Not Much

Händer inte så mycket just nu, eller ja det händer väl en del, men inte så mycket intressant ;P
Var på hoppträning för Marie i Torsdags som gick kanonbra, avslutade med en bana på ca 1,05-1,10 så gick klockrent och Totte var superpigg! Hoppas att det här fina flytet håller i sig, för snart drar div. 3 i gång och 1,10, debuten börjar närmare sig. Ska bli riktigt roligt, har inte tävlat högre än 1,05 sedan juli 2007 när jag hoppade 1,10-1,15 i Avesta med en liten Mary som stog på bakbenen inga roliga minnen direkt. Men men, sedan nästa tisdag ska jag vara med och träna för Leif ska också bli superroligt! Har inte tränat för honom heller på jättelänge, skulle gissa att det var någon gång våren 2007. Ska bli spännande och se vad han tycker om Totte :)
Annars trevlig Valborg allihopa!!!


Mary J och jag i en av våra sista 1,10 i Leksand i Maj

Hook

Pratade med Marit i Lördags när jag var och tävlade, hon bor ju granne med den tjejen som har Hookis nu. Hon sa att han ser jättefin och ut och mår jättebra! Min fin lilla gammla ponny :) Måste åka och hälsa på honom i sommar han är ju hel 19 år nu. Tänk att i Decmber är det 10 år sedan jag köpte honom av Malin och att det nästan är nästan 6 år sedan jag sålder honom. Tiden går fort...


Bästa ponnyn!!!

Tävling

Tävlade på Falu Rk i lördags, är både jättenöjd och lite besviken över resultaten.

1m: Kändes jättefin på framridningen var bra framme och kändes jättemjuk! Framhoppningen fick ävne den kanon och hade även hjälp av Fia. Inne på banan sätter jag lite för mycket tryck i honom och håller ihop honom för dåligt, så fick 2 ner. Vårat sämsta resultat i 1m, men känsla var bra, vi kom fel på ett hinder av 7 annars låg vi väldigt bra. Enda problemet var som sagt att jag höll ihop honom för dåligt. Sedan lite mindre tryck så klart, men jag vet hade jag håll ihop honom bättre hade han ju hoppat bra mycket högre än vad han hade behövt, så det var väl egentligen trycket som var för bra!

Debut 1,05: Nästa klass 1,05, är det högsta jag tävlat sedan 2007, alltså vääääääldigt länge sedan. Var lite nervös inför den här klassen, eftersom det är väldigt korta bommar på FRK och dessutom så är det ju inomhus så det känns ju lite högre än vad det egentligen är. Hursom framhoppningen var KAOS!!! Hästar och människor överallt och jag var dessutom lite sen alltså redan stressad som det var. Så jag hoppade oxern en gångpå typ 95cm kanske. Sedan när den låg på 1,05 fick jag ett stopp, skulle sedan ta om den och då river den som hoppar före mig hela jäkla oxern, låg inte en bom kvar. Då var det 4 kvar före mig och det var en A:1a alltså bara grund och dessutom skulle det vara 2 ekipage inne på banan, dessutom hade jag inte kavajen på mig och det var en liten bit till ridhuset. Så ger upp tanken på oxern och bestämmer mig för att hoppa räcket. Vilket dom precis lyckas sänka till typ 90 kanske precis när jag ska hoppa den. Men men språnget blev bra i alla fall och jag gav upp tanken på mer framhoppning. Var inte ensam kan jag säga, hon som startade före mig hoppade räcket 2 ggr bara innan hon gav upp och gick därifrån för hon tyckte att det var på tok för rörigt och då har hon ridit upp till SM nivå. Så hade inte en särskilt bra känsla när jag gick in, men bestämde mig för att tänka om och fokusera! Vilket jag faktiskt lyckades med! Blev lite förvånad själv. Hade ett jättebra flyt trycket på rätt ställe och höll ihop honom. Men nerverna svek mig lite på sista linjen. Var en ganska tvär sväng till näst sista och isvängen lägger jag i back läge och Totte tänker stanna redan ca 1 galoppsprång från hindret. Men jag blir lite förbannad på mig självoch trycker på honom och han hoppar min duktiga lilla kille, men då ligger vi såklart total fel så han har inte en chans att klara hindret utan tar bommen med frambenen. Och trots att han ligger totalt i botten lyckas jag samla ihop mig och rida på rätt antal galoppsprång fram till sista hindret. Är lite besviken på mig själv över att jag tappade det lite på slutet samtidigt som jag är jätteglad över det bra resultatet ändå med tanke på framhoppning etc. Känns bra inför debuten i 1,10 på Dalahoppet. Kan ju inte kännas särskilt mycket högre än det här, med tanke på att våra bommar är bra mycket längre och Lugnets utebana är ju enorm.


