var blockhalt på besiktnigen. Senare visade det sig att han hade blivit behandlad flera gånger, trots det har han gått JSM med tjejen som köpte honom efter mig och den senaste ägaren har ridit honom på Agria Cup i Globen. Vissa hästar har ett starkt psyke, speciellt han!
Hur som det var min tränare Fia som tipsade mig om Mary och en häst till som hennes kompis Christine i Gävle hade till salu. Mary och den andra hästen stog hemma hos Christine då Marys ägare var gravid. Med ägaren hade hon gått upp till 1,20 med massor av vinster och placeringa och med Christine hade hon placeringar tom 1,30. Fia trodde att jag skulle gilla den andra hästen Trippan bättre, men oj så fel hon hade. Direkt när vi kom dit föll jag för Mary, hon var inte ett dugg vacker, men det var något med henne. Medan Trippan bara surade när vi hälsade på henne stack Mary fram huvudet och ville hälsa och bli klappad med öronen framåt. Red Trippan först och det var inget fel på henne, var en rolig häst att rida och riktigt kvick och fick göra en del roliga omhoppningssvängar med henne och jäklar vad hón kunde svänga! Men det sa inte riktigt klick. Sedan fick jag rida Mary och Jäklar säger jag bara. Allting funkade perfekt både på marken och i hoppningen! Kände mig säker och trygg på henne och fick provhoppa henne på 1,30 hinder. Kan säga att det var det högsta jag någonsin hade hoppat! Innan hade jag bara tävlat LA med min ponny och hoppat enkelhinder på 1,25.
Så blev det så den 7 Oktober 2005 (på min 19-årsdag) fick Mary flytta hem till mig! Mary inledde första ridturen fint med att ställa sig rakt upp på bakbenen haha. Sånt hon gör när hon är lite stressad och nervös. Men ja allting rullade på bra, förutom att hon hoppade mig ur sadeln när hindrena var högre än 1m, men man vande sig.

Tävlingsdebuterad i Febuaru 2006 på 0.90 och 1m båda Clear Round och var felfri. Andra tävlingen var vi första utanför placering i 1m och tredje tävlingen var vi 6:a i 1m och debuterade 1,10 med nedslag på sista hindret.

Sedan började krånglet, Mary gick in i brunst. Var och tränade för Pontus Westergren och jag tyckte att under våren hade han varit duktig på att bedöma vilken höjd jag klarade av. Men helt plötsligt denna träning fick jag hoppa hinder på 1,20-1,25 vilket visade sig var väldigt svårt för mig, speciellt när man hade ett brunstigt sto som slog i varje sväng.
Slutade med att jag åkte av och att Mary stannade ett antal gånger

Haha kanske inte den bästa ritningn, men den här övningen gjorde vi, och det var oxern i mitten som var mitt stora problen!

Så i till slut sänkte han ner till 1,10 och då var det hur enkelt som helst. Ja ibland önskar jag att jag kunde tuffa till mig lite och säga till när det var för högt då var jag värdelös på det. Speciellt på den tiden då min grupp också innehöll en ryttare som red 1,40 resten red 1,20-1,30 så ville man ju inte vara den som tjatade om att sänka. Man ville ju vara duktig och klara samma höjder som dom andra, vilket jag idag inser är omöjligt med tanke på att jag nyligen deb. 1,10.
Sedan fortsatte krånglet på nästa träning för Fia, ramlade 2 eller 3 ggr och tävlingar gick sådär. Gick så långt att varken jag eller Mary vågade hoppa till slut. Så vi trimmade på lite hemma hos Fia och tränade på att länga ut galoppen och att våga lägga henne rätt på hinder och inte bara sitta och bromsa henne som jag börjat med. Första tävlingen efter det gick kanon! På framhoppningen kände jag bara att det fick vara nog, antingen så hoppade hon eller så fick jag väl åka av då tänkte jag. Så sen gick hon klockrent inne på bana ett ner fick jag med det gjorde inte så mycket. Tävlingen efter var jag nolla i 90cm och placerad i 1m och sedan började det rulla på. Omdebuterad 1,10 under hösten med 4 fel och avslutade säsongen på bästa sätt! 0+4 i första 1m och vinst i den andra 1m! och vi fick vara med i tidningen också!Nästa år började bra men vi fick inte till det där lilla för att få placeringarna. Men under påskhelgen släppte det. Då Mary och jag fick våran andra seger i 1m, i samma ridhus som första vinsten, dock en annan klubb som arrangerade.


