Kings of Leon

Måste sova nu ska upp och jobba, men shit!! Bättre band än KOL finns inte!!!


Latmask

När Mollymus inte jagar fiskmåsar eller gräver ner sina ben i rabatten brukar hon oftast inta sin favortiposition i soffan


Svensk sommar är skev

I morse precis när jag skulle gå ut i stallet började det ösregna. Så det var bara att sätta sig och vänta på att det skulle gå över. Var sedan ute på honom i ca 1 timme med massor av galopp. Han har ju börjat skaffa sig en liten mage som måste bort! Så jäklar vad jag får jobba nu. Har bestämt mig för att jag även ska vara aktiv på honom ute i skogen. Att han måste alltid vara framme för skänkeln även i skritten. Så kan aldrig riktigt slappna av, för så fort jag gör det så lägger han av. Men det har blivit lite bättre den senaste veckan, alla framsteg är bra :)
Åkte sedan in till stan och följde med Anna upp till Fidde. Var ute och gick med henne och hennes "föl" Ballerina som är två år nu. Då var det supervarmt ute såklart! Höll på att svettas ihjäl!


Midsommar + Torsdagens träning

Är supertrött idag, tror jag vaknade runt halv ett haha. Tävling igår blev inte av, Fia tycker inte att jag skulle åka pga det regnat hela Torsadagen och deras gräsbana är inte så bra när det regnat. Dessutom så tycker hon att Totte är så pass försiktig och det var onödigt när han inte går klockrent heller. Han gick kanon när jag red fram för henne i Torsdags (tror aldrig han varit så framme nånsin!) Sedan hoppade han dom 2 första övningarna bra och ställde upp och hjälpte till. Sedan på banhoppning blev jag trött och han också. Så då sa han tack och hej och vägrade hjälpa till och bara tjurade ihop. Men Fia tyckte jag skulle åka och gör en start om 2 veckor. Sedan blir det trim trim när Fia kommer hem från Falsterbo. Så nu är det på med rullsporrarna här hemma och trimma på så länge.
Hursom gårdagen blev ju lungt på dagen. Så storebror och jag åt lunch ihop med mamma och pappa. Var sedan fram en sväng till Johan och Mats. Därefter åkte vi hem och gjorde oss iordning och åkte hem till Emma och Pontus. Där vi var kvar hela kvällen. Grillade och lekte lekar och hade det riktigt bra :)





























För er som undrat över min Onsdags biljett till P&L så är den såld!!

En vecka kvar till Peace & Love

Nu är det nära, längtar!! 1 vecka, 2h och 25 min tills Kings of Leon går på scen!!!!!


Andra band man inte får missa ;)




Rosetter

Om det är något jag är så är jag rosettokig!! Älskar att får rosetter, därför tänkte jag göra ett inlägg om rosetter som betyder lite mer för mig, eller som bara är lite extra fina ;)


Gehänget från Storbyn är någonting många av mina kompisar ville ha och även jag :) Lyckades till slut få ett på den näst sista starten jag gjorde i Storbyn med Hook. Åhh ibland saknar jag ponnytiden lite älskade verkligen Storbyns lokala meeting på sommaren. Minns att LC dagen innan var det nästan 70 startande D-ponnyer. Herregud vilken stor tävling det var för att bara vara lokal!

Första vinsten ihop med Hookis. Vann en LC med ca 0,5 sekunder över min klubbkompis Louise.

Den här rosetten går nog både under fina och betydande. Kom två i en LB på nationellt meeting. Var supernöjde med rundan och Hook gick jättebra. Extra rolig var prisutdelningen. Dom sex främsta fick ställa upp sig utanför och så satte dom på oss rostterna. Därefter ropade speakern in oss 1 & 1, 6:an fick gå in först, sedan 5:an osv. Tanken var väl att vi skulle skritta eller typ trava in. Men vi var ju ponnyryttare så det blev lite halvrace in på banan. Var ju ganska långt mellan insläppet och där vi skulle ställa upp oss så dom flesta galopperade bort. Sedan var det ju som en vanligt prisutdelning men riktigt roligt att dom gjorde det lite annorlunda :)

