Gråter för allt...

Är verkligen så otroligt blödig! Gråter för allt och då menar jag verkligen ALLT!

Idag har jag gråtit två ggr inom loppet av ca 2h. Först för att min klubbkompis har varit tvungen att ta tillbaka sin häst som hon sålt och fick hem en ganska dåligt skött häst och till på köpet måste dom även ta bort honom (beror dock inte på skötseln utan dom upptäckt något fel när dom röntgade honom så han blev utdömd). Hennes mamma hade lagt ut en jättefin dikt med bild på dottern och hästen på facebook och jag storbölade verkligen när jag läste den. Vet hur tungt det är att ta bort en häst och den här tjejen älskade verkligen den här hästen. Så otroligt sorgligt!

Nu sitter jag och tittar på We are Marshall, en så otroligt sorglig film, vad sitter jag och gör? jo gråter såklart!


Trailern till We are Marshall

Animagical

Besällde hem parfym från eleven.se
Puma Animagical, 40 ml 219kr
Har inte haft någon parfym på jättelänge och fick hem ett prov på det förut, så jag bestämde mig för att beställa hem den. Luktar verkligen supergott!!



Annas Goodbye

När jag var yngre älskade jag O.C tyckte det var absolut det bästa programmet någonsin. Om det var något som dom är experter på så var det att göra sorgliga scener. Annas goodbye är verkligen en av min absoluta favorit scener nånsin och jag gråter fortfarande när jag ser den. Just för att det inte är en sådan där kärleks scen där någon lämnar en annan utan det är verkligen en väldigt bra vän som åker.



Även säsongsavslutningen på säs.1 är en sådan scen som också får mig att gråta. Dessutom är dom super bra på att verkligen para ihop scenerna med låtarna också.

Jobbångest

Usch i morgon är det back to work igen. Har ingen lust alls, dessutom är jag typ den första som kommer tillbaka efter semestern bläää. Förra året var jag den sista som kom tillbaka inne på kontoret var så jäkla skönt att inte ha någon annan att vara avundsjuk på. Nu har man Gitte som är ledig fyra hela veckor. Vill också vara mer ledig. Känns bra att det första man ska göra när man kommer tillbaka till jobbet är att be om ledigt eftersom jag ska tävla en fredag om ett par veckor och om jag har räknat rätt så jobbar jag då. Fast jag vet i och för sig inte om han är tillbaka han kanske också fortfarande har semester hmmm. Jaja ska blir roligt i alla fall att få jobba med vikarierna. Jossan, Lina och Linn dom är jättehärliga!

Mamma har också en veckas sem. kvar så i morgon kommer mormor, men jag åker inte ut till Vika föräns på tisdag och då blir det ev. vaccination av Tottemannen om dom har tid på atg:n men det borde inte vara så svårt.

Supernatural

Älskar verkligen det tv-programmet, synd bara att det är säsongsuppehåll. Men som dom flesta andra program jag följer börjar inte säsong 6 föräns i September. Enda anledning att man vill att sommaren ska ta slut haha

Dean är helt klart bäst!



Tävling igen, nolla igen, rosett igen...

Ja min lilla Totteman är så himla duktig!