Inte den bästa kvalitén och minneskortet på digitalkameran är kasst, därav blir dete bara korta filmsnuttar, omhoppningen där jag vann i alla fall, dock kom inte sista hindret med.

Därefter åkte vi på en lite svårare tävling åkte till Gävle på deras nationella och hoppade en 1,10 som gick kanon fram till näst sista hindret där jag får hjärnsläpp! Börjar rida an och ångrar mig och börjar bromsa. Mary fattar ingenting och tänker stanna varav jag trycker till henne och hästen hoppar! Trodde vi skulle krascha hela hindret men fina hästen tar bara bakbommen och jag åker såklart av. Synd för vi var nolla framtills dess så det var ju en jäkligt klantig ryttare på ryggen!

Men vi fick lite revansch bara ett par dagar senare då vi återigen var tillbaka i Rättvik (där jag tagit mina båda segrar) där vi var 0+0 i regional 1,10 och kom 5:a! Därefter tyckte Fia att jag skulle debutera 1,20 så då gjorde jag det. Hon hoppade superfint men vi kom inte runt. Vart lite för ivrig när hon hoppade så bra och fick lite bråttom.
Står lite fel på filmen, det här är 1,10 i Gävle där jag ramlar av...

... och det här är nått språng från 1,20
Sedan kom den underbara brunsten igen, då hon som vanligt börjar krångla lite. Men hon gick hyfsat endå, fick nån placering i 1m och nån mer nolla i 1,10.
 

Från 1,10 i Leksand

Sedan började dom stora problemen. Första gången i Fagersta då Mary helt plötsligt bara ställer sig rakt upp på bakbenen.
Och det skulle bli värre, i Avesta ca 2 veckor senare går vi omkull när hon ställer sig.
Vi åkte såklart in och kollade henne på ATG men dom kunde inte hitta någonting. Tävlingen därefter (efter ett par veckors hjälp av Fia) så gick hon finare en någonsin. Vi gjorde en klockren 1m runda och nollade!