Min sista placering ihop med Hook. En LA klass, slutade även fyra på DM i och med det. Var jätteglad över det, men vissta hade det varit roligare att avsluta med en DM-medalj, endast ett nedslag från brons... Attans

Nån som minns Hästival? Kvalade tyvärr inte in till finalen eftersom jag inte var och tävlade så ofta i Gävleborg. Men under finaldagen var det ju flera klasser så jag åkte dit och vann man en klass under den dagen fick man en Hästivalrosett. Vann LB:n, var en riktigt bra dag för jag var även 3:a i LC den dagen. Synd att dom inte fortsatte med det, tyckte att det var riktigt roligt att tävla där.

Tråkig vit rosett men betyder väldigt mycket. Min första placering i LA med Hook. Och ett riktigt bra avslut på ett meeting som började kasst. Jag vägrade ut mig i en LC. Sedan gick det bara bättre och bättre och i slutändan fick jag 2 placeringar och var 0 i 3 starter av 5.

Ytterligare en som kanske inte ser så kul ut. Hade haft några riktigt dålig tävlingar ihop med Hook. Men under BoRS meeting började det släppa och jag lyckades komma 8:a i en LA. I riktigt bra motstånd. Var jättestolt för jag slog ett par riktigt bra ryttare, dessutom var det riktigt bra ryttare placerde före mig också. Tex. vanns klassen av Alexandra Björklund/Mr Magic Boy om någon minns dom.

Fiiiiiiin röd rosett. I och med den här placeringen var jag kvalad till MSV B

Avestas fina rosett. Tror inte att dom har dom här rosetterna, men jag kan ha fel. Synd i så fall för dom är riktigt fina. 12:e plats i 1m på deras sommarmeeting med Mary fick jag den här för i alla fall.

Sista placeringen ihop med Mary, tjejens sista rosett någonsin. Många upp och ner periorder hade jag med henne, mycket pga hennes brunst, men på slutet av hennes spatt. Som ingen hittade förän ca 6 månader senare. Men den här rosetten var jag så himla glad över, kändes som att vi var på g igen. Tyvärr hade jag fel, men men hon hade ju ont och shit happens. Hon var en riktig kämpe i alla fall.

Har ju inte blivit så mycket Clear Rounder på Hook och Mary, men desto fler med Totte eftersom han behöver ut och få rutin på tävlingsbanorna. Något som jag tycker är fruktansvärt trist är dessa blå/vita, vita och lila/vita. Däreför är det lite extra roligt när klubbarna lägge ner lite tid på lite finare CR rosetter. Här är dom finaste Tottis fått

Tottes första riktiga placering!! Riktigt roligt, en 5:e plats i 1m vart den första han tog. Nu hoppas vi på många fler! Han verkar ju gilla 5:e platser, på 4 placeringar är 3 st 5:e placeringar haha

Ibland har man tur!

Som ni vet så har jag ju köpt en biljett för Onsdagen till P&L. Men i Onsdags kom våran försäljnings chef in med en biljett till mig för hela veckan!!! Vilke innebär att jag tjänat in en massa pengar! Nu ska jag bara bli av med min Onsdags biljett så kan jag säga att jag tjänat in ca 1800:-
Tror jag hoppar över Fredagen bara (kan man ju kosta på sig att göra när man kommer in gratis). Kommer ju jobba hela veckan så orkar nog inte hålla igång från onsdagen. Dessutom så var det inte direkt något band jag ville se på Fredagen. Tyvärr är jag nog tvungen att hänga på min bror dom flesta dagarna eftersom inte en enda av mina kompisar ska gå. Få se om jag kanske kan hänga på Elin från jobbet någon dag för jag tror hon skulle gå. Så ev. skulle Josephine höra om hon kunde få en biljett till Torsdagen för hon ville också se Volbeat. Yes jag ska få se Volbeat! och 30 seconds to Mars och Mando Diao som jag inte sett på evigheter! Sist jag såg dom var på S2 för sex år sedan haha. Då hade dom nyligen släppt Hurricane Bar, sedan dess har dom släppt ett par till album :) Däremot har jag ju träffat en av medlemmarna i bandet ett par ggr när jag varit ute och ridit. Inte vågat säga så mycket mer än hej, men lycklig är jag för det (och det är alltid han som hejat på mig först hehe).