Var iväg och hoppade en 90cm igen. Han var lite spänd på framridningen men det var lite tittigt runtomkring så jag försökte få honom så avslappnad som möjligt. Sedan när jag kom in i ridhuset vart han jättespänd igen. När jag skulle börja hoppa fram tyckte jag att han hade en bra galopp men kanske inte bjöd så himla mycket. Förvånad blev jag när jag skulle ta en halvhalt och upptäckte att min häst vägrade backa av, haha så han hade visst lite bjudning på hindret bara det att ibland känns det inte svårt att förklara men man märker det när man ska backa av honom att han inte vill gå tillbaka. Men när jag upptäckt att han tog tag i hindrena så var det inte så svårt ändå, han var otroligt ridbar. Han kan ha ännu mera bjudning på hindrena det vet jag men igår funkade det super på framhoppningen. Väl inne på banan blev han jättetittig på allt runtomkring. Men det funkade bra ändå. Kanske att vi hade en liten tendens till undertempo, men det var mitt fel blev så himla nervös när jag kom in på banan så jag tappade det där sista drivet med min skänklar. Men trots det så funkade allting väldigt bra och vi fick nästan bara fina språng, precis den känsla jag letat efter så länge, med bara yttepytte lite mer ben kommer det här bli perfekt. Var lite sugen på att efteranmäla mig till 1m, men jag är inte superförtjust i banbyggaren som var där, hon kan bygga riktigt konstiga banor ibland. Dessutom var det lite skönt att känna den känsla att jag kan gå in i 1m och det kommer inte vara några problem. Så nu är siktet inställt på 1m i Högbo i slutet av Augusti.


Fredag

Red Totte i morse eftersom hovslagaren skulle komma på eftermiddagen. Red ett pass på banan. Han var jättefin i traven, blivit jätteduktig på att göra ökningar men när man vill få tillbaka honom till mellantrav vill han väldigt gärna bara sega ihop och gå i lite halvdant tempo. Men var fin och avslappnad i traven .Däremot i galoppen blev han jättejobbig, blev stark och hängig. Försökte till slut rida med lite halvlånga tyglar och bara få honom att slappna av och fick väl till det lite i slutet. Men kände mig ändå inte riktigt nöjd, men han fick ju vila ett par dagar i början av veckan och det var över en vecka seda han gick ett riktigt dressyrpass så han kanske bara var lite oriden. Dessutom hade jag glömt sätta på honom achen remmen så jag tror han bet sig fast lite i bettet.

Snart ska jag gå ner och kolla om hovslagaren är klar sedan ska jag åka in till stan och hjälpa Anna med Fidde blir lite bommar och småskutt.


Världens bästa häst!

Ny tävlinsskjorta

Mina föräldrar tyckte att jag behövde en ny kortärmad skjorta när jag är ute och tävlar. Tycker att den jag har duger bra och att jag inte riktigt har råd just nu och köpa en ny. Men igår sa mamma att dom bestämt att dom skulle betala en ny åt mig. Så idag åkte vi till Auboise och köpte en (har man världens snällaste föräldrar eller?). Blev en blå Equiline skjort superskön var den! Provade även tre kavajer. Den jag har nu köpte jag för 500:- på barnavdelning på Auboise för snart fem år sedan så det börjar bli dax för en ny. Men dom är ju så fruktansvärt dyra! Den billiagste jag provade kostade över 3000 och den som var allra finast kostade nästan 4000! Men nu är jag helt fast i den. Ska handla en ny TV snart får se hur mycket jag får över från mina sparpengar då om jag har råd med den. Hoppas hoppas var verkligen supersnygg!



Equline skjorta 649:-


Var även till Kupolen och köpte den här kjolen. 199:- på H&M

Gårdagens utgång

Samlades ett litet tjejgäng hemma hos Janina igår. Tyvärr så var Eva inte med eftersom hon är fast uppe i Umeå :( men det var i alla fall jag, Jenny, Janina, Fia, Emelie och Evilina. Grillade på Janinas fina inglasade balkong och hade det riktigt trevlig. Dessutom fick man klappa på både Fias och Evilinas magar inte långt kvar nu tills dom får sina bebisar. Gick sedan till Rådhusgården där vi mötte upp Jennys pojkvän James och hennes syskon och några till. Var fullsproppat med folk där inne, näste för mycket människor. Lyckades få ett bord mitt i men det var inget stort bod så vi fick ju dela på stolarna och några fick stå. Att handla i baren innebar låååång väntan eftersom det var så fullt med folk. Halv två gick vi hem, fast dom fick ta en liten omväg hem till min lägenhet eftersom ingen annan sett den mer än Jenny från det gänget vi var ute med. I dag är jag sjukt trött, Jenny tyckte att jag skulle följa med upp till Lugnet och bada men min badkläder är ju ute i Vika. Dessutom tror jag inte att jag hade klarat att legat där i värmen med tusen människor omkring en. Haha ibland är jag så otroligt osocial!



