Det är bra att bli lite arg...

Har varit lite småirriterad på min häst efter Leif träningen. Så dom två senast tävlingarna har jag ställt lite mer krav på honom. Jäklar vad bra han har gått och vad pigg han har varit. En enda gång har han försökt protestera, men ganska lamt. Idag kortade han sig så fint i galoppen! Gick i jättekort galopp, med mycket tryck i, bra stöd på bettet, man kände ryggen komma upp som bara den och superfin form! Känns som att det antagligen var något som lossnade efter i Tisdags. Skulle gissa på att vi kom åt någonting i framfridningen, det var mycket ställa och böja och flytta, mycket bakbensaktivering och mycket krav på att han skulle komma igenom hela kroppen. Så som han betedde sig i högervarvet är lite som han brukar göra när det tar emot. Förr reagerade han bara häftigare, som att han reste sig eller bara tvärnitade och bara vägrade galoppera. Men nu har jag verkligen fått pli på dom där stöddigheterna, så hans protest var antagligen att han inte ville galoppera igenom svängde ordentligt och ta sig ur svängen för antagligen var det något som tog emot där. För egentligen var det bara ett hinder som krånglade riktigt mycket. En ganska rund högersväng där man verkligen fick böja igenom kroppen på dom och sedan rakrikta direkt och rida an. Det andra hindret han stannade på nån gång var också i högervarv och det var lite samma typ av sväng, men det var ett räcke och då vågar jag rida på lite mer. Känslan var liksom att han fastnade i svängen och stannade där, aja svårt att förklara riktigt.

...

Träningen gick sådär igår. Vissa saker gick jättebra och vissa saker gick urdåligt. Totte sa upp sig från jobbet när vi hoppade ur högervarav igår, blev dessutom kallas för shetlandsponnyn Sture av Leif.För det var han igår riktigt envis och ville inte lyssna på mig. Synd för han började så jäkla bra när vi red fram och travade bommar och galopperade bommar och när vi travhoppade kryss på volt. Sedan delar av bana gick jättebra och sedan var det speciellt ett hinder som han vägrade hoppa så länge det var en oxer, vart ju inte bättre att han rev det ordentligt en gång också. Då blir han ju ännu mera rädd om sig och jag blev osäker. Jag menar han stog emot jättemycket trots att vi gjorde om det till ett räcke på 90, men sedan kunde han direkt gå på 6 galoppsprång till en kombination på 1,10 och klippa den hur lätt som helst. Ojämn var bara förnamnet igår på den lilla herrn.

Leif träning

Nu sticker jag från jobbet på Leif träningen!! Uppdaterar ikväll. Får se om Anna är snäll och filmar lite om jag ber henne riktigt snällt ;)

Hektiskt

När livet är hektiskt får man lov att te ledigt från jobbet haha...
Nej, jag har inte så mycket val, har man tävlingar och diverse andra saker på helgerna hinner man inte med så mycket annat. Så på Torsdag har jag tagit ledigt för att baka! För i helgen kommer hela släkten, egentligen fyller jag inte år föräns nästa fredag, men tävlingar går alltid före födelsedagar, trots att jag fyller 25 ;)
Idag måste jag gå en timme tidigare för då är det Leif Hall träning!
Det är tur att man har en förstående chef :)

4 felaren

Alltså gaaah jag blir tokig om jag snart åker hem från en enda tävling till och det står 4 fel i resultatet. Gårdagen var ju precis som stora delen av min tävingssäsong, 4 fel!

90 cm: Jag red så jäkla bra i den, rent ut sagt. En av dom absolut bästa rundorna jag någonsin gjort. Lugnt och avslappnat, Totte gick kanonfint! Alla avstånd stämde till 100%, så kom vi då till sista hindret. Och vad gör jag? Ångrar min anridning, för jag kan ju göra den ännu bättre tycker jag (petig Camilla är tillbaka). Så istället för att rida an som jag tänkte från början, som egentligen var en helt okej distans, så backar jag UTAN BEN!! Dumma dumma Camilla, Totte fattar ingenting och stannar så klart. Förtstår jag det när jag ger honom så blandade signaler. Tar om och han hoppar jättefint! Så 4 fel blev det efter antagligen säsongens mest onödiga stopp.

