Träning

Gick kanonbra på träningen idag!! Totte var superfin! Började med att hoppa på två räcken och lägga volt emellan dom. Gick jättebra tills Totte hoppade mig ur sadeln på ena räcket ;) så nu har jag ont i ryggen. Tur att man kunde roa Fia i alla fall. Hoppade sedan kombination med realterat avstånd ner till en oxer. Fortsatte att flyta på bra. Sedan hoppade vi en bana på 9 hinder och 11 språng på ca 1m-1,05. Fortsatt bra! Sedan höjde vi upp några hinder så avslutningsvis hoppade jag om banan på 1m-1,10. Är så kul att jag börjar komma upp ihöjd lite nu och att jag verkligen vågar och inte bara sitter och fegar hela tiden. Sedan har man ju världens bästa häst också :)


25 grades skillnad

Hur sjukt är inte det här vädret? Igår var det -30 när jag vaknade idag samma tid var det -5 haha det har liksom sjunkit 25 grader på 24 timmar.
I övrigt så är det fullt upp hela dagen och helgen. Jobbar mellan 8-18, på lunchen tänkte jag hinna ner lite på bokrean. Sedan 18:30 är det årsmöte på Sveden för FaRS. Imorgon kommer släkten eftersom mamma fyllt år. Så på söndag blev KM inställt, men dom lade in en träning istället så då får jag äntligen hoppträna innan fagersta!

Näää

Hoppar över träningen idag. Känns inge kul att åka. Är redan -18 och lite mer än en timme kvar tills min grupp börjar. Kännare att det blir i kyligaste laget för min del. Blir en Clear round på Söndag under KM:et i 1m, sedan åker vi nog iväg själv till ridhuset nån dag, eftersom det är 2dagars för Leif nästa vecka och ingen vanlig träning.

Träning

Woho ser ut som att det blir träning idag! Som tur är så det masssssssor med människor som vill vara med och träna idag så jag behöver inte ens gå tidigare från jobbet. 20:30 är det dax. Har inte hopptränat på 2 veckor så är i stort behov av det!

@Work

Mycket spännande dag idag.... NOT haha. Jobb mellan 7-17, sedan ska jag städa min lägenhet. Allt som händer idag. Hoppas på att  Auboise hör av sig snart att mina skär är slipade. Totte är i behov av en klippning, ser ut som en liten pälsboll igen!!


Pälsbollen Totte i julas

J*vla kyla!!

Usch vad jag hatar det här nu!! Träningen idag blev inställd pga kyla. Nu är jag tvungen att vara med på Onsdag, vilket innebär att jag måste få försöka sluta tidigare eftersom jag egentligen jobbar sent. För sedan nästa söndag är det KM, veckan efter det är det 2 dagars för Leif tors-fre och då måste man vara med båda dagarna och jag tycker det är lite  tufft när jag ska göra min första tävling på Söndagen. Så irriterande! Det här jäkla vädret förstör all planering!

I vildingarnas land

Lite bilder från Tottebus och Russin igår i hagen














Så lite bilder från ridturen idag i -20





Shopping

Alltså det är farligt att sitta på jobbet och ha det relativt lugnt. Är så lätt att man halkar in på en del dumma sidor. Så idag har jag köpt lite kläder för en fin liten summa... eller inte. Vart lite mer än vad jag egentligen har råd med. Men till mitt försvar så har faktiskt mina favorit d.Brand gått sönder så därför ville jag beställa ett par nya. så detta blev det:


Object Idil Tunic Dusty Peach på Bubbleroom.se
D.Brand Malin Zip Denim Black på Bubbleroom.se  D.Brand Malin Zip Denim Black på Bubbleroom.seD.Brand Malin Zip Denim Black på Bubbleroom.se
Både Jeansen och Tunikan är från http://www.bubbleroom.se

Bilder

Åhh jag önskar verkligen att jag var bättre på att ta kort än vad jag är. Försöker ta en massa kort på Totte men alla blir så dåliga. Han är verkligen jättefin med på dom flesta korten jag tar ser han jätteknäpp ut haha.



Den här bilden är riktigt fin på honom och visar verkligen hur fin han är. Om jag inte har helt fel så är det en av hans gammla ägare Maria Wenner (tror jag hon heter) som tagit bilden.