Tjejerna  på Janinas balkong



James är livrädd efter att ha insett hur vi säljer hus i Sverige. Om någon gick förbi Svensk Fastighetsförmedling (tror jag att det var) på Slaggatan i Falun i natt så vet ni nog vad jag menar ;P


Bild från Borlänge

Fick hem en bild från tävlingarna i Romme som jag har beställt. Blev jättefin!


Bilden är köpt från bowes.se

Bilder från igår

Mitt bredband var så segt igår så här kommer bilderna idag istället:


Mamma är inge mästare på att fotografera så det här är den enda hoppbilden, eller ja, den enda bilden där det syns att jag hoppar ;P






För övrigt har jag sett filmen nu och ser att jag red inte  så dåligt. Trode jag hade två bra språng på hela banan och resten kassa. Men jag hade fyra bra språng (tyvärr vågade jag inte riktigt gå med i det språnget varför vet jag inte), två halvdana och ett riktigt dåligt. Och det såg mycket bättre ut än vad jag mindes. Men minnet verkar helt försvunnit från hur jag red. Brukar alltid minnas exakt hur jag ridit och vilka språng som blev bra, men när jag kom ut från banan var jag helt säker på att 6:an blev hur kasst som helst och att han tänkte stanna på det och att jag ropade till åt honom. Det var 5:an det vart så på, 6:an vart perfekt, så allting var bara snurrigt och fel igår och allt pga den där jäkla tanten om vaccination. Men som sagt jag måste lära mig att släppa sådant sedan jag får inte låta det påverka mig så mycket som det gör speciellt nu när Totte börjar bli så himla fint och jag börjar rida honom så himla bra. Jag får inte låta sådant här påverka min ridning som det blev igår. Men jaja nu är det bara att ladda om inför Folkärna om två veckor.

Dagens tävling

Tävling idag då. Gick väl hyfsat, trodde att han skulle vara seg idag men jag har ju börjat få en häst med bjudning så nu vart han lite springig och stark i stället. Jag kom då in i min vanliga ridning när hästar blir lite springiga och sitter och fipplar en massa, när jag egentligen bara borde sitta still och hålla om. Märker man också när det bästa språnget vart på det hindret jag hade fullt upp med att få fatt i stygbyglarna, vilket jag då var mer fokuserad på och sedan bara red an. Måste sluta tänka så mycket. Men det blev inte bra alls idag. Blev tjafs direkt jag skulle anmäla mig om tottes vaccination. Tanten höll på att tjafsa fram och tillbaka (jag vet att det är lite rörigt, men ingen har klagat förut och jag har frågat vet. och dom sagt att allt är som det ska). Försökte tala om för henne att jag vet inte varför det ser ut som det gör och jag ägde inte honom på den tiden och att vet. sagt att allt är ok. Men hon lyssnade inte, utan skulle ut och prata med överdomaren och hålla på. Jag kände bara att jag blev mer och mer stressad för jag hade inte hunnit gå banan än. Fick efter mycket om och men godkänt med vaccinationen och fick sedan springa runt banan. Skyndade mig sedan att fixa Totte eftersom jag skulle bara ha 12 före mig och det var nästan dax för första start. Men i allt vimmel med vaccination hade jag helt glömt och kolla starlistan och det visade sig vara 9 efteranmälda och inte en enda strykning. Men det var redan kört kände mig redan jättestressad och det förstörde min ridning mycket eftersom jag inte kunde slappna av och koncentrera mig i stället. Måste lära mig att fixa det också, ibland blir det stressigt och jag måste lära mig att fokusera bättre. Men nolla och rosett blev det i alla fall.