Picture It







Hittade en kompis innan jag åkte till jobbet

Haha bästa slutsumman på faktura, dom på mitt jobb kan dom ;)


Life is good

Så jäkla härligt att vara ledig idag. Är hur fint väder som helst! Totte har fått gått utan täcke både igår och idag, något som uppskattas väldigt mycket

Var uppe tidigt idag eftersom bilen skulle besiktigas redan kl 9 och eftersom man var tvungen att sova hos mamma och pappa eftersom hästarna ska skötas när jag är ledig måste man upp i tid. Har ju 2 mil in till stan härifrån :( Gick bra i alla fall, endast en lyse fram som måste sjusteras lite men det är bara att säga till nån på jobbet så fixas det haha. HAr sedan inte gjort mycket, tittat lite på O.C och Off the Map och varit ute på promenad med Molly. Totte ska får gå en lång skrittrunda senare idag eftersom han hopptränade igår, ja jag också haha. Vilket förövrigt gick kanonbra! Banan vi hoppade som avslutning låg på ca 1,05-1,10 och den gick klockrent känns bra inför kommande tävling!



Grannens häst, Tottes stora kärlek ;)





Nöjd Mollymus efter promenaden

Stockholm

Är nyss hemkommen från O´Learys där jag varit med jobbet och ätit mat. Riktigt trevligt var det och inte blev det sämre heller när jobbet bjuder på maten :)
Har min långlediga helg nu och imorgon bär det av till Stockholm, mamma är redan där hos min moster så vi ska mötas imorgon. Tåget går 09:50, så det blir en ganska tidig morgon så ska gå och lägga mig snart.


Mindre och mindre

Tänkte på en sak när jag kom hem från Ludvika. Rosetterna verkar bli mindre och mindre för varje gång jag tävlar där.


Första röda från -03, sedan -04 och den gröna är ifrån igår. Ser ni hur dom blir mindre för varje gång ;)

Update från igår

Som sagt som det syntes från bilden från igår gick det riktigt bra!

0,95: Var ganska nervös inför den här tävlingen eftersom jag har haft min knäppar på 2 av de 3 senaste tävlingarna jag varit på där jag varit alltför taggad och bara velat vinna. Men nu var Fia där i alla fall och gick banan ihop med mig och hjälpte mig dessutom på framhoppningen. Försökte bara fokusera på dom 7 hindrena i grunden och inte tänka längre än så och det gick ju riktigt bra! Omoppningen flöt superbra! Fick till en jättebra sväng mellan 2:a och 3:e hindret, vart nästan förvånad själv hur bra jag fick till det. Red inte på så jättemycket utan snävade mycket bara och det visade sig vara bra eftersom jag gick in på en 2:a plats och slutade 2:a. Hon som vann har tidigare ridit 1,30 på den häste och jag vet att hon brukade vara riktigt snabb i omhoppningarna när hon red högre och vann ganska mycket så jag kände mig riktigt nöjde med att bara var 0,5 sekunder efter henne.

1,00: Försökte ha samma tänk i 1m, var inte lika nervös som jag var i klassen innan, men man vill ju alltid att det ska gå bra. Dessutom hade Fia åkt hem så mamma fick coacha lite istället :) Grunden gick jättebra och i omhoppningen valde jag att gå utanför mellan 1-och 2:andra hindret, för att sedan snäva lite mer på slutet. Tycker att det var en bra plan endå, slutade femma på det och dom 4:a som kom före mig gick alla innanför. Men tycker att det kändes som ett bra beslut och Totte visade ju bra i 95 att han kan svänga ganska bra. Men han behöver lite mer styrka för att få det där lilla sista i omhoppningen, men jag tror att han kan bli en riktigt bra speed häst när han blir lite starkare och får lite fler omhoppningar i kroppen. Han har ju bara gått 3 omhoppningar innan den här helgen.

Så helheten kan jag ju säga att jag är superduper nöjd med resultatet!

Tävlat idag!

Är jättetrött och ska snart äta mat och sedan ska mamma och pappa skjutsa in mig så jag kan hämta min bil som står uppe på Galgberget, så orkar inte skriva så mycket. Men det gick superbra i alla fall. Skriver mer  senare.


Två rosetter fick jag med mig hem i alla fall :)

Love will remain




Things they will change but I´m sure,
My love for you will remain

Nytt

Fick en ett schabrak och luva igår som jag beställt från www.ride-with-style.se Provade luvan på Totte igår och han var jättefin i det. Men luvan får vänta lite, men schabraket ska användas väldigt snart :)



Nu ska jag pusta på lite grejer sedan ska jag åka in till stan och gå på fest hos Anna som fyller år idag!

Sara Ramirez - The Story

HUr jäkla grym är inte Sara Ramirez som spelar Callie i Greys Anatomy på att sjunga? Sjunger även denna låt i 18 avsnittet på Greys + några andra. Hon är sjukt duktig!


Kändis

När man jobbar på mitt jobb så ser man många kändisar... eller inte haha, men idag var Susanna Kallur in!


Bild från www.dt.se

Mary Joy

Tänk att det nästan är över ett år och en månad sedan du försvann...


Cause the day´s no more the same without you...


Bara för att...

...Min häst är så jäkla söt ;) så kommer det en liten film från hagen igår. Men han ska ju alltid busa super mycket när man inte filma och när man filmar så slutar han.