 

Efter en månads förkylning...

... har min kropp hamnat i nån sorts dvala, eller nått. Har varit helt slut i 3 dagar nu. Var hemma från jobbet i Torsdags för jag hade så jäkla i ont i ena bihålan. Så var in till vårdcentralen och fick lite avsvällande tabletter och en bättre nässpray utskriven. Så nu har jag börjar bihålan bli bra i alla fall och förkylningen börjar ge med sig. Men jag har sovit hur mycket som helst sedan i Torsdags. Men är ju ledig ända fram tills Tisdag eftermiddag så har ju ett tag kvar på att vila upp mig.

Tränade i alla fall för Fia i onsdags. Han har ju gått lite småknackigt. Har ju blandat riktigt fina rundor med några riktigt dåliga rundor den hät utomhussäsongen hittills. Så Fia hoppade upp på honom och red honom i början av träningen. Och jäklar vilken fart hon fick på honom! Det som har hänt är ju att jag har slarvat med markarbetet (dumma dumma mig, så jäkla onödigt!!) Vilket gjort att han kommit tillbaka lite i sina gamla vanor där han går och spänner emot och inte kommer till någon ärlig bjudning. Men det är ju inte jämt, men som sagt resultaten har ju varit väldigt varierande dom senaste tävlingarna och förklaringen var ju ganska enkel. Skönt att veta, men samtidigt så kunde jag ju undvikit det hela med lite med diciplin på mig själv. Krånglade lite i början av hoppningen när vi kom igång. Men när jag sedan började slappna så fick jag en helt annan ridning! Då gick det verkligen super, hittade verkligen den ridningen jag försökt hitta så länge. Där jag sitter lugnt och håller om och väntar in hindrena i stället för att stressa fram till dom. Nu¨ska jag kämpa på lite under sommaren, kommer nog åka hem till Fia lite och trimma där också. Blir ju ett litet uppehåll efter Borlänge i tävlandet. Ca 1 månad kommer jag inte tävla på. Så då får jag ju lite tid att trimma till honom igen. Desstutom var jag och mamma till AUboise och köpte nya rullsporrar.  Fick låna Fias förra året och det hjälpte mig jättemycket. Så nu har jag ett par egna!

My life gets kinda boring - Need something that I can confess

Världens tråkigaste jäkligaste dag. Har gjort mitt helvetes pass på jobbet 7-18, var riktigt trött idag. Sov till halv tolv igår efter våran "hårda" partykväll i Lördags. Eller ja om man tycker att 3 cider + 1/4 äcklig cider och hemma vid halv två är hårt haha. Nä kom aldrig riktigt in på någor partyhumör i Lördags var så himla trött, men trevligt var det. Träffade på Louise, min gamla tävlingskompis och även vikarie ihop med mig på jobbet som lovade många afterwork i sommar ;)

Annars har resten av dagen bestått av lite OC maraton. Älskade det när jag var 18 och älskar det fortfarande!
Totte vilar idag och jag med, tur var det för det kom en fin störtskur på kvällen och med min otur hade väl min ridtur inefattat det regnet. Men nu satt jag istället i tryggt förvar i min lägenhet så mamma och pappa fick pussa på min lillkille istället. Även fast han inte riktigt uppför sig jämt så är han underbar min häst. Man kan bara inte vara arg på honom. Men har bestämt nu i alla fall att jag ska gå ner och rida en 90 förutom 1m som jag redan var anmäld till nästa tävling. Ska försöka få ordning på nerverna och prestationsångesten som jag har varit så duktigt och hållt i schak. Men som nu kommit tillbaka värre än någonsin! Vilket gör att jag rider bedrövligt och sötter stackars Totte i skiten. Marie undrade om inte jag ville vara med och rida div.2 i höst. Men jag vet inte riktigt, det är ju nu under div.3 min nerver har fått spel. Behöver ju inte att ha med laget att göra men det känns lite så.