Dom två sista sprången

Tävlingen därefter var vi tillbaka på ruta 1 igen. Återigen stog hon på bakbenen. Denna gång fick vi numret av en klubbkompis till en equieterapeut. Hon hittade att hon satt fast i bäckenet på vänsterbak, vilket stämde bra med eftersom det var varje gång hon skulle skjuta ifrån med vänsterbak i svängarna hon ställde sig. Så hon knäckte lös henne gav henne lite massage och sedan var Mary kanonfin. Min tränare Eva från Kumla vart helt till sig när hon kom och tränade oss nästa gång för hon tyckte precis som ET att det var vänsterback och högerfram som Mary satt fast lite i. Och det visade sig att helt plötsligt kunde Mary trava upphöjda bommar, vilket hon haft jättesvårt med tidigare. Men nu travade hon över det som att det vore ingenting! Hade ett litet tävlingsuppehåll på ca 1 månad och bestämde mig att bara träna. Sedan försökte jag mig på enn 90. Å Mary ställer sig på bakbenen igen. Men jag får runt henne och startar sedan om. Då går vi felfritt och inte en tendens till att vilja ställa sig. Nästa tävling nollar hon i 90 och två nedslag i 1m, inte så konstigt då jag mer eller mindre racade runt banan i båda klasserna. Hade bättre tid en B-ponnyerna i 90cm haha. Sista tävlingen för säsongen avslutar vi med en 0+0 i 1m och kom 2:a!
Hela vintern eller ja lite uppehåll för vila, trimmar jag dressyr för min tränare Annika. När hoppningen sätter igång igen är hon kalasfin på träningarna, lydig och hoppar super! Sedan på en Martin träning ställer hon sig rakt upp på bakbenen. Ingen fattar någonting, men går sedan en P&J på 1m felfritt och ytterligare en träning hur bra som helst. Så vi avfärdar det lite som dumheter och kanske lite mjölksyra eftersom det var på slutet av en 2-dagars träning och vi hade hoppat mycket och ganska högt.
Första klassen går hon bra, får ett stopp men är helt och hållet mitt fel. Så i nästa klass slår det till . Kan säga att det var starkare en någonsin, förr ställde hon sig endast i svängar, men nu börjar hon redan på rakt spår. Hon känns nästan hysterisk och ställer sig gång på gång. Får till slut ner henne och hoppar 2 hinder till, sedan börjar hon igen. Petar på henne med spöt och då slutar hon och jag hoppar sista hindret som vi hade kvar.
Kan lova att det var mycket tankar som snurrade, så där och då på tävlingsplatsten bestämde jag att Marys hoppkarriär var över. Vilker sved lite både på självförtroendet och lite i hjärtat. För Mary hade ju så mycket hopp i sig, och dessutom så försökte hon ju inte ens stanna på hinder, för de gånger hon stått på bakbene har hon inte ens varit i närheten av ett hinder.
Men fin på marken hade hon blivit. Så mitt beslut var att försöka få henne till dressyrhäst och leta en ny hopphäst. Efter ett par dressyrträningar började hon kännas lite knackig, och sedan började hon ställa sig när vi försökte flytta henne i skänkelvikning. Dessutom kände jag någon dag senare att hon gick orent på ena frambenet när jag red henne på volt i trav.
Så mamma bokade tid på ATG:n, vi åkte dit och satte oss ner med veterinären och diskuterade igenom hur hon bettet sig och att vi varit där 6 månader tidigare och inte hittat något. Fick börja med att skritta på gången fram och tillbaka och veterinären säger direkt bara efter vi skrittat: Jag ska inte säga att din häst har det, men som hon rör sig är det typiskt för en spatthäst. Men vi böjer och longerar henne och ser. Men jag skulle rekomendera en spattröntgen när vi är klara med det andra"
Efter böjning och longering är han nästan övertygad och vi gör spattröntgen och mycket riktigt. I vänster bak är det ganska långt gånget och vänsterbak påbörjat.
Sedan kommer den roliga periorden när man ska se vad hästen håller för. 2 veckor på rakt spår, därefter 2 veckor där man får rida lite mer dressyr jobb. Funkar dom bra där, vilket Mary gjorde, (eller ja jag tyckte att 2 veckor inte var nog med tid så mamma ringde och frågade om 3 veckor var okej vilket det var) så fick man börja hoppa. Första hoppträningen gick hon bra, men då krävde vi inte så mycket och jag var inte heller med på hel träningen. Andra hoppträningen var katastrof. Eller ja underbara Mary kämpade verkligen. Men hon klarade det inte, om jag inte hade henne jättesamlad kunde hon inte samla ihop sig något bra och kunde inte hoppa upp sig ordentlig, ens på 90 cm! Min häst som knappt rev, hoppade helt plötsligt igenom hindren, trots att vi inte låg dåligt för hon kunde inte samla sig och trycka ifrån! Grät hela vägen hem (dels för mitt tävlingsego för jag ville ju så gärna fortsätta tävla Mary och dels för att jag tyckte så otroligt synd om min fina häst som kämpade på så fint fast det var jobbigt och svårt för henne). Det hela slutade med att Mary blev T-märkt. I nästan 2 år gick hon hemma hos oss T-märkt och var pigg och lycklig och fick mest bara gå oc lata sig i hagen vilket verkade passa henne utmärkt. Innan den dagen kom då jag kände att jag tiden och orken inte riktigt räckte till för 2 hästar. Dessutom flyttade jag hemifrån och det var svårt för mamma och pappa också. Så i ett halvår sköt jag och mamma upp det.Tills vi till slut kände att vi var tvunga att göra det. Det var min en tränare Anna (som även var veterinär) som fick göra det. Även fast det är en jobbig situation så kunde vi inte varit nöjdare. Anna kom hem till oss och jag var med i stallet medan hon gav henne lugnanden, sedan gick dom ut ur stallet och Mary fick sin spruta och somnade in. Sedan fick jag och mamma gå ut och sitta med henne en stund innan några kom och hämtade och körde vbort henne. Det var den 13 Mars 2010, solen sken och snön hade börjat smälta när Mary fick somna in, en helt perfekt dag för henne att avsluta sitt liv på. Underbara Mary blev 16 år.

