Lördag, Söndag, Måndag

Japp vi kör alla tre dagar lite kort!
I lördags åkte jag som sagt till Stockholm. Storebror skulle skjutsa sin sambo och hennes kompisar till Arlanda, så vi bestämde att vi skulle ta en tur till Stockholm och shoppa bror och jag. Var där i ca 4 timmar och lite kläderr och ett par skor blev det.

Söndag var jag hos mamma och pappa. Var ute i skogen och plockade kantareller, tyvärr så går mammas tränande att lära Molly spåra kantareller inget vidare haha. Åke sedan till Hedemora där pappa lämnade av kedjor som skulle slipas och köpte världens godaste mjukglass!  På kvällen såg jag Remember Me. Superbra film som jag velat sett hur länge som helst!

Idag var min lediga måndag som var hur skön som helst. Gick upp kvarti i tio och tittade på Days of our lives. Så sjukt dåligt egentligen men kan inte låta bli att kolla på det. Kollade sedan på Paranormal activity, vågade inte se den igår kväll så jag såg den på dan istället haha. Har sedan ridit i regnet igen hit direkt måste jag säga. Men sånt är livet när man har häst. Man får rida i alla väder.




En irriterad storebror efter att ha missat avfarten, så vi hamnade vid Globen innan vi kunde vända och åka tillbaka

Pizzakväll

Har haft pizzakväll med Lina och Linn idag. Linn flyttar till Uppsala imorgon och Lina åker tillbak till Stockholm snart så vi hade en liten pizzakväll här eftersom dom inte sett min lägenhet än.
Har lidit av en envis förkylning dom senaste dagarna så det var väldigt skönt att vara ledig idag. Var uppe före nio och red Totte. Han fick ta det lite lugnt i dag med en skrittur,  för igår fuskade jag lite och provade på att rida honom med rullsporrarna jag har fått lånat av Fia. Jäklar vilken skillnade det blev på honom. Fick en helt annan framåtbjudning och behövde knappt driva på honom alls. Var riktigt härligt, tror inte Fia ska få tillbaka sin sporrar haha.
Nä nu är det dax för sängen i morgon ska jag åka till Stockholm och göra slut på en massa pengar!!


Lina och Linn i sommras, Linn som var så duktig i Högbo i söndags och försvarade våran heder med en 4:e plats i 1m och precis utanför i 1,10 med ett litet oturligt riv i omh. annars hade hon vunnit.

Jobbpass från helvetet

Har avklarat ett av mina jobbigaste jobbpass. Var tredje måndag jobbar jag mellan 7-18. Inte bara det att man spenderar 11 timmar på jobbet, måndagar kan vara riktigt hemska och idag var absolut inget undantag. Mellan 10-12 ringde det konstant och från och till kundet det vara mellan 10-14 st i kö. Inte är det många som är trevliga heller utan många som är sura och irriterade och vill inte alls förstå att ringa och beställa en service kanske inte är någon hit på måndagar. Utan allt handlar bara om: jag vil, jag ska, ska bara görs si bara göra så, tar ju inte så lång tid. Ja men det vet ju inte tex kundmottagaren i andra änden att du bara ska prata ett par sekunder. Jaja det är en fight man får ta varje måndag.

Igår åkte Tottes päls av. Tyckte han såg så himla skabbig ut efter jag tvättat honom i torsdags och efter lite närmare koll insåg jag att han satt en liten fin päls. Inte konstigt att han dom senaste veckan/veckorna svettats som en liten gris. Pigg och fräsch kändes han igår när jag red honom och hans temp ligger på strax under 38 grader. Så en rejäl träningsvärk var nog det som var problemet i fredags, dom där bakbenen som är så viktiga att få med sig vill inte riktigt samarbeta med mig trör jag :)



Tott färdig för avfärd i fredags

Sand i håret, sand i skorna, ja sand överallt!!