 I övrigt har jag haft denna låt på hjänrna hela natten till idag. Nog för att den är bra, men lite irriterande att inte kunna får den ur huvudet heller, värsta är att jag kan hela texten också haha



Dax för utekväll

Dagens tävling var ingen hit idag. Så nu glömmer vi och går vidare och satsar vidare på Borlänge på Midsommarafton. Tjerjerna i laget var i alla fall jätteduktiga och vann sista omgången. Så FaRS blev totalsegrare i div.3 :)
Nu ska jag gå och göra mig iordning, ska ut och äta med Josephine och Elin på Rådis, sedan lär vi väl bli kvar där :)


Hopp & Studenter

Hoppade Totte lite på banan idag. Är ju sjukt varmt och Totte var dunderseg! Jättebra att jag hade glömt mina sporrar hemma i min lägenhet... Men sedan när det vart dax för hoppning, då jäklar vart det liv i honom. Hoppade studs, sedan två galoppsprång till ett räcke (hade tänkt ha en oxer, men ett hinderstöd gick sönder när jag skulle bära ut det). Då vart det ett helt annat driv i honom och han började till och med bocka och dessutom höll han på att få av mig när han tyckte att det tog för lång tid mellan hoppningarna. Kan ju inte hjälpa att mamma är seg på att höja ;) Superduktig var han, avslutade på räcket på ca 1,15-1,20. Känns bra inför Säter, i och med att alla vill rida så får alla rida 1m så tar vi ut laget efter det.

Annars så vimlar stan av studenter, tyckte inte att vi härjade runt så här mycket under våran studentvecka. Vart man än går så är det ju studentmössor överallt! Jaja lite avis är man, hade sjukt kul under min student och det är verkligen något man vill göra igen (minus ångesten över vad sjutton man ska göra sedan).


Min mösspåtagning för sex år sedan, jisses vad gammal man börjar bli! (snodde bilden från Therese Facebook)

Bättre och bättre

Idag kom min biljet till P&L!

Bara tre veckor kvar nu!! Å inte nog med det, idag släpptes ytterligare några band! Så på Onsdag kommer även Sick Puppies spela, hoppas att nån vill se dom med mig, är så mesig så vågar inte vandra iväg själv på festival området ;) Med lite övertalning av bror med vänner kanske någon av dom hänger med. För så många andra bra band spelar ju inte under Onsdagen, förutom Kings of Leon som storebro i alla fall vill se.


Piggelin

Totte stog mån-tis eftersom jag varit förkyld.... IGEN!! Är ca 2 veckor sedan jag vart helt frisk! Höll på att bryta ihop när jag började få ont i halsen. Som tur är var man ju ledig i måndags och i går jobbade jag bara 7-13. Somnade på soffan direkt jag kom hem och sov ca 1,5 timme. Gick sedan ut och mockade och det var verklige olidligt varmt! Sedan halvsov jag från och till hela kvällen. Därefter sov jag ca 11 timmar under natten.
Idag så hade jag i alla fall inget halsont utan mest bara snorig och hosta. Men jag är bara glad att jag slipper halsont:)
Så Totte fick ut på en lite kortare tur ca 20-30 min eftersom jag skulle in på em och jobba. Gäller ju att vila sig så mycket som möjligt. Lilla Tottekillen var hur pigg som helst! Mer eller mindre bockade sig över åkern när vi skulle galoppera haha! han är så söt!


Sötnöt!

Nära nu!

Åhh längtar till P&L inte långt kvar nu!
Kings of Leon <3


Rockstad Falun

Igår var det Rockstad. Började med att förfesta med Anna och några till. Tittade inte på så jättemånga band, såg lite av Pain och nån låt med Helloween. Annars satt vi mest i öltältet. Men vi vart så jäkla hungriga (trots att jag ätit Nachotallrik och Anna & Ea Langos) så vid tolv gick vi från Lugnet ner till Max och käkade haha. Därefter vart det hemgång. Men eftersom det är en bit att gå från Lugnet så var vi inte på Max förens vid 1-tiden. Så jag var hemma strax före två. Var ganska trött eftersom jag hade varit uppe sedan halv ått och tävlat hela dagen.








