Något som alla klubbar borde tänka på

Idag tycker jag att Avesta hade en bra grej. När vi kom gav dom alla oss en lapp som man fick lägga i framrutan där man fick skriva sitt mobilnummer. Har varit på ett par andra tävlingar där det varit så, men inte många. Dagsparkering där vi stog ligger en liten bit bort från själv tävlingsområdet och idag var det ganska bra att dom bad en skriva sina nummer. Var nämlingen en häst som klättrade över bommen när jag skulle lasta Totte. Blev ett väldans liv och hästen hade mer eller mindre panik i transporten. Är ju tur då att man är på en tävlingsplats så det finna många hästvana människor ;) Var massor med folk där direkt. Några som kollade upp nummret i framrutan och ringde efter ägaren dirkt och några andra var snabbt hos hästen och försökte lungna ner den. Så nu gick det ju snabbt och smidigt att få dit ägaren och med hjälp av andra att få lös bommen och kunna lasta ut hästen som det verkade ha gått bra för.
Tänk vilken tid det annars skulle ta at få dit ägaren när man står en bit bort från själv tävlingsområdet.

Tror dessutom att min häst är lite knäpp. När hästen började härja i transporten blev Totte på helspänn och ställde sig och kollade på transporten och sedan började han gnägga haha. Därefter lugnade den ner sig och började härja efter en liten stund igen, då började Totte gnägga igen. Skulle vara lite roligt och veta vad han säger, för Totte är i allmänhet väldigt "pratig" av sig, både med mig och andra hästar.

På rätt väg...

Idag åkte jag till Avesta och gjorde en start i 90. Stoooooooor skillnad sedan Orsa där han knappt ville hoppa.
Var kanonfin på framridningen. Svarade bra framåt och var enkel att korta och länga, dessutom otroligt avslappnad och lyssnade bra på mig. På framhoppningen blev han lite mer spänd och försökte lägga tungan över bettet. Men hoppningen funkade ganska bra, försökte 1 gång att bara stå emot på oxern som han har gjort tidigare, men då trök jag på honom och då släppte det. Vart kanske lite stressat på framhoppningen eftersom han höll på att tjafsa med bettet. Vilket jag stressade lite över och vart lite forcerad i ridningen.
Sedan inne på banan vart han spände när vi kom in. Men travade runt lite och galopperade lite. Kände att sista långsidan jag galopperade ner innan jag fick startsingnal släppte han verkligen. Kom ner i formen och ryggen kom upp och galoppen blir hur fin som helst. Och som jag fick till det till 1a!! Han går i en stor fin galopp där han bär sig bra, är avslappnad och går i form och sedan bara är det att sitta still och hålla om och låta hindret komma till en. Så han hoppade 1-3 jättefint. I svängen till fyran började han försöka lägga tungan över igen och jag vart lite stressado ch drev fram honom och skar av svängen alldeles för mycket. Men hoppade gjorde han utan att tvecka men bommen ville tyvärr inte ligga kvar. Jaja rider man dåligt, blit språnget dåligt och då kan ju en bom rulla ner ganska lätt. Sedan till 5:an tappade jag ridningen lite och fick lite bråttom på den och även på 6:an. Men Totte var verkligen med på ALLT och gick av stort utan att tveka! I sjuan var jag helt ur balans eftersom jag hamnade lite efter i språnget på 6an och dessutom tog han i för allt han var värd så han hoppar en även lite ur sadeln. Men jag behövde bara vara lite bestämd så hoppade han den hur lätt som helst också. Så 4 fel vart det! Verkligen skillnad mot hur han har varit den senaste månaden!
Så fort vi har legat lite stort eller det helt enkelt inte har passat honom så bara bromsar han sig på hinder och stannar för minsta lilla. Men nu har vi verkligen kämpat med att få honom avslappnad och bära sig mer i galoppen och det verkar ju som att det börjar ge utdelning nu!