Kalhygge

Känner att jag har en så fruktansvärt tur med vädret igår och idag. Var ju jättefint på fm igår, men när jag skulle rida efter jobbet mulnade det på och började regna när jag nästan var hemma. Idag var det lite mulet när jag red, men sedan när jag kom till jobbet var det strålande sol :(
Jaja, red ut en långrunda på Tottekillen igår blev lite längre än vad jag tänkt eftersom min ena stig i skogen var borta för grannen hade gjort kalhygge där! Hittade ju inte alls så var ute i skogen och virrade ett tag innan jag insåg att jag ridit åt fel håll, så det var bara att vända om. Så efter mycket om och men hittade jag ut till grusvägen. Totte var pigg och glad, men inte lika busig som i förrgår :) Idag var han lite lugnare, men han är fortfarande pigg och glad vilket är skönt. Han var ju inte så rolig när jag fick hem honom. Jätteseg och gick snarare bakåt än framåt, dom skogsrundorna vi gjorde då tog ca 20-30 min längre än vad dom gör nu! Så seg var han haha



Ja som sagt, någon jäkel snodde alla träd och utplånade min stig, kan det vara lite svårt att hitta :/


Tokig häst

Var hem igår och red halv galen häst :)
Kände redan när jag tog ut honom ur stallet att han var pigg, så när jag skulle hoppa upp på honom började han bocka. Tog väl ett par 2-3 försök att komma upp på honom innan han lugnade ner sig. Sedan var han jättepigg och taktade en bit, därefter drog han iväg i en ordentlig bockserie innan jag fick hejd på honom och lyckades lugna honom någorlunda. Totte var sedan dunderpigg tills vi kom fram till grannens sto (som han är en stoooor crush på haha). Så när vi kommit förbi hennes hage så tvärdör han. Eller ja han blir normal i alla fall. Men sådär är han jämt jättepigg tills vi kommer fram till grannens hage och sedan blir han jättelugn. Men så pigg som han var igår har han nästan aldrig varit, men pappa sa att han hade varit superpigg när han tog in honom från hagen igår. Så idag ska han få en ordentlig uteritt med en massa galopp. Är superfint väder ute med en massa soooool och jag slutar kl 13 idag så då har jag massor med tid!


knäpphäst :)

Tävling


Klicka här för att vara med ----> http://youngdressage.blogg.se/2011/march/utlottningen.html#comment


Helgen

Har haft en relativt lugn helg för en gångs skull :)
I lördags fick Totte vila så jag behövde bara mocka, väldigt skönt att bara behöva sköta stalldelen en dag när man är ledig. Åkte sedan in till stan och träffade Eva och Charlie som var hemma från Umeå över helgen. Satt på Waynes ett par timmar innan jag åkte hem. Södagen red jag på förmiddagen vilket inte var någon höjdare! Att rida i spöregn är inte roligt tappade dessutom mitt dressyrspö någonstans på vägen. Åkte sedan in till stan till Anna och även Eva och Charlie kom dit. Så vi fikade igen eftersom Anna fyller år nästa helg, men då är ju inte Eva hemma. Nu är det dax för en ny jobbvecka och en väldigt fullspäckad helg!


Bästa jobbet

Haha alltså mitt job är sämst! Lämnade in mamma och pappas bil i Tisdags för att spolningen inte funkade, var ut och frågade idag när dom trodde att dom skulle vara klara. Så en kundmottagaren går ut och frågar och möter en smått panikslagen montör som inte får igång bilen! Haha och då är ändå han en av dom bästa montörerna vi har och han vet inte vad som hänt. Kan säga att jag och T hade ganska roligt när hon kom och berättade det. Även fast det inte är så roligt för min föräldrar. Så nu får jag åka den vackra Skodan ett tag till då :/

Hoppträning

Var ju iväg igår och tränade för Fia som gick bra! Förutom att jag åkte av på framridningen haha. Vi höll på och korta och längde galoppsprången och alldels i början när vi skulle börja korta dom brukar Totte tjura innan han lossnar. Så nu gjorde han någon slags bakutspark, samtidigt som han helt plötsligt fick syn på något jätteläskigt inne i hörnet så han gjorde något hopp samtidigt. Höll på att ramla rakt i väggen men lyckades nästan knuffa upp mig i sadeln med hjälp av väggen, men då blir ju Totte såklart rädd för det och hoppar in mot mitten så jag åker av. Så återigen fick jag roa Fia lite. Gjorde sedan två små övningar där vi fick träna på att svänga. Därefter hoppade vi bana på 11 hinder. Första halvan gick lite sådär, hade lite dålig galopp och lade in något extra språng på nån distans. Men sedan efter 5:e hindret vart jag förbannad på mig själv och började galoppera och sista halvan av banan gick riktigt bra. Fick sedan hoppa om 1-5 och galoppera lite bättre och då gick det riktigt bra! Banan låg på ca 1m, nått enstaka på 1,05-1,10. Bara jag galopperar så går det ju bra och Totte sköter sig ju jättefint hela tiden, stackarn gör ju bara som jag säger :)

RSS 2.0