1m: Var så jäkla förbannad på mig själv och lite posititvt var det att äntligen har jag kunnat börja rida bra igen när jag är förbannad. På ponnytiden har jag mina bästa rundor när jag varit förbannad för att det hänt något i klassen innan. Men på storhäst har det bara blivit totalfel när jag har varit så. Men inte igår, då jäklar funkade det hur bra som helst! Högt över alla hinder och jag hade sånt jäkla bra tryck i honom och han var kanonpigg! Men såklart så rev vi ett hinder. Tror han blev flack, eller ja han måste ha blivit flack, för han rev med bakbenen och Totte river nästan aldrig bak. Antagligen hade jag för mycket tryck i honom på tvåan och fick inte tillbaka honom tillräckligt bra skulle jag tro. Vet inte riktigt för jag var bara så förbannad så jag var bara så fokuserad på att rida och inte backa ur på något avstånd så jag skulle få ett till sådant stopp som i 90. Visst vart jag lite irriterad på rivet, men rundan var jäkligt bra!

Påminnelse

Unnade mig själv lite lösgodis idag och fick en riktigt trevlig påminnelse :)


Fina hästen

Har inte uppdaterar på ett par dagar. Har fullt upp hela tiden känns det som. Har räknat ut nu att i princip varje helg är uppbokad med tävlingar och diverse annat enda fram till December.
Totte går i alla fall jättefint. Red ett dressyrpass på honom i Söndags, flyttade honom mycket och försökte aktiver bakbene så mycket som möjligt. Å jäklar vad fin han blev, ordentligt genomriden också. Fick verkligen ut allting jag ville av det passet. Idag gick han på banan också, blev lite mer hoppinriktat. Red fram honom och flyttade honom lite, kortade och längde honom i galoppen. Därefter körde jag bomövningen på honom där första bomserien är lägning, volt, kortade avstånd mellan nästa serie av bommar. Red det åt båda varven och kortade och längde honom på andra långsidan. Avslutade att hoppa ett räcke på ca 1m. Så fin han var! Hoppade mig nästan ur sadeln i vissa språng. Min häst är bäst :) haha


RGB

Fantastiska Roffe fick äntligen det guld han förtjänar!!!!!Bild tagen från www.tidningenridsport.se

Även jättekul att Henrik von Eckermann kom femma!

Stress Stress

Har inte hunnit skrivit så mycket, har varit fullt upp. Kom inte hem föräns halv elva i Torsdags då jag hade hoppträninge. Igår jobbade jag mellan 7-17, sedan till Vika och rida Totte, (kolla lite på EM som jag egentligen inte hade tid med), sedan hem och fix iordning sig och därefter bege sig till O´learys med Sundbergarna. Vi var så snåla så vi åt ingen efterätt, vi åkte till McDonalds och köpte glass i stället haha.

Träningen då, jo den gick väl bra... Är lite missnöjd haha lite kul egentligen att jag känner så när tränaren tyckte att det gick jättebra. Men egentligen, Totte var kanonfin och han gick egentligen framåt igen den här träningen, men min ridning var inte riktigt 100%, låg snarare på 95. Är väl kanske därför jag är missnjöd eftersom jag red lite sämre. Men jag hittade en helt ny galopp på honom, den där prefekta galoppen, och ändå sitter jag och fipplar lite fast det bara är att rulla på. Det enda som vart fel egentligen var när vi skulle hoppa oxer med en galoppbom innan. Jga missbedömde lite hur sen jag skulle svänga ur hörnet och svängde alldeles för tidigt. Så vägen blev för dålig ch Totte klev på bommen. Vilket fick både mig och honom ur balans och jag blev osäker. Totte tänkte hoppa, men ångrar sig och slår i ett par bommar när han stannar eftersom han var påväg upp när han stannade. Den där lilla Totteherren gillar ju inte alls att slå sig, han är ju extremt rädd om sig. Men nästa gång rider jag mycket bättre och mer bestämt och då hoppar han. Men när vi skulle börja hoppa banan är det hindret nr 1 och jag är nonchalant och gör samma misstag igen och vänder in för tidigt, vilket gör att anridningen blir helt fel och då vågar Totte inte hoppa och jag mesar. Blää, vad jag hatar när jag gör så, jag måste sluta upp med det. Men i alla fall nästa gång hoppar han, behöver inte var jättebestämd utan bara tala om att han ska hoppa och han hoppar ju, dock känner jag att han är lite tveksam, men han gör ju som jag säger bara jag talar om för honom att det är ok. Kände att han var lite tveksam på 2:an också en oxer. Men där rider jag bara helt normalt och han klipper den hur fint som helst. Sedan bara rinner resten av banan på. Så det är väl egentligen just det hindret som gör mig missnöjd, dom där två stoppen var så ondödiga, hade ju lätt kunnat fix situationen om jag bara hade hållt om bättre. För även om han är osäker så räcker det med att jag säger att det är okej så hoppar han. Jag behöver inte rida med allt jag har för att han ens ska fundera på att hoppa, utan bara att jag rider normalt egentligen och bara är säker på det jag gör. DÅ törs han allt. Men positivt var i alla fall galoppen jag hittade (som förövrigt var hur härlig som helst), Totte hoppade kanonsprång, runda fina språng där han verkligen hoppade igenom hela kroppen och dessutom hade han supermycket bjudning!