Teknisk granne

Haha förra veckan kom min (eller mammas och pappas, jag bor ju inte där längre) typ 80-åriga granne ut och ville ta kort på mig och Totte. Förvånad blev jag när han plockade fram värsta systemkameran haha. Så igår kom han förbi stallet, då hade han varit jättesnäll och skrivit ut bilden och plastat in den. Ska visa den sedan har inte riktigt haft tid att lägga in den i datorn. Tänkte då på pappa som härjade som en galning för han fattade inte hur man slog på min dator, loggade in på den eller hur sjutton man fick fram internetsidan haha och han är bara 50 ;P

Idag har det i alla fall varit fullt upp. Var hem till Fia och hoppade. Tott var kanonfin på marken. Sedan gick hoppningen hyfsat i början. Men sedan släptte det ordentligt och han började bli kanonfin! Började bjuda och var jätteposetiv! Precís som min Totte brukar vara. Så det känns som att vi är påväg tillbaka. Men man ska ju inte vara för säker det är fortfarande en bit kvar :)


Vi jobbar oss tillbaka :)

Hemma

Har varit borta i Västerås. Eller ja, inte så länge åkte igår eftermiddag och kom hem alldeles nyss och nu har jag även SEMESTER!!!
Evilina hade dop idag för sin yngsta. Så har varit där nu, bodde på hotel ihop med Eva och sedan var vi ute med Emelie och Evilina igår. Riktigt trevligt var det och idag var det som sagt dop. I morgon ska jag hem och pussa sönder min lilla Tottis för nu har jag inte sett honom på två hela dagar haha.
För övrigt så går han sjuuuuukt bra på marken nu! Var hemma hos Fia i Tisdags och han var så fin, avslappnad och framför mig hela tiden i galoppen. Dessutom klarade han (och jag) av att göra serpentiner i galopp nästan varje båge den här gången. Lite bråkig vart han på slutet när han blev trött. Men den striden vann jag ganska enkelt och när han gav upp fortsatte han som ingenting hade hänt inte den minsta lilla protest. Hoppas hoppas att detta kommer märkas mer i hoppningen nu. Får hålla alla tummar för det :)
Min och Evas middag hamburgare från Max och rosévin haha

Påväg upp till Sky Baren höööögt upp


Bästa tjejerna!

Fina familjen :)

Hook - Underbar och älskad av alla

Som sagt igår var ju jag och hälsade på världens mest underbara ponny som finns. Min älskade Hook!
När jag var 15 hittade jag honom. I Mora, han hade allt, superfin färg, var världens snällaste och gjorde allt som jag bad honom om. Han ställde upp på allt och rättade mig när jag gjorde fel. Var världs snäll att hantera och helt enkelt en perfekt första tävlingsponny!
Han fick så otroligt mycket beröm av alla jag tränade för och alla var jätteförtjusta i honom. På min första tävling någonsin kom vi 5:a i LC och hade 8 fel i LB. Haha vi hade noll koll när jag började tävla. Mamma tyckte att jag skulle starta LC-LB för vi hade ju en så bra ponny. I dagsläget kanske man skulle ha börjat på LD med tanke på att jag aldrig tävlat förut. Men han var ju så duktig, i LB var det ju helt klart mitt fel, la han helt fel på första så han rev och sedan la jag en volt innan 2:an. Men resten hoppade han klockrent. Och andra tävling jag red på honom kom vi 2:a i LB. Sedan rullade det på. Mellan mars-Augusti var vi placerade på varenda tävling. Därefter blev det typ varannan. Så efter mitt första tävlingsår hade vi plockat i hop 25 rosetter. Var placerad tom reg. LB och var med och vann division 2 (var med i tv omg. och var dubbelnolla i båda) och deb. LA med 16 fel.

Totalseger i division 2. Haha Hook och Bubblan (gulingarna) står väldigt snyggt;)

Vårat första meeting i Storbyn, var felfri CR LC, 2 & 3:a i LC och en 6:e plats i LB blev det.

Tävling på Tunet jag matchar fint med grått schabrak och grön luva haha. Men vann LC:n gjorde vi

Andra året, var vi med och vann division. 1 Denna gång red jag alla 3 omgångar och var nolla i samtliga. Plockade även lite placeringa i LA.

