Bästa Moa

Haha hittade dom här klockren bilderna på Moa från när vi var hemma hos mormor. Hon är världens knasigaste tjej :)


Entourage

I väntan på resultatet från Idol blir det först en snabbdusch, sedan Entourage!Tävlings update

Tävlade i lördags i världens skitväder!! Ösregnade nästan hela dagen förutom faktsikt när jag var inne på bana och hoppade. I 90cm var det helt uppehåll och i 1m duggade det bara lite.
Gick i alla fall super! Var felfri i 90, men det var en stilhoppning så fick ihop 54,5 poäng och det räckte till en delad femteplats, inte allt för långt från ettan som hade 57p. Däremot känner jag mig lite irriterad på denna stilhoppning. Tycker artt det är en bra idé med stilhoppning och att det ska få folk att bli mer engagerade i hur dom rider och inte bra raca runt. Därför var jag väldigt nyfiken på mitt proktokoll. Snacka om att jag blir besviken när jag får det och har EN enda kommenter på TIO olika bedömingspunkter. Det enda som stod var att jag skulle ha en lättare sits, hade 8 på sisten. Hade 7,5 på handen var det för mycket begärt att skriva en lite kommentar där om vad jag ska förbättra? Domaren måste ju tänka att allas strävan ska vara att få 10p rakt igenom, kan man inte skriva lite kritik då vad man ska förbättra? och kanske någon liten uppmuntrande kommentar och vad som är bra typ som ett dressyrprotokoll. Alltså hur ska dom mindre barnen förstå vad som ska förbättras om ingen talar om det utan bara ger dålig poäng? Nej jag har inget behov av att höra hur duktig jag är osv men jag anser att dom kan skriva lite mer utförligt annas är det ju ingen mening med denns stilhoppning.
Jaja ärevar fick lilla Totte vara med på och oj vad taggad han blev haha.

Sedan var det dax för 1m, kände redan på framhoppning och han var lite trött. Men det funkade bra ändå och lyckades tagga upp honom lite. Så uebbelnolla blev vi :) Tyvärr räckte det inte till placering kom på 8:e plas och det var 7 placerade. Så typiskt var typ 3:e sista som knuffade bort mig också. Men jag är jättenöjd ändå både med min ridning och med Totte han var verkligen superduktig! Om två veckor blir det våran hemmatävling regional 1m ska det hoppas där!


En gammal bild från Mora för ja vi glömde kameran IGEN...

Tävling i Säter

Efteranmälde mig till Säter idag, hoppade 90cm först och fick ett litet onödigt riv. Han gick kanonfint hela banan, men var lite tittig. Men på slutet släppte han efter lite och började bjuda till rätt rejält, så på näst sista drog han på och jag skulle ta en halvhalt. Tyvärr så tog jag tag lite för mycket på honom så han saktade av till trav och lyckades klämma in ett galoppsprång innan han hoppade av som blev alldeles för nära. Synd på en så bra runda.
Efteranmälde mig sedan till 1m, var jättenervös och framhoppningen var ganska tung och tyckte till 90 att han bara grävde ner sig och fick ingen känsla alls där. Men till 1m var det inte lika tungt och så hjälpte Fia mig lite på framhoppningen och han hoppade kanonbra. Var först ut i den klassen och som han hoppade lilla Totte! Var lite spänd när jag kom in, men Fia sa åt mig att galoppera riúnt lite så han skulle slappna av. Nollade i grunden och rev första i omhoppningen. Känns också lite förargligt, men det låg på linje från sista i grunden och det bjuder ju alltid in lite för att galopper på. Vilket jag gjorde, det som irriterar mig lite är att jag aldrig brukar göra det, eftersom jag har lärt mig att man ska alltid hoppa första omh. hindret som man fortfarande red grunden. Men vart lite ivrig och glad när jag gick till omhoppning och till mitt försvar är det väl en tre år sedan jag hoppade en omhoppning sist haha. Nästa helg blir det 90 och 1m på Falu rk.


Idol

Har jobbat sista dagen för veckan och låtsas att det är fredag idag och lagat biff med klyftpotatis och kollar på Idol. Är sisat auditiondagen idag och hittills har jag en favorti på killsidan och en på tjejsidan.Dålig update

Har insett att jag inte har bloggat på nästan två veckor. Har haft fullt upp och varit helt slut. I Tisadags var jag bara hem en kort sväng och fixade stallet innan jag stack in till gruvan och hade en helkväll med jobbet. Var Happy Motion Customer Tour så högste chefen på VW var där och pratade. Sedan blev det middag och kom inte hem förän efter kl 23. Har hjälpt Anna med Fidde, varit hos mormor som fyllt år och haft träning och mera jobb. Skulle egentligen ha tävlat idag men strök mig. Totte var så himla konstig i torsdags när jag skulle trimma honom. Gick jättefint i skritt och trav i båda varven. Men igaloppen ville han inte alls samarbeta i vänster varv. Höger varv gick han jätte lugnt och avslappnat men i vänster varav bara spände han sig och körde upp huvudet. Brukar aldrig bete sig på det sättet. SÅ hade en liten klump i magen i går hela dagen. Är livrädd att det ska bli något fel på honom vill ju inte det. Men hoppas på att det är musklerna som tar emot lite han har nog gjort mycket omubleringar i muskelaturen sedan Fia börrjade hjälpa mig. Idag kändes han fin så jag hoppas att det går på rätt väg. Fortsätter han gå bra resten av veckan efteranmäler jag mig nog till Säter nästa helg i stället.

RSS 2.0