Vem är sötast?

Ibland undrar man ju!

MollymusVS

Annas Tig (Bengan)

Jag ska köpa ny häst

Har funderat på det sedan i Onsdags efter att jag praktiskt taget ramlade över den! Hur ofta händer det lixom?? Så efter noga övervägande så har jag bestämt mig... Jag ska köpa en till häst!
Vad tycks? är han inte underbar??


129kr lär jag betala,  är ju just priset som fått mig att fundera, box, hö, en kvast och en krubba ingår så det är ju bra. Men tycker det var lite snålt att hindrena inte ingår. Tror ni Totte kommer gilla sin nya stallkompis?

Pretty little Liars

I´m addicted I suppose


Gråååååått

Vädret är verkligen trist ute idag, bara regnar. Tur att Totte vilar idag. Igår fick han ut på en ca 40 min skrittrunda. Försökte jogga honom i lite lägre form. Fick lov att ge upp det då han var jätteladdad och ville bara trava fort och samtidigt jättetittig och bara går med huvudet högt. Så travade tills han kändes lugn och inte bara ville springa på. Roliga var att så fort han fick skritta var han jätteavslappnad och inge tittig alls. Jaja, är fortfarande jättenöjd med i lördags!Idag har jag faktiskt tävlat

Det gick jättebra! over and out....
Haha nädå  Lite ska jag skriva (eller mycket). Som ovan så gick det superbra idag. En av dom bästa tävlingarna jag gjort ridmässigt! i 90 gick han kanonbra! Var pigg och framme för skänkeln. Eller framme för skänkeln är nog fel ordval. Han var framme av sig själv haha. Allting flöt på jättebra och hade inte ett enda dålig språng på hela banan. Så idag fick jag hopppa en 1m igen!! Å vad roligt det var att känna att man börjar ta sig uppåt lite igen och dessutom känna att ridningen är bättre än någonsin och Totte med för den delen. Var jättenervös inför 1m klassen, inte för att Totte inte skulle uppföra sig, utan för att jag från och till i år har haft en den psykbryt och totalt ridit bort mig. Och det är väl det jag är lite nerövs över. Men det gick superbra idag! Totte var jättetaggad inne på banan och jag var tvungen att sitta och ta flera halvhalter för att han inte skulle gå iväg för mycket, vad härligt det är haha! På Totte är det det bästa som finns eftersom han har varit så himla seg och trög och nu bjuder han verkligen och vill framåt hela tiden! Man i alla fall grundomgången gick perfekt förutom en sekund där jag fick panik efter femma för jag vet inte vart jag ska, kommer på att jag ska till ett plank och i nästa stund kommer jag på att det är Maxhindret jag ska hoppa som jag nästan har rakt framför mig. Så det vart lite dåligt på det, men annars var allt jättebra igrunden och vi var nolla. I omhoppningen vart jag jättetaggad och red pålite (ondöigt på en redan taggad häst) så Totte var lite flack och hade ner två bommar. Men jag är jättenöjd! Vi har ju inte hoppat 1m sedan mitten av juni, och omhoppning har jag inte ridit sedan i början av maj. Dessutom så känns det som att allting börjar släppa. I våras var jag ju väldigt frustrerad eftersom jag kände att vi låg på gränsen till att få till riktigt kanonrundor, men fick ett riv eller ett stopp på ett hinder och resten av banan gick perfekt. Men att jag alltid hade ett hinder som vart lite sämre och då ramlade bommen nästan alltid eller i bland så stannade han. Men nu har jag gjort tre starter där jag känner att allting bara stämmer. I Storbyn började det som sagt och ytterligare två rundor idag som var kanon. Nu jäklar är vi på gång Totteman och jag:)Gårdagen