Träning

Var på träning idag för Marie, har inte tränat för henne på ett tag. Hon tyckte att det såg jättebra ut och att vi hade utbecklats en hel del. Kul att höra att framstegen syns så bra. Totte var jättepigg och busig och ville inte riktigt lyssna i början, vilket jag ändå tycker är posetivit (även fast han är lite olydig) eftersom han har varit så seg förut och inte bjudit alls. Men nu bjöd han jättefint och busade och bockade lite i början. Hoppade bana på ca 90 cm, något hinder var lite högre och allting stämde hur bra som helst. Känns super bra inför Mora i morgon. Åker ca kl 14:00 eftersom det är kvällstävling och börjar kl 16. Mycket att se framemot har jag nu. Tävling i morgon, på lördag blir det grillfest hos Janina med tjejerna och nästa vecka kommer ev. lilla Moa och Kerstin. Den här semestern blir bara bättre och bättre.

Helgen

Blev utgång i lördags också. Den här gången med vikarierna frå´n jobbet ;)
Känns som att jag har lite svårt att släppa jobbet trots att jag har semester haha! har ju nästan bara umgåtts med jobbarkompisar under min först semestervecka. Var riktigt trevlig i alla fall, började med att förfesta hemma hos Linn med pizza. Sedan blev det rådhusgården. Var ju fruktansvärt varmt! Runt 30 grader långt in på kvällen. Men man ska ju inte klaga, har hellre så här varmt än den fruktansvärt kalla vintern vi har haft iår. Det värsta var bara att bonden här ute hos mamma och pappa började köra ut ko skit i torsdags, så det har varit lite fluginvasion och luktat ja skit rent ut sagt!



Humanity armband

Nu är jag där igen. Shoppar alldeles för mycket! blev en liten minishopping igår med Eva och idag hämtade jag ut två paket. Det ena var från eleven.se där jag hade beställt ett Humanity armband superduper snyggt! I det andra var det fyra böcker. Dessutom beställde jag ett kort på mig och Totte efter hopptävlingarna i fredags. Måste ju passa på, eftersom dom hade tekniska problem med hemsidan kostade korten bara 149:- istället för normalpriset 219. Dessutom hade jag tänkt beställ en förstoring på mig och Totte på Svärdsjö också. Får hoppas att chaufför jobbet idag inbringar lite fickpengar. Ja min bror övertalade mig IGEN. Idag ska jag in i röran i Borlänge, P&L i all ära, men måste alla människor vara så mycket ivägen?´


Humanity armband 499:-


Eclipse

Har haft fullt upp dom två senaste dagarna. Eller ja halv sex i onsdags ringde Tina från jobbet och undrade om jag vill hänga med ut. Har ju haft lite planer på att vi yngre tjejer skulle ta en kväll ute tillsammans, så i onsdags blev det av. var jag, Elin, Tina, Jossan och Maria. Tyvärr kunde Elin inte vara med så jättelänge eftersom hon fortfarande jobbade. Var riktigt trevligt, Tina och Maria träffar man ju så sällan eftersom dom jobbar i kundmottagningen.

I går var det bara att masa sig upp och åka hem till Totte och fixa iordning i stallet. Sedan in till stan igen och träffa Eva. Shoppade lite, åt glass och var till Tsatsiki och åt mat. Anna följde med och åt också. Sedan var det dax för bio! Gick och tittade på Eclipse, var superbra! Älskade verkligen den filmen, törs nästan säga att den var bäst hittills. Första filmen och den här är då jämlika i alla fall och då kommer jag ihåg hur det var när jag och Eva såg Twilight. Både kom ut från bion och var helt överens om att det var den bästa film vi någonsin sett. Nu var det nästan samma känsla, bara Anna som var lite besviken för hon tycker Bella ska välja Jacob haha. Nu längtar jag super mycket efter nästa film, även fast jag vet precis vad som händer.

RSS 2.0