Syskon

Tycker att det är ganska kul och kolla runt lite efter Tottes syskon och se hur dom ser ut och vad dom presterat. Nu är det dom med samma mamma som honom jag kollar efter, eftersom det finns en hel del Majim g avkommer tycker jag inte att det är lika intressant (men ser jag en på tävling eller dylikt är det klart att jag kollar på den). Totte har 5 st syskon på sin mammas sida och hittills har jag hittat resultat på hans äldsta bror King Louie och hittat hans ena syster på nätet.

King Louies resultat 2003:
http://www.ridsport.se/svrf2000/termin/Rpt_Hasthistorik.asp?HastTyp=H&HastId=31137&HastNr=43655&ckHi=false&ckAr=true&txtAr=2003&pww


Och Tottes lillsyster Shanaia finns på den här bloggen:
http://hastliv.webblogg.se/

Däremot så hittade jag en häst som har samma pappa och samma morfar som Totte, det tyckte jag var lite roligt att dom hade såpass lika stam


Precis som Totte är han u: Majim G ue: Porfyr men har som sagt en annan mamma

Mera Bloggtävling




Om du också vill vara med klicka här -------> http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment

Planering

Så här ser min tävlingsplanering ut för nuvarande


  • 6/3 Fagersta 90cm & 1m
  • 19/3 Falu RS 90cm & 1m
  • 26/3 Avesta RK 1m
  • 10/4 Ludvika RK 95cm & 1m
  • 24/4 Falu RK (proposition är inte ute än så vet inte vilka klasser)

Kan ju bli lite ändringar, men går allt engligt planerna är det såhär det kommer se ut framöver


Tävling







Gå in här:
http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-ett-tm-waffle-wave-tacke.html 
Om du också vill vara med


Mera "The Force"

Haha alltså jag dör, den här ungen är så himla söt!!


Shutterfly

Shutterfly är nog en av min favorit hästar i världseliten. En sån otroligt fin häst som har en väldigt hög lägstanivå! En riktig drömhäst, sedan är ju jag lite förtjust i den typen av hästar som Shutterfly är också.



Lite Avis är man på Louise kompis som jobbat hos dom och ridit Shutterfly

Div.3

Hade fått ett mail till jobbet där Marie undrade om jag ville vara med och rida div.3, vilket jag tackade ja till. Kul att rida lite lag även fast det är på låg nivå. Kommer ihåg när jag red på Hook i lag. På den tiden fanns inte div.3 så vi började med div.2. Vann div.2 total (2 av omgångarna vann vi) året efter vann vi div.1 totalt och sista året kom vi 6 av 8 lag i elit. Känns så himla länge sedan och vi hade så otroligt roligt vi var så jäkla tajta vi ponnytjejerna på den tiden. Tråkigt att nästan alla slutat sedan dess :(
Red div2 med Mary 1 omgång också då var jag nolla men tyvärr gick inte laget till omhoppning. Så nu ska det bli lite kul att rida lag igen var ju som sagt ett tag sedan.


Vinst omg1 div2 Mora (jag och Hook till höger om Fia som står på marken)

1.a omg3 och 1totalt div2 Insjön

1 omg3, 1totalt div1 Ludvika

Elitlaget i Söderhamn, haha ser ut som det gått bra för laget där, men det gjorde det inte haha kom typ sist i omgången, men Therese och Louise var 2a & 3a i LB och jag var 2a i LA så vi tog med rosetterna på bilden ;P


Nya ridbyxor

Var till Auboise i lördags med mamma och skulle lämna in skären till våran klippmaskin. Så tänkte att när vi ändå åkte dit att jag skulle titta på ny vita rydbyxor. Dom jag har nu är från Börjes och är lite småtrasiga så täntke jag skulle inföskaffa nya. Hittade ett par jättesnygga Pikeur! Men lite blingbling och guldiga sömmar. Haha känner mig som en liten 5-åring som gillar sånt. Jag som aldrig skulle köpa ett swarovski pannband, men det gjorde jag ju också i vintras. Nu har jag verkligen böjat gilla sådant. 1898:- gick dom på, men då är dom helskodda också! Är supernöjd med dom. Är jättetaggad nu med att komma igång och tävla!