Igår var det jobbfesten som mitt jobb vunnit. Var Brasilien tema och därför var vi ute på Bodegan som ligger alldels vid sjön och massor med sand. Inte det smartaste att ha högklackat som min mama övertalade mig att ha. Enda stället det inte var sand var på själva verandan där man inte var mycket. Började i alla fall kvällen med fördrink, därefter blev det mat med grillat. Hör och häpna och drack jag en mass öl, men det var det enda som fanns framme innan jag och Lina kom på den briljanta idén och fråga om det fanns cider. Som dom så klart plockade fram haha. Underhållningen bestod av en massa dansare i riktig karneval anda. Riktigt häftig och killarna som var med och dansade var riktigt grymma. Därefter dansade vi en massa i sanden. Jag och Elin insåg att det var lönlöst att ha skorna på oss eftersom man fick ett kilo sand i skorna så vi slängde av oss dom. Tog ett tag att få igång killarna att dansa bara. Var mest jag, Elin, Tina, Josephine och Maria som dansade. Halv tolv gick bussen in till stan och lite tråkigt att det var många som droppade av då, men vi vart ett gäng ut på krogen i alla fall. Roligaste var att regionchefen på VW valde att följa med. Kul med en sådan hög chef som kan hänga på så, men vi lyckades hålla kvar sektorchefen till klockan elva och det var en bra bedrift. Har fortfarande fullt med sand i skorna, har fått skrubba fötterna och hittade en del sand i mitt hår. Dessutom har jag inte kollat min byxor än, men skulle gissa att dom är ganska sandiga också. Men det var verkligen en toppenkväll!! Vart ett bra avslut på dagen, kände att jag verkligen behövde det där efter besvikelsen på dagen. Grymt roligt hade jag, fjärde jobbfesten jag har varit på hittills och ingen har varit misslyckad än!

Besviken

Var i väg till Högbo igår och är jättebesviken. Skulle ju "bara" hoppa en 90. Är ju lekande lätt för Totte på träning och tre 90cm av tre möjlig har ju varit nolla. Men igår så vat allt helt galet. Han verkade jättetaggad när jag satte upp på honom och började trava varje gång jag kom åt hnom med skänkeln och när jag kortade tyglarna började han studsa på stället. Traven bjöd han på jättebra framåt men i galoppen var han lite stuttig och ville inte rikigt ta framåtdrivande. Framhoppningen var sådär, gick varken bra eller dåligt men tillräckligt bra för att jag skulle känna mig nöjd. Tyckte själv att jag inte fick till det helt 100 , men sprången blev rätt så bra ändå. Sedan kommer jag inte på banan och Totte känns ännu segare. Ettan och tvåan funkar hyfsat men sedan på trean börjar han stå emot och stannar. Visst jag kunde ha ridit bättre än vad jag gjorde, sedan andra försöket stannade han igen. Så då blev jag förbannad både på mig själv och honom och ska säga att det gick verkligen på ren vilja. Men hoppade gjorde han i alla fall. Sedan var det bara att kämpa som en galning för att få honom att hoppa. Fattar ingenting, det var bara som att all ork rann ur honom bara sådär. Eller om han hade träningsvärk sedan i tisdags när vi var hos Fia, jag vet faktistk inte. Tempade honom när jag kom hem och han hade ingen feber. Så han får vila ett par dagar, så ska jag klippa honom för han börjar få världens päls redan! Så ingen omdebut i 1m blir det den här helgen. Kännder mig jättebesviken! Senaste tävlingen gick han kanon, har gått super på dom senaste hoppträningarna och han gick toppen hemma hos Fia. Hade sett så otroligt mycket framemot att få hoppa 1m och så blir det så här. Nä känner mig lite deppig, tycker att jag kämpar och kämpar men just nu känns det här egentligen så typiskt min otur. När jag verkligen vill något så händer det något så att det inte är möjligt. Kan säga att jag känt mig mer nöjd med en pigg och glad häst som vägrat ut sig i 1m än haft det så här. För då hade jag i alla fall fått försöka. Som det är nu kommer det alltid något ivägen! Men samtidigt så är jag ju orolig för Totte också, vill ju veta varför han känndes som han gjorde igår. Håller tummarn stenhårt för att han inte ska bli sjuk igen.