Sista dagen, sista bilden på Mary.

Trots alla problem, alla ups and downs jag haft med denna häst är hon den bästa jag har haft. Hon var jobbig, hon var nervig, hon var vass och allt det där som ska krångla till det. Men hon var bäst på att hoppa, hon var världens snällaste, hon var underbar och hon var min. Jag har sagt det, om det finns ens livs kärlek bland hästar, då var Mary det för mig!


Dagens ridpass

Idag bestämde jag mig för att jobba lite dressyr med herr Eliott nere på bana. Gick inte dåligt men var inte riktigt nöjd heller. Alltså för lite drygt en månad sedan hade jag tyckt att han hade gått fantastiskt, men nu ja han kan bättre. Men det är klart alla har vi dåliga dagar ibland. Han gjorde superfina travökningar snett igenom så dom var jag nöjd med. Dessutom gick han superbra när jag jobbade serpentiner också. Lite tjafsig i galoppen och försöker ställa sig när det blir jobbigt. Förut försökte han ju lägga tungan över bettet för att komma undan, men nu har jag satt på honom remmen och då funkar inte det så då försöker han ta till bakbenen i stället. Tyvärr vet han inte att hans matte har haft mycket träning från Marypär som tillbringade 25% av sin tid hos mig på bakbenen. Så det är ingen match för mig, dessutom är hans bakbens försök ganska lama i jämförelse med Mary. Jaja, när vi efter lite bråk om vem som skulle bestämma så gav han med sig och började gå bra där med. På slutet gick jag upp i lätt sits och längde på galoppen lite mer och jäklar vilken galopp han fick, dessutom så sänkte han formen rejält vilket var riktigt bra!


Gillar min utsikt från ridbanan!


Jobbångest

Usch går nu in på min sista semestervecka, vill verkligen inte börja jobba igen! har varit så otroligt skönt att vara ledig, men jaja antar ett det är bara att bita ihop och njuta av sista veckan. Ev. ska jag och Anna åka till Rättvik på Onsdag och titta på Linda Heed när hon har träning under Hästliv Siljan veckan.


Sista gången

Alltså tror verkligen att det här är sista gången jag går med på att vara chaufför till min bror. Grejen är att jag inte vet om han kommer behöva skjuts heller! Han brukar alltid avsluta samtalet innan man riktigt har hunnit sagt ja med att han hör av sig när han behöver skjuts och sedan brukar han lägga på och lovar därefter alla kompisar att lillasyster skjutsar. Hur kul som helst.... NOT!! Hade ju tänkt sova hemma hos mig, men eftersom dom är ute i Vika och grillar efter att ha varit ute på Runn hela dagen innebar det att jag är tvungen att sitta hemma hos mamma och pappa och vänta. Klockan är ju snart tolv så jag börjar undra om dom överhuvudtaget ska åka in... Så ja jag blir nog kvar här, orkar inte åka hem nu. Blev ju lite sent igår. Hade filmkväll med systrarna Björs :) Käkade Tacos och chips och kollade på film och hade det bra. Blev sedan väckt tidigt på morgonen av att mina grannar hade sina vanliga maratonlöpning, som brukar pågå i ett par timmar. Allvarligt hur länge kan en unge springa fram och tillbaka på 78 kvadrat?