P&J

Ja vad ska man säga. Gick väl inte riktigt som jag tänkt mig igår. Gick absolut inte dåligt egentligen. Men jag klantade till mig lite bara. Var nog lite för nervös inför det hela med 1,10 så fokuset låg helt fel. Dessutom fick mamma vara speaker och när jag behövde hjälp ut med min häst fanns det ingen att ta över. Vilket innebar att vi fick springa runt och leta reda på någon. Så Totte kom ut alldeles försent. Så dålig framridning och fick igång Totte dåligt. Eller, pigg var han, började stutsa fram i galopp när vi kom in på framhoppningen. Men jag han inte rida igenom honom ordentligt så han vart lite springig och fick lite falsk bjudning. Vilker medför att jag kommer in i mina gammla mönster och bara sitter och fipplar och grejar och bromsar= att vi kommer fel på hindrena. Istället för att bara sitta still och hålla om. Så kommer in på banan och Totte sticket på sidan på 2:an. Helt och hållet mitt fel 1 & 2:an låg på böjt spår och Totte drar på rakt fram efter ettan vilket jag noterar och är alldles för slarvig att visa honom vart tvåan var. Så jag tror inte alls att han var med på att vi skulle hoppa det hindret. Trean gick sådrä sedan sa Fia till mig att galoppera på bättre och resten av banan gick hel ok. Bestämde att jag skulle hoppa en vända till på 1m.
Gick sedan upp på framhoppningen igen, rejält förbannad på mig själv och rider ett varv och försöker hitta en bra galopp och hoppar sedan räcket en gång till HUR BRA SOM HELST! Var verkligen ett perfekt språng och hade ju inte alls tänkt på att Lisa hade börjat hoppa fram till 1,10 så jag hoppade räcket på typ 1,05-1,10 någonting utan några som helst problem.
Går sedan in på bana och får till en jättefin runda! Bara framåtlägen och backar nästan ingenting alls. Vilket jag kanske skulle behövt gjort lite eftersom vi fick lite trångt på alla distanser. Men jaja, känns skönt att jag kunde ladda om på bara några minuter och förbättra min ridning till 100%. Förr hade jag aldrig kunnat ordnat upp det, men nu klarar jag det. Men kan fortfarande inte låta bli att vara förbanna på mig själv, kan ju sååååå mycket bättre än första rundan och Totte som inte stannat sedan augusti förra året. Jaja bara att ta ny tag och ta med sig runda nr 2, där jag red precis som jag ska!


Bästa Totteman, om bara inte matte klantar sig så är allting klockrent!

Bloggtävling



http://tesskliintestam.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-ett-snyggt-pannband.html#comment Gå in här omdu också vill vara med och tävla :)


Hoppning

Åkte till ridhuset lite idag och hoppade med Totte. Fia tyckte att jag skulle ta några språng innan pay and jumpen på söndag. Totte var jättefin, sen finns det såklart mycket mer jag kan jobba med som min sits och min tygellängd + en hel massa andra saker. Mamma filmade lite grann så här kommer två små filmer :)

Är filmat med digitalkamera så är inte bästa kvalitén...




Nu ska jag äta mat, sen ska jag in till stan och ha Wii kväll med Anna :)

Fin häst!

Min tränare har en såååååå grymt snygg häst. Hoppa hus kan han lätt göra. Tyvärr så är huvudet inte det bästa



Floor

Nu för tiden vart jag än tar vägen känns det som det är renoveringar på G. Bara hemma i min lägenhet som det inte händer något.
Mamma och pappa renoverar köket och på jobbet ska vi nu få nytt golv FINALLY.


Nya golvet

Gammla fula golvet, som vi i växeln fortfarande har kvar eftersom dom måste göra det på kvällen efter vi gått hem, så det blir nog det sista som händer.

Även fast jag är fruktansvärt trött på snö...

...Så blir bilderna förjäkligt fina!! Nu är det mobilbilder men nog blir det hyfsade bilder i alla fall.











Underbara familj!

Har en sådan underbar familj! igår ringde min farmor och sa att hon och farfar bestämt att dom skulle hjälp mig att betala en del av lagningen av min bil! Dom är så otroligt snälla! Dessutom träffade jag på farfar när jag var ute och red. Alldeles lägligt också eftersom Totte hade fått syn på världens farligaste gruhög så farfar hjälpte oss förbi!