Red Totte på banan igår. Han var lite seg och ovillig att gå fram i början men mjuk och sög ordentligt på bettet. Red fram lite först med lite övergångar mellan skritt och trav och i galoppen lät jag honom mest bara galoppera på och kommer ner i en lite lägre form. Travade sedan bommar som vi gjorde för Fia på senaste hoppträningen. Där man i en bomserien ska länga, lägga en volt och sedan i nästa bomserie korta ihop dom. Kände från förra Torsdagen att Totte verkligen lossade i det och fick med sig bakbenen bra. Red det lite i båda varven tills jag tyckte att han gjorde det bra och kortade och längde honom på den andra långsidan. Avslutade sedan med att hoppa ett plank på ca 90cm. Jäklar vad han var fin i hoppningen! Vart jättetaggad, men låg och väntade på mig i alla fall och jag kunde verkligen sitta och vänta ut hindret utan att stressa och han hoppade så himla fina runda språng. Jättekul verkligen! Händer någonting nytt varje gång jag ställer lite krav på  honom!


I <3 my new JW

I Torsdags hämtade jag ut min JW ridbyxor och jäklar vad nöjd jag är med dom! Var flera på hoppträningen som tyckte att dom var fina. Lite roligt med tanke på att 2 st andra i gruppen också hade JW ridbyxor, men andra färger. Så jag antar att min färg var extra fin... den otroligt fina färgen brun haha. Beställde dom från http://www.ride-with-style.se 
799 var orginalpriset men jag hade 20% rabatt så det hela slutade på 699:-
Hursom jag älskar dessa ridbyxor, snart fyller jag 25 och då har jag önskat mig en massa pengar. Hoppa hoppas jag får pengar av alla! Har nämligen hittat en kavaj jag väldigt gärna villa ha, dessutom vill jag ha ett par till JW ridbyxor!
Blixten gör att dom ser lite mer gråsvarta ut, men dom är bruna ;)

Baby goodbye

Sitter just nu ca 5 minueter ifrån EMD... Orkar jag gå dit? näää, inte värt det, sitter här och lyssnar istället, just nu kör dom Baby Goodbye. Haha snacka om att vara lat, Jag som är Idol nörden nummer ett orkar inte ens lyfta på rumpan och ta en ja det är tar nog typ 3 minuter att gå bort till torget, en 3min promenad alltså för att se Danny, Mattias och snyggErik. Haha, nä jag ska städa i stället. Samma sak för min bror igår. Bor ungefär lika när där det var Granny Goes Steet igår, han satt också hemma och lyssnade på Tove Styrke och Rebecka & Fiona. Haha min familj måste vara den mest lataste familjen! Men ikväll är det i Idol på TV, behöver man ju bara använde TV dosan, det orkar man ju! ;)


Vila

Lillkillen fick vila igår och idag. Lite dumt egentligen att han vilade igår efter hoppträningen. Men hade planerat ihop det lite dåligt. Jobbade mellan 8-18, var så duktig så jag var ute och gick promenad innan jobbet. Sedan var jag direkt och handlade och därefter begav jag mig hem till Maria, tillsammans med Josephine och Daniel. Där vi käkade Tacos. Därför blev det lite dumt igår eftersom Josephine och jag hade planerat i det sedan förra veckan och hade inte tänkt på att jag skulle träna på Torsdagen. Hursom, idag fick han också vila eftersom vi åkte till mormor idag som fyllde år. Lite trist ändå, för idag var det tävling i Insjön som jag missade, hade verkligen velat åkt dit, men det är sånt som händer. Såg i alla fall att det gått väldigt bra för FaRS ryttarna där, kul!


Lite halvkass bild på mig och Totte i våran första start tillsammans, som var just i Insjön. Felfri 90cm gjorde vi då :)

Den där hoppträningen då...

Ja vad ska man säga.... Ytterligare ett steg i rätt riktning! Totte var så fin i dag! Tycte först att han var lite spän och motvillig idag när jag red fram själv. Sedan under den gemensamma framridningen släppte det lite. Travade bommar, först ett par där det var lite längre emellan, sedan volt, sedan över bommar där det var lite trängre, så ökade vi och minskade tempot på långsidan. Men när vi väl började hoppa kände jag att bomövningarna hade gett mig väldigt mycket. Han var superladdad och ville helst bara kasta sig iväg i galoppen, men var så jäkla lydig och fin och slappnade av bara han fick fatta galopp haha knaskille. Red två räcken där vi fick variera mellan 6 och 7 galoppsprång. Sedan sista gången red vi på fem och därefter hoppade vi banan. Snälla Anna filmade en övning och hela banan med min mobil :) Synd bara att hon inte filmade när jag fick ta om dom fyra första hindrena efter banan. Satte lite bättre tryck i honom och jäklar vad han hoppade!RSS 2.0