Fyra reg LB i Ludvika

Klassen efter vann vi Div. 1 och kvalade till elitserien. Lina på den lilla gula ponny har också tävlat Hook :)

Andra året i Storbyn var ett riktigt kanonmeeting. 1 & 2:a i LC. 2 & 10:a i LB. Alltså fyra placeringa på fyra starter

Sedan kom vi då till vårat sista år. Gjorde en hel del bra tävlingar och några riktigt dåliga. Var ett ganska ångestladdat år. Då jag ville prestera så bra som möjligt, dels för att jag ville avsluta med bra resultat och dels för försäljningens skull. Men tog ytterligare placeringa i LA, red elit som inte gick så bra haha och provade en Msv B, vi klarade första hindret galant, vilket jag var överlycklig över och glömde bort 2:an haha. Fick lägga en volt och hoppa 2:an och sedan fegade jag ur till trean. Så det var den debuten, men lycklig var jag ändå! Dessutom så kom vi fyra på DM!

FaRS elitlag -04

Inför hemmatävlingarna på Lugnet. Slutade 5:a i LA


Fina Hookis med fina rosetter, fyra i LA klassen och 4:a i DM klassen. Våran sista placering tillsammans.

Avslutningsvis hade jag tre fantastiska år med denna ponny och samlade i hop 52 rosetter med honom. Inte dåligt, men han var en klockren ponny upp till LB och en riktig speedponny. Däremot så var han lite 4-8 felare i LA.
Tog ett tag innan jag fick honom såld. Så Lina tävlade honom som sagt en tävling på våren -05. Så otroligt duktiga var dom. Lina hade en C-ponny innan som hon tävlat upp till LA. Hon hoppade Hook en gång innan tävlingen och hon fick välja helt själv vilka klasser hon ville hoppa. Det enda hon inte tänkte på var att LB var ju högre med Hook än med hennes C-ponny så hon tyckte att LB var jättehögt när hon kom in på banan. Dessutom var det så dåligt underlag ute så man fick inte hoppa fram alls. Utan endast hoppa fram en gång på 1:an när man kom in på banan. Men hon gjorde det så bra och var 0 i LC och endast ett nerslag i LB!
Därefter skickade vi ner honom på försäljning i Skövde. Han stog där i sex veckor innan han blev såld och under den tiden hann Hook med att vinna en LB.
Så hamnade han hos Anna, där han vann i massor. Har hur mycket segrar som helst upp tom LB med henne. Placeringar i LA och debuterade Msv B med 12 fel. Men hon ägde honom bara i ca 1,5 år då hon tyckte att han inte rikitigt räckte till för Msv och det var det hon ville satsta på. Så kom det sig att han såldes upp till Umeå till världens gulligaste familj!
Tyvärr fick inte Sofia lika mycket tid med honom då han blev halt efter ca 1 år med henne och var det sedan från och till i ca 1,5 år. Men placeringar upp till LB fick dom och blev klubbmästare på Umeå RF antingen 2007 eller 2008, vilket han dessutom blev ihop med Anna på Skultorp 2005.
Så kom det då ett mail i December 2009 till mig och Malin (som jag köpte honom av) om någon av oss hade möjlighet att ta honom. För dom hade inte plats för honom längre. Tyvärr hade varken jag eller Malin plats eller tid då att ta hem honom. Jag grät verkligen hela kvällen över det, för det var min stora dröm när jag såde honom att en dag kunna köpa tillbaka honom. Och nu vart jag till och med erbjuden att få honom gratis. Men allt löste sig så fint så Malins kompis kunde ta honom. Så nu står han där i Mora och är en glad pensionär och gör alla människor lycklig. För hittills har den hästen inte lämnat en enda ägare oberörd. För alla har vi varit övernes, en sån ponny som Hook finns det inte många av. Vad som är så speciellt med honom är det ingen som riktigt vet. Men alla vi har känt att vi har aldrig haft en häst som honom!


En glad pensionär 19 år gammal

Lycka


I missed you! <3

Tävling


Hundvakt

Sitter helt ensam ute i Vika. Mamma och pappa är hos moromor så tydligen vart jag hundvakt idag. Men känner mig inte så uppskattad av Molly. Så fort hon hör en bil springer hon till dörren och vill ut och kolla om mamma kommer hem. Dessutom stirrar hon argt på mig varje gång hon vill komma upp i fönstret, för tydligen så är det mitt fel att mamma tagit bort soffkuddarna så hon inte kan hoppa upp på dom och vidare upp i fönstret. Men får då skäll för allt ;P
Senare ikväll blir det middag på VC ska bli trevligt!


