Shopping

Har gjort slut på lite pengar både igår och idag. Var på stan med bästa Eva igår som är hemma över jul. Fikade på Waynes innnan vi drog ut på stan en stund. Köpte inte så mycket ett par skor och en kappa jag ska ha ivår. Idag åkte mamma och jag till Auboise. Köpte ett schabrak och ett par nya ridbyxor. Lägger upp bilder på det sedan.
Tottekillen var duktigt idag. Red han lite dressyrarbete på åkern, han var jättefin i traven, men i galoppen vill han bara dra iväg och galoppera iväg över åkern (busgrabb). Fick lite ordning på honom till slut. Ska nog åka iväg till ridhuset med honom nästa vecka, känns som vi hr utvecklats en del på marken så vill ta en koll i ridhuset och se om det stämmer ;)


Snö, snö, snö det tar aldrig slut...

julklappar

Fick inte så mycket hästrealterade julklappar iår så jag lägger ut allting jag fått :)


Alla julklappar under granen


haha nästan varje år är det någon släkting som ger mig något Coca cola relaterat i år fick jag Coca Cola servetter av mormor


Ett av armbanden Kenzas designat till Guldfynd, genom detta skänks en del till rosa bandet


högtalare till datorn, gjutgärnsgryta och snackskålar


Dom hästrelaterade sakerna jag fick: presentkort på Auboise och en skylt till Totte som jag ska sätta vid plaketterna, har en till Mary och Hook också. Får dom av min mosters man som fixar dom på sitt jobb

JUL

Finally!! Nu är det äntligen jul. Moa och moster kommer snart. resten av släkte kommer efter Kalle!!


Julklapparna igår

I morse hade det ökat lite :)

Lite till blev det efter att bror kom

Och mera blir det när resten av släkten kommer :) Nu ska jag ta in hästarna!

22:a December

Var -28 grader när jag gick upp i morse så Totte fick stå idag igen. Typiskt hade planerat in att han skulle stå söndag och måndag. Men igår precis när jag skulle sadla honom kom en timmerbil och började lasta av timmer precis utanför stallet. VIlket tar ganska lång tid och Totte tycker att det är jätteläskigt. Så ger upp efter sen stund och går hem och är i princip mörkt då också. När jag kom in stod termometern på -22 så det var rätt kallt också. Och som sagt i morse -28. Hade jag inte jobbat idag hade jag nog kunnat tagit en runda mitt på dagen. Men