Onsdag

Var iväg med Totte till Fia igår och fortsatte träna honom på marken. Han går ju och spänner emot i ryggen när man ska rida honom på marken vilket gör att han inte slappnar av och bjuder inte ett dugg. Har haft lite upphåll nu på ett par veckor pga sjukdom, falsterbo, tävlingar etc. Men nu ska vi komma igång ordentligt igen. Har ju fått kämpa på hemma med lite hjälp av mamma bara, men Fia tyckte ändå att det var skillnad på honom. Känns bra att jag kan fortsätt utveckla det på egen hand :) Han gick i alla fall jättebra igår! var jätteavslappnad och trampade på bra i traven när vi gjorde mindre volter (tidigare har han bara tappat all energi), gick efter lite om och men att korta super bra i galoppen tom i vänster var inget större problem. Fick sedan hoppa ett litet lågt hinder på slutet bara för att känna att jag kunde hålla samma galopp som vi tränat på. Funkade också jättebra.
Sov som en stock sedan kan jag tala om. Gick och lade mig halv elva vaknade till 2ggr lite kort och gick sedan upp tio över nio. Red Totte och fixade stallet. Skulle sedan gå med Molly men det gick inte så bra eftersom det ösregnade. Har sedan fortsatt med det hela dagen. Anna och jag hade tänkt att gå ut och gå efter jobbet idag, men hon ringde och tyckte att det inte var en så jättebra idé. Kan säga att jag höll med. Nu laddar jag inför Högbo i helgen. Blir 90cm på fredag och 1m på söndag. Omdebut i 1m så hoppas jag nu på att slippa en överhoppande häst som slutar i näsblod och elakt virus som bestämt sig för att köra slut på Tottemannen.

Annars är det rejält med saker på gång på jobbet. På fredag blir det jobbfest (anledningen till att jag inte hinner hoppa 1m på fredagen)ska bli riktigt roligt, om ca två veckor ska vi ut på middag med jobbet, va någon på VW som skulle komma och prata. Det bästa med det hela är att vi får en gratis middag och skriva upp 2h övertid! Dessutom den 24 Oktober blir det tjejkväll i Gävle. Blir lite "förfest" i bilhallen i Gävle och därefter bär det av att titta på Ladies Night!! Haha jag och Elin anmälde oss typ 2 sekunder efter det kommit ut på hemsidan!

Stockholm

Var i Stockholm igår med familje. Lilla Moa fyllde 5 år. Blir stora tjejen nu :)
Andreas och jag hann ut en liten kort sväng på stan, men hann inte med så jättemycket. Men vi ska ev. åka ner om två veckor och shoppa lite. Var sjukt varm i alla fall, låg nog runt 30 grader.

Idag var jag och mamma till Hedemora och kollade på hopptävlingar. Jennie var jätteduktig och fick brons på junior DM och hoppade sitt livs andra 1,30 och var nolla och kom trea. Jonna fick silver i senior DM på sin fina lilla skimmel, det är en riktigt söt liten häst hon har, endast 1,58 är hon och hoppar lätt flera nollor i 1,30.


Jonna och Prillan på Peter Erikssons clinic

Jennie och Cosmo som inte heller är särskilt stor :)


Stora tjejen Moa





Haha knas Moa

Hoppträning och Peter Eriksson clinic

Har haft fullt upp dom senaste dagarna. I onsdags hopptränade jag för Marie. Totte var lite seg i början, men när vi travade cavaletti på volt lossnade han och började bjuda. Sedan hoppade vi en 5½ och fem galoppsprång ner på en oxer. Totte var superduktig och hoppade jättefint!! Sista gången hoppade vi den lingen på 1,15 hur lätt som helst och Totte fick så mycket beröm för att han hoppade så fint. Sedan hoppade vi en linje med cavaletti, 3 galoppsprång, räcke, 3 galoppsprång till cavaletti. Hoppade även där sista gången räcket på 1,15. Som han hoppade Totte. Sedan tror jag nog att han blev trött, var mycket mjölksyreträning och sedan blev det en längre paus så han segnade till. Så när jag började över 5½ fick han nog ta i väldigt mycket över första oxern, för på den andra började han stå emot 2-3 galoppsprång innan och stannade. Sedan fösökte han sticka på sidan när jag skulle travhoppa krysset. Så Marie sänkte ner till 1,05 och då hoppade han jättebra hela banan. Hade ett hinder på 1,10 sedan låg det på 1-1,05m. Fina Tottekillen. Önskar bara att man haft vanlig kamera eller filmkamera med sig när han hoppade som han gjorde. Han fick massvis av beröm av Marie och även Eva tyckte att han hoppade superbra, så det hade varit roligt om man hade kunnat sett det från sidan. Men nu fick jag nöja mig med känslan och den var ju inte heller fy skam ;)

Igår var det i alla fall clinic i Rättvik för Peter Eriksson. Var där och tittade med mamma och Anna. Det enda negativa var att ljudet var lite dåligt. Annars var det väldigt rolitgt och lärorikt att vara där. Fick lite ideér om övningar man kan köra hemma så det ska jag nog prova på. Så får man se om man klara av hans kriterier för att hoppa vissa höjder haha.