Reunion

Igår så hade vi en liten tjejträff hemma hos Janina. Är ju så trist när alla flyttar, speciellt min kompisar kan sprida ut sig. England, Umeå, Västerås etc etc. Ingen vill ju direkt bo i närheten ;) Därför är det ju lite fördel att bo kvar här så man får ju alltid träffa alla när dom kommer hem och inte missa någon som dom andra gör ibland för att dom kommer hem under olika veckor. Igår var det jag, Janina, Eva, Fia och Therese (som jag inte träffat på flera år). Så var det så klart nykomlingarna Ebbot och Teodor båda ca 11 månader. Var riktigt roligt att träffas och prata lite, synd bara att det som alltid ska saknas ett par personer, eftersom mina vänner som sagt ska vara så utspridda. Men men, det var kul att vi kunde vara såpåss många samlade samtidigt i alla fall och får hoppas det blir fler sådana tillfällen!


Hade tråkigt igår kväll och lade in en massa kort på datorn från när vi var i Corfu -04

Snälla grannar

Ibland undrar jag faktiskt varför jag flyttade in till stan, mammas och pappas grannar är ju bäst! Som ni kanske minns fick jag ju för nån vecka sedan en förstoring på mig och Totte som m & p granne tagit av oss. I går kom en annan granne förbi med en blomma och en present. Anledningen var att dom fått låna min ridbana och hindrena gratis nu under sommaren när dom haft sin häst på bete här ute. Min ridbana är inte så jättebra, den har en tendens att bli stenhård efter regn (men blir bra när man harvar vilket vi bara gör om jag vill använda den, så kan lova att den varit hård ibland när dom varit där), den har ibland en tendens till att vilja bli en gräsbana, den är inte så jättestor och mina hinder är hemmabygge och är inte så jättespeciella. Ändå var dom så glada över att dom inte behövde betala något, att dom fick låna hindrena när dom ville och att jag sagt att det vara bara att gå dit när dom ville och inte behöva fråga mig varje gång.Blixten förstörde färgen lite, är egentligen mörkbrunt och superfint schabrak. Som sagt oerhört snälla grannar!

Gårdagens hoppning

Har haft lite dåligt med tid att skriva, men igår som rubriken säger var jag i väg till Sveden och hoppade med Totte. Träningen var inställd men Fia skulle dit och hoppa lite själv så jag åkte dit så hjälpte hon mig medan hon hoppade Silje. Hur fin var inte Totte då? Jo superduper fin!! Började redan gå kanonfint medan jag red fram och var pigg och alert och klev på framåt jättebra. Inledde sedan med att travhoppa på en oxer ett par gånger. Därefter hoppade vi oxern åt andra hållet i galopp och där kunde jag verkligen bara sitta och vänta ut hindret hur härligt som helst! Red sedan en linje på ca 28 m med två räcken där jag skulle rida på 8 galoppsprång. Sedan hoppade vi igenom en 3-kombination. Avslutade sedan med att hoppa en liten bana med 5 hinder och 7 språng. Hoppade den 2 ggr och jäkla vilka språng han fick till ibland, när jag får till en bra galopp och vågar lätta med handen ordentligt så att han verkligen får hoppa igenom kroppen! Var verkligen en helt annan känsla i hoppningen igår och det känns verkligen som att vi tog ett jättekliv framåt igår!
Fick en jättekort film (då en minneskortet i digitalkameran bestämt sig för att spärra sig själv och extra kortet har typ världens minsta minne), så synd också att det är nästan dom sämsta sprången på hela träningen som kommer med. Dessutom så blir minnet fullt precis när han ska hoppa oxern i 3-kombinationen som han hoppade helt fantastiskt. Men jaja en liten filmsnutt ialla fall är ju bättre än ingenting ;)


Tävling

tävling
Var med du också----->  http://hastochpownii.myshowroom.se/jump-with-style-2/

Bio

Idag blir det Bio med mamma! Vi ska gå på Something Borrowed.