Snälla storebror lånade ut sin bil till mig när min bil krånglade tidigare i veckan.

Mamma och pappa som alltid ställer upp på mig och hjälper mig när det behövs både med pengar och stöd. Inte glömma helller alla dessa timmar dom spenderar med mig på träningar och tävlingar!

Dessutom har jag i övrigt en sådan underbar släkt i kusiner och moster/faster mormor osv. Alla finns alltid där när något behövs!


Bäsat Moa, enda kusinen som vill fastna på bild, dom andra två vägrar vara med haha



Bästa storebror

haha glömde ju att ena kusinen fastnade på bild på sin student!


Släkten är dom bästa <3


Jobbar över igen!

För tredje gången på 2,5 vecka får jag lov att jobba över igen. För åter igen är en sjuk här i växeln. Tur att jag håller mig frisk då! Jobbar bara en timme extra för sen ska jag åka och fixa stallet och sedan middag med mamma som fyller 49 idag!

Rayman Raving Rabbids

Beställde Rabbids party collection igår. Kostade 199 kr och innehåller Rayman Raving Rabbis 1&2 och Raving rabbids TV. Har spelet det för länge sedan hemma hos en kompis och tyckte att det var superkul! Alla har även sagt efter jag köpte mitt Wii att jag måste köpa åtminstone ett spel med dom. Så nu har jag gjort det. Trots att pengakontot sinar ordentligt nu. Ska snart få reda på vad min service+diverse lagningar på min bil ska gå på. Dessutom hittade jag ett par så jäkla snygga ridbyxor på City Gross igår (älskar att dom har så mycket hästgrejer på en mataffär). Får se om jag tycker mig ha råd med dom i framtiden. Ska ju bjuda mamma på resturang i morgon också eftersom hon fyller år.


The Force

Hittade videon på min jobbarkompis facebook sida! Helt underbar kan inte sluta skratta åt den och ungen är så sjuuuuuukt söt!! Säger det: VW har helt underbar reklam för sina bilar!



Den här reklamen är också jäkligt kul, men som jag fattar det så blev den förbjuden


Lite nervös är man...

Pratade lite med Fia på träningen i torsdags vilka höjder hon tyckte jag skulle hoppa på våran pay and jump i helgen. Var lite osäker hur jag skulle göra, hon tycket att jag skulle anmäla mig till 1m & 1,10 (!). Nu är det inte säkert att jag kommer hoppa 1,10 beronde på hur han känns i 1m, känns han sådär tar jag en 1m till. Samtidigt känns det så larvigt att man blir nervös för den höjden. Hoppade ju massvis med LA klasser med Hook som inte var högre än 145,5 och med Mary hoppade jag också flertal 1,10 klasser och var på väg upp mot 1,20. Nu har jag visserligen inte tävlat 1,10 sedan 2007 så det är ju rätt länge sedan :/ Så det är klart att man blir lite nervös...


Jobbig dag

Är en sådan där jobbig dag idag. Jobbar mellan 7-18 är trött så in i hel***e kom knappt upp i morse. Är jättehungrig men glömde min macka hemma så nu får jag äta hårtbröd med smör på rasten. Har ingen lunch så lär fixa något på lunchrasten. Glömde lägga i pengar till bilen imorse så nu hoppas jag att jag inte får någon parkeringsöter. Den här dagen kunde man ju lika gärna slippa!

Old times!

Åh har börjat titta op O.C igen. Älsakde verkligen det programet när det gick för flera år sedan. Tror jag kolla de 2-3 säsonger men sedan tyckte jag att det började bli lite tråkigt så jag har ingen aning om hur det slutar. Så nu har jag bestämt mig för att se alla 4 säsonger.



Ibland går tiden segt

Speciellt på fredagar Ringer på rätt bra, men känner mig ändå uttråkad. Kan man lika gärna varva med lite tjuvlyssnat.se hur kul som helst! Blir i alla fall på bättre humör, speciellt sedan det visade sig att jag nu är tvungen att byta tempgivare i alla fall på bilen (lampjäkeln började ju lysa igen).

Några roliga tjuvlyssningar: 

Två pojkar ~6 , åker ner genom att stå i pulkan. Pojke 1 råkar trilla, slår sig och börjar gråta.
Pojke 2 (argt): Så där får du INTE göra! Då får du inga brudar!