Dessa tjejer blir det utekväll med i kväll :)

Duktig häst

Var hem till Fia idag och red för henne. Totte var superfin! Fia red fram honom lite först och fick honom att jobba igenom liten och slappna av i ryggen eftersom han går och spänner emot så mycket. Därefter fick jag hoppa upp och jobba mycket galoppjobb. Fokuserade mycket på att förbereda honom för förvänd galopp. Vilket är målet. Så fick göra små serpentiner och hålla kvar han i samma galopp hela tiden så han inte skulle byta. Var kämpigt eftersom han är så jäkla kvick på att byta, men ett par gånger gjorde han det riktigt fint. Dessutom var han riktigt fin i galoppen, jätteavslappnad och han var verkligen framför mig hela tiden. Nu är det bara att jobba på.

På Söndag ska jag göra något riktigt roligt! Något som jag velat snart i ett helt år men det har inte blivit av pga olika anledningar. Men på Söndag blir det av och det ska bli så himla roligt! Kommer kännas bra ända in i hjärtat är någon/något som jag saknat i väääääääldigt många år!

OBS!!

Ett litet meddelande till alla biltjuvar. Parkera helst inte på min stig där jag rider så jag måste hoppa av hästen och leda honom förbi eftersom det är jäkligt trångt just där. Å har man banne mig råd att dra i sig en massa bacardi breezer så har man råd att köpa sig en egen bil!!

Over and Out

Bäst till häst

Känner att jag delvis är så fruktansvärt trött på mig själv. Gräver ner mig och deppar ´över varje litet fel som händre i min ridning. Så här var jag inte alls förr när jag red ponny. Hade sånt jäkla driv och vilja, kan säga att jag tävlade LA på ren vilja. Jag tyckte att det var högt, jag tyckte att det var läskigt, jag var superdupernervös inför varje start. Ändå vågade jag gå in i en 1,10 klass med min lilla ponny på 1,45 och rida för att vinna! För att min vilja var starkare än allting annat. Viljan att komma någon vart och bli bäst finns fortfarande kvar, men på något sätt verkar jag ha problem att få ihop allting. Förr fick jag min bäst placering i LA på Hook för att jag var förbannad för att jag inte fick rida omg. 2 i elitlaget. Idag blir det bara heltokigt om jag är lite förbannad. Någonting har ramlat bort och saknas. Därför har jag nu beställt boken "bäst till häst", hur man tränar för att bli mindre nervös och mer koncentrerad inne på banan och få bättre självförtroende. Precis vad jag behöver. Jag är just nu villig att ge allt en chans. För jag ska bli bäst, jag ska uppnå mina mål som jag hade när jag köpte Totte. Jag tänker inte ge upp nu!


Underbara fina Hook, allt var så simpelt på den tiden

Billig

Japp nu är herr Tott billig. Nån som vill ha honom? Nädå nu är det bar att kämpa vidare. Han var fin på framhoppningen i alla fall och då var det min gammla Totte. Sedan hade han ingen lust när han kom in på banan. Snart kommer Fia hem i alla fall. Ev. ska jag be henne starta han några ggr, han har ju kommit på att man bara kan strunta i att hoppa och jag mesar pytte lite för mycket så han stannar i stället. Men förutom inne på banan så börjar han bli pigg och framåt igen. Höll på att slänga av mig på framridningen för att han inte fick galoppera för hästen framför honom gjorde ju det. Knäppis...

Onsdag

Har mycket på gång nu känns det som :) Jobbade mellan 7-13. Åkte sedan hem till Vika där jag somnade på soffan. Pappa höll på att skrämma livet ur mig när han kom hem vid tre. Lyckades sedan släpa mig ut i stallet och mockade och därefter red jag Totte på banan. Hade räknat med att han skulle vara seg eftersom det var rätt varmt och jag tog honom direkt från hagen. Så fel jag kunde ha. Han var superduperultra fin! Var jättebra framme för skänkeln, kändes riktigt pigg och var riktigt avslappnad och fin. Duktiga hästen.
Nu ska jag börja göra mig i ordning, för nu ska jag dra vidare på lite förfest och sedan utgång. Tur att man börja kl 12 i morgon :)