Dagens

Idag blev det en skrittrunda med Totte, dock avslutade jag med ett par minuter på banan för han gick så jäkla bra när jag var ute och red, siperbra gick han på banan också, förutom att han tyckte att det var sååååå jobbigt och ville inte riktigt gå fram. Men men kan säga att formen han hade idag är en av dom bästa han någonsin haft!
Lite bilder från dagen:
Dagens ridpass

Red Totte på banan idag. Fortsatte med jobbet med övergångar och korta och länga honom i traven. Därefter i galoppen fortsatte jag med rakriktningen som han börjar bli riktigt fin i. Bär sig bra och är avslappnad och börjar komma ner i formen riktigt fint och bakbenen börjar komm under honom riktigt bra! Provade även att korta honom, dock inte så mycket som jag ibland brukar göra, men lite lagomt sådär och jäklar vad duktig han var och var jätte avslappnad och fin när jag längde honom. Avslutade med att hoppa dom 2 små hindrena på serpenting som jag gjorde i Onsdags. Den här gången var han jätteavslappnad emellan hindrena och sög tag lite för bra i hindrena. Så övade också på att han skulle vänta och inte dra på så mycket mot hindrena och efter ett par gånger började han gå hur bra som helst. Känns som att vi verkligen börjar komma dit vi varit och ännu en liten bit :)


Lite regn är väl aldrig fel?

Så kom den där dan man har längtat lite efter, den dan då det regnade. 2 veckor av semestern tog det innan den kom! Men idag fick jag ligga inne hela dagen och titta på True Blood utan att någon klagade, eller kände ångest själv för att man mååååste vara ute för det är ju så fiiiiint väder. För ja efter 2 veckor med kanonväder är det ganska skönt att ha en regning dag. Dessutom åkte Stockholmarna hem igår så idag var det ju extra lugnt och skönt ;)

Däremot var regnet inte uppskattat när jag skulle ut och rida. Speciellt inte av Totte, precis när jag satt foten i stigbygeln och skulle hiva mig upp tvärvänder herrn och är på väg in i stallet haha! Sedan var han helt galen på åkern. Tänkte trimma honom lite där och ja det gick ju sådär... Totte var helt vild och det enda han ville var att få galoppera. Så efter lite diverse bockningar, stå på bakbenen träning och bakut sparkar fick jag någorlunda ordning på honom och jäklar vad fin han var! Lät honom sedan galoppera över åkern och ja, min häst hade frambenen någonstans uppe i hakan när han drog iväg. Måste erkänna att det är en ganska härlig känsla endå :)