Tog lite bilder med mobilen, kanske lägger upp dom senare. Blev lite långt ifrån för jag fattar inte hur man zoomar. Är det någon som har en Xperia x10 mini pro som vet hur man zoomar när man tar kort?


Måndag

Har ledig dag idag och det är värkligen en sådan där skön dag att bara få vara hemma på. Är regnigt så har mest bara setat inne och kollat på TV. Hur skönt som helst! Sitter och väntar på att storebrofr ska ringa så vi kan åka och tvätt min bil.

Red Totte på banan i går. Gick hur bra som helst! Försökte mest bara att få honom att gå framåt och gjorde lite serpentiner och volter för att han skulle följa med. Var väldigt fin och avslappnad och gick bra framåt. Gjorde lite samma jobb i galoppen men han har ju fortfarande lite jobbigt att korta sig i vänstergaloppen. Provade sedan på slutet att göra galoppombyten. Totte var jätteduktig på det och hade jag varit lite duktigare på det så hade han lätt kunnat gjort det i vartannat steg. Nu vart det vartannat någon gång, vart tredje ibland osv. Men om jag tränar lite till på det så kommer vi nog klara det snart också. Totte vart i alla fall superuppåt av att göra det så hoppade några språng på de två kryssen jag har uppställda. Jäklar vad han hoppade! Hoppade super mycket med rygg och hade mycket bjudning, på små kryss bara haha. Han är så fin min lilla Totte!


Tittar på SM-sändningar

Har just kollat klart på sändningarna av junior-SM, 13:15 börjar YR hoppa. Får se om jag hinner se Seniorerna hoppa innan det är dax för stallet för min del.



Har dessutom shoppat rejält den här helgen!
I fredags köpte jag ett par ridbyxor på rea för 100 kr, fyra cavaletti stöd för 149:- paret. En ny mobil och en ny TV, dessutom har jag beställt en skitsnygg KL kavaj, hoppas hoppas att den finns i min storlek. Dom på Auboise trodde att det skulle gå att beställa hem utan problem

Gårdagens träning

Blev lite stressigt igår. Träningen började 19:15 och jag slutade kl 18:00, men snälla mamma gjorde iordning Totte så vi kunde åka direkt jag kom hem.

Träningen tyckte jag gick bra. Han var lite loj bara, men det var två andra i gruppen som tyckte samma sak om sina hästar, så det var väl en sådan dag. Tyckte jag fick fram honom bra på slutet när vi hoppade banan. Hoppade bana på 1m och det funkade jättebra! Känns jätteskönt inför Höbo.
Blir nog hoppträning för Marie nästa vecka, så ska jag och Fia försöke få till någon dag med markarbetesträning. Var lite svårt bara, Fia åker till Stockholm i helgen, på torsdag är det clinic för Peter Eriksson och helgen efter det åker jag till Stockholm. Så får se om vi lyckas klämma in det någon dag snart.

Tisdag

Ännu en jobbdag avklarad... I går var det fullt kaos på jobbet jobbade mellan 7-18 var helt slut sedan. Ringde konstant hela dagen! Var lite trött där på sista rasten och var väldigt road av Linn när hon pratade med engelsk brytning och vi funderade länge på hur navelludd billdas.
Var ute och gick med Totte igår, hoppade honom i söndags. Gick jättebra! hoppade studs och tog några språng på ett räcke som låg på 1m. Känns att vi börjar komma ihop oss riktigt bra nu och trots att jag inte alltid får till det på hindret så tvekar han inte ett dugg längre utan tar tag lite i det själv och hoppar av. Gjorde han inte förut, utan väntade på mina signaler och vart jag lite velig så tvekade han jättemycket och vågade inte hoppa. Hjälper kanske också att bjudningen har börjat komma lite mer på honom nu också. Är fortfarande en del jobb kvar på marken med att få honom att gå fram ordentligt där också. Men vilken skillnad det har blivit ändå. Han går jättefint och avslappnat och har börjat sänka sig i formen och knäpper inte bara av nacken som han gjorde förut. Ökningarna börjar funkar bra också, det enda är att han fortfarande anser själv att mellantrav är fortfarande en seeeeg trav haha. Men det kommer nog komma det med så småningom. Idag vilar han, imorgon ska jag rida ut honom i skogen och på torsdag blir det hoppträning!


Sötnöt

RSS 2.0