Blää

Nån som vill ha mitt jobb? Senaste veckan har varit asjobbig, och denna dag var inget bättre. Vårat jobb har världens sämsta semesterplanering och världens mest envisa kunder. Vilket kanske är bra ;) Annars skulle vi nog inte ha något jobb kvar haha.
Nu är det ändå pepp, 3 dagar kvar av den här veckan, sedan 2 veckor till sedan är det semester. Inleder semestern direkt med att dra till Västerås och gå på dop. Sedan blir det lite tävlingar, hoppas hoppas att jag får ordningen på allt nu, känner att självförtroendet börjar svika lite nu. Därav blir det endast en 90 på nästa tävling. Sedan ska en tripp upp till Umeå försöka hinnas med.

Movies

Kameran och jag var inte riktigt överens alls i helgen. Envisades med att att klaga över minneskortet var fullt och få slut på batteri dom gångerna jag skulle filma. Så tre kortare filmer blir det. Två från Kings of Leon, med Closer (som var grymt bra, vad än Anders Nunstedt på Expressen skriver) och Use somebody. Sedan en video med Journey :)
Slut på det roliga!

Jahapp fyra dagar har gått och Peace & Love är slut. Kollade bara på Journey igår. Blev inte så mycket annat. Tråkigt att det inte var så mycket bra band igår. Är inget fan av Håkan Hellström och fick jag bestämma skulle lätt The Ark ha avslutat istället. Är inget superduper fan av dom heller, men stämningen i Torsdags tycker jag var mycket härligare än igår. Björns kommentar var för övrigt bäst igår "Camilla, kan inte någon gå och säga åt din bror att gå ner från bordet för den här skiten är inte värt att dansa på bordet för". Undrar hur bra borden höll egentligen igår. En tjej dansade på bordet så det gick sönder och hon ramlade ner. Min bror vart tillsagd att gå ner från bordet för han hade lyckats spräckt det haha.
Haha syns ju nästan att det är Jared Leto ;)


Närmare än såhär kom vi inte Mustach, sjuuuuuuukt mycket folk!
Volbeat var grymt braVärldens galnaste Finska :)

Och så här trötta var killarna när jag skjutsade hem dom i TorsdagsThe 3 guys vägrade stå still igår

Kameran igång

Yes fick igång kameran igår. Hade ett till minneskort hemma hos mamma och pappa. Har ju inte lika stort minne, men lite kort lär man väl kunna ta i alla fall :) Vet inte vad som hänt men det andra minnsekortet står att det är spärrat, får se om man får ordningen på det. Tur att man hade ett till i alla fall.

Var ute en vända i ca 1 timme på Totte i morse. Känns lite som att min gammla Tottekille börjar komma tillbaka men gräsmagen hänger sig envist kvar. Men jag jobbar på det ;) Mormor och Kalle kom förbi en sväng. Var också kul eftersom vi inte träffar dom så ofta, dä dom bor nästan 20 mil härifrån. Men Kalle hade varit med motorcykeln i Hedemora, så dom åkte förbi här innan dom åkte hem :)

Idag är det sista dagen på P&L, tyvärr är det ju inte dom bästa banden idag. Mando Diao spelade ju så himla tidigt, känner att jag inte har så stor lust att åka in redan till kl 17. Så jag och Josephine bestämde att vi skulle åka runt kl åtta. Ser väl lite av Bob Dylan och så vill jag se Journey!


Åhh vill se dom igen!

Peace & Love

Pausar lite idag... Är helt död. Är inte det lättaste att jobba samtidigt som man är ute på kvällarna. Kom hem kl 2 i Onsdags och i natt kom jag hem kl 3. I morgon blir det all in!!! efter två dagars nykter festival. Hittils har banden jag sett varit grymma! Bryr mig inte ett smack om att KOL fick dåliga recensioner, dom var så jävla bra!! Igår kollade vi på 30 seconds to Mars och Volbeat. Såg även The Ark från öltältet. Lägger in lite bilder. Blir än så länge bara från Onsdagen, kameran fick en knäpp igår så tog bara med mobilen och har inte med mig hem till mamma och pappa så jag kan föra över bilderna från mobilen, från igår. Men dom kommer!

RSS 2.0