Totte igår & idag

Red ett pass på banan igår. Började med att gör lite övergångar mellan skritt och trav och försökte få honom att reagera på en gång när han skulle gå över till trav eftersom han brukar vilja sega sig in i traven lite. Kortade och längde honom sedan i traven vilket han ´gjorde jätte bra! Däremellan var han lite småseg i traven så jag fick verkligen driva på honom hela tiden. Men han var avslappna hela tiden och söker sig ner i en lägre form vilket vi är ute efter. Vill bara att han ska trampa på lite bättre i traven. Galoppern började han jättefint och avslappnat tränade på att rakrikta honom vilket han gjorde superbra. Men sedan var det som att stänga av en knapp och han vart spänd och lite stark. Försökte jobba honom så gått jag kunde men jag spänner ju mig lite också.
Började sedan hoppa två små hinder på volt vilket gick helt okej, men han ville inte riktigt släppa efter i nacken utan spände upp sig lite. Däremot hade han ett riktigt bra tryck i galoppen och sög tag i hindrena väldigt bra vilket han inte gjort på ett tag. Provade sedan att hoppa som på serpentin och var noga med att böja igenom honom i varje båge och vara noga med raktiktning mot hindren och då äntligen började han släppa och slappna av. Provade på att skära av svängarna lite och träna att få honom med mig i ett lugnare tempo i lite omhoppningssvängar. Efter ett par språng behövde jag nästan bara tänka svänga så svängde han nästan av sig själv, han är så jäkla vändbar! Dessutom är han så lydig och ligger och väntar på mig hela tiden! Avlsutade sedan med att hoppa lite på volt igen i båda varven och han var så fin! Superavslappnad, en bra galopp och fint sug i hindrena.

Idag red vi bara ut en kortare vänd då han fick galoppera av sig lite. Tog sedan en liten check på en av grusvägarna där jag red honom i en lugn galopp och behålla den fina avslappnade formen som han har börja kommit till och ett bra tryck. Efter lite tjafs från Tottes sida (eftersom det är mycket roligare att springa fort) gav han med sig och gick superbra! I morgon blir det vilodag!


Bilden som min granne tog, ignoerar mig bara haha ser helmuppig ut. Men Totte är fin och bakgrunden också!

Stockholmare

Har återigen stockholmsbesök i form av kusin och moster, men denna gång har dom även kusins pappa med sig:)
Har idag hunnit med att delvis städa lägenheten, shoppat lite (men bara till mig själv, inge hästgrejer haha) och badat i poolen i byn. Nu är det fika och därefter blir det stallet och en ridtur med Totte.

Shopping

Här har vi grejerna jag shoppat den här veckan! Resten av semestern får jag hålla i plånboken tror jag, iaf när det gäller hästgrejer ;)


Tröja från Cavallo

Jacka från Equipage

Schabrak och luva från Hansbo (så hästgodis såklart!)

Så kom jag på att jag inte visat min FaRS väst jag köpte, var visserligen ett tag sedan men här kommer bild på den också :)


Härliga dagar

ca 1,5 vecka av semestern har jag gjort nu och jäklar vad bra jag har haft det! Västerås först då, sedan på måndagen kom kusin, moster och mormor. På kvällen var jag hem till Anna. Kusin och c/o stannade till Torsdag och dagarna spenderades mest framme vid poolen vi har här i byn. Onsdagen var jag in och fikade med Janina och Torsdagen träffade jag Josephine. Fredag var som sagt tävling och sedan har en del av dagarna spenderats i våran båt :)
I morgon ska jag hjälpa Anna med Fidde och ev. kommer kusin och moster upp igen på Torsdag. 2,5 vecka kvar av semestern, önskar att var mer, för jäkla vad skönt det är att vara ledig!!Kusin var bästa hjälpredan i stallet

Sommar är bra härligt det!

Livsfarligt!!

Usch har gjort slut på en del pengar i dag och i Lördags. Var in på Granngården under helgen och skulle köpa B-vitamin och havre. Slutade med att mamma och pappa fick betala havren haha för jag kom ut med ett schabrak med matchande luva och hästgodis och B-vitaminen så klart ;)
Idag åkte vi tull Auboise för mamma skulle köpa fluhguva till Russin. Var ju rea, så en jacka hittade jag, men var ju halva priset så ca 300 kr gick den på. Hittade dessutom en snygg tröja som mamma erbjöd sig att betala haha men den var också på rea så det vart lite billigare. Ska lägga upp bilder när jag har kameran som ligger hemma i lägenheten. No way att jag sitter inne i stan och svettas när man kom bo hemma hos mamma och pappa när det är så jäkla varmt. Men ska vara hemma imorgon så då ska jag ha kamera!

RSS 2.0