Ikea, Malmö

Ett par ~25 går runt på bäddtextilavdelningen. Killen hänger på kundvagnen och ser uttråkad ut medan flickvän letar efter saker till sovrummet. Hon hittar ett sängöverkast och tittar menande på sin pojkvän som ser ännu mer skeptisk ut.
Killen: Vad ska du ha det till?
Tjejen (irriterat): Ja, men det är ju ett överkast! Vi har inget överkast till sängen.
Killen (frustrerat): Ja, men vad ska du ha det till?!





En pojke ~5 och en flicka ~6 leker tillsammans.

Flickan: Ska vi leka mamma, pappa, barn?
Pojken: Ja det kan vi väl. Jag är hemma och är pappaledig.
Flickan: Ok bra. Då pluggar jag.


Världens bästa!

Är så otroligt glad och nöjd efter igår! Allting går så himla bra nu! Jag har världens bästa häst!



Hoppträning

Var iväg och tränade för Fia idag. Gick toppenbra! Började med att rida fram på volt och kort och länga dom i både trav och galopp. Totte har blivit jätteduktig på att korta sig så det funkade riktigt bra. Hoppade sedan några enstaka hinder och allting funkade super! Hoppade sedan en bana på låg höjd, gick sådär. Totte var lite springig och då blir jag lite passiv, Fia tyckte att jag blev trött efter en runda (hoppade banan 2ggr utan uppehåll, så när sita hindret var klart red man direkt på 1:an igen och red hela banan), så hon tyckte att det föll lite på det. Fick sedan hoppa banan en vända då det låg på 1m, funkade kanonbra! Totte bromsade sig lite mer då och jag red mycket bättre! Kändes verkligen toppenbra idag! Kul att allt håller i sig :)


Finaste Päron, saknar henne jättemycket. Snart ett år sedan hon fick gå vidare till dom gröna ängarna

Men åhhh Bilj****

Hade ju planerat så fint att i feb-mars här så skulle jag kunna köpa nya vita ridbyxor, en ny hoppgjord eftersom den gamla är på gränsen då han har berddat sig lite och ev ett sådant JW Schabrak som jag skrev om igår. Men nu ska bilen in på service (vilket jag hade räknat med) skulle gå på runt 2000-2500. Men nu idag när jag åkte upp till jobbet efter lunchen så började både ABS lampan och motor lampan lysa. Hej vad kul! Hoppas att det inte blir allt för dyrt. Har aldrig varit något fel på min bil men nu ska den börja krångla.
Min bror som gnäller att min häst kostar mycket pengar. Vad sjutton gör inte min bil nu då? Försäkringen betalade jag in förra månaden, nu service, så det här, i mars är det skatten och i april så ska den in på besiktning. Hej då pengar!

update: vart inte så farligt ändå. Motorlampan var inge problem och ABS:en var tvungen att bytas en grej men det skulle dom fixa på tisdag på servicen. I love my job! Sådana här gånger är det superbra att jobba här, bara att gå förbi kundmottagningen så fort det krånglar.

John Whitaker metallic schabrak

Åhh vill så gärna ha ett sånt schabrak. Men har egentligen inte råd med det den här månaden. Får se om jag kanske kan beställa ett i mars. Finns ju ingen affär häromkring som säljer det. Däremot såg jag att ponnyprakt.se hade det. Eventuellt så beställer jag det får se. Har ju ett annat JW schabrak som jag köpte till Mary ett vinrött, Totte har använt det någon gång med luvan till men nu vill jag att han ska få ett "eget"

Product Image - NEW - Metallic Saddle Cloth
Product Image - NEW - Metallic Saddle Cloth
Bilder från johnwhitaker.com

Tottekillen i Marys röda JW schabrak och luva


30 min

Nu har jag bara 30 min kvar av den här arbetsdagen. Sedan blir det Vika och fixa stallet och rida Totte. Sedan åker mamma och jag in till Sveden och kollar på Leif Hall träningen. Möter nog upp Anna där också. Eventuellt om Fia kom tidigare skulle hon sitta med mig och titta på grupp 2 ihop och kolla och jämför lite.
På Torsdag får jag hoppträna igen! Hoppas att den formen Totte och jag haft nu håller i sig!

RSS 2.0