Mot slutet av kvällen vart det lite suddigt ;)

Nått stopp för mycket

Var och tävlade i går, är lite delad i resultatet. Är både nöjd och missnöjd. I 1m var jag jättenervös, var jättemånga i klassen innan som stannat ut sig och så. Totte är ju inte så jättetittig på hinder men senaste ute tävlingarna har han ju stått emot en del eftersom han är tittig på omgivningen. Men hade ju egentligen inte behövt oroa mig för han var inte ett dugg tittig. Fick ett jättebra språng på ettan, över tvåan fick jag ett litet konstigt språng eftersom han i upphoppet blev tittig på det (låg ett par höbalar under hindret). Var ganska nervös för den linjen (höblarna sedan 7 galoppsprång fram till mur) men var ju inga som helst problem. Hoppar sedan nästa linje och tänker att nu är det bara 3 hinder kvar. Stort misstag eftersom jag slutar rida och inser försent att vi kommer komma dåligt in i kombinationen och får lite panik och driver iväg honom. Så han har ju inte en chans att hoppa. Tar sedan o´m och avslutar banan hur bra som helst. Så fruktansvärt irriterande!
Till 1,10 kåndes han lite matt, men inte så farligt. Var lite velig först om jag skulle rida den eftersom det var så himla varmt (ca 27 grader). Men jag gick in och han kändes fin på framhoppningen. Men känner inne på banan att runt hinder nummer 5 börjar han bli trött. Grejen är också att jag är värdelös på att klara värme så där börjar jag också bli trött, men får bra språng på femman och sexan. Sedan är det bara 2 hinder kvar och tyvärr stannade han på näst sista. Både han och jag bar trötta och jag orkar inte riktigt, tar om det och då hoppar han och sedan stannar han på sista också. Men hoppar det fint när jag tar om det. Lite synd för det var ju nära att vi nollade, men kände på slutet att han var lite matt i sprången och som sagt hade jag varit lite piggare hade jag säkret lyckas klämma över honom. Men men det är ju som det är, och om man bortser från stoppen i båda klasserna så hade jag i princip bara riktigt fina språng och vi låg aldrig dåligt. Så det känns ändå som att vi är på gång, hoppas bara att det lossnar på riktigt snart!

Rockstad & P&L

Yes i Juni blir det lite festivaler, i morgon är det dax för Rockstad Falun. Börjar ju egentligen redan idag, men eftersom det är tidig morgon i morgon för min del så blir det bara Lördag kväll. Egentligen tycker jag väl inte att det är så jättebra band, enda som är någorlunda intressant är väl Sabaton men dom spelar ikväll och dessutom har jag sett dom flera gånger. Men lite fest är aldrig fel och eftersom de flesta av mina kompisar ska upp dit så blir det Rockstad. Är ju Falu kalaset också så det är ju massor med folk på stan, men som sagt dom flesta ska ju på Rockstad av mina kompisar.

Dessutom köpte jag biljetter till Peace & Love idag. Blev bara biljett till Onsdagen, men då spelar ju det bästa bandet, nänmligen KINGS OF LEON!! Jenny och James med syskon skulle ju egentligen ha gått, men dom hade inte råd riktigt, så dom drog till Stockholm på jobbletande åt James. Hoppas dom flyttar till Sverige snart! Så jag får hänga på storebror med kompisar istället (tur att han också är Kings of Leon fan).


Sabaton på Rockstad Falun 2009

Stockholm

Är i Stockholm just nu, min moster fyller år så det var upp tidigt idag. Kl 8 var jag ute i stallet och red, mamma var snäll och mockade så vi skulle hinna i väg i tid. Totte gick kanonfint på banan, han börjar verkligen får ordning på galoppen nu!!
Har sprungit en sväng på stan med storebror. Tyvärr är det omöjligt att hitta något när man är med honom för han tar upp all tid! Man får knappt lämna honom 5 sekunder eftersom man måste vara med och ha åsikter om kläderna han kollar på. Är ett heltidsjobb att shoppa med honom, speciellt eftersom han världens veligaste människa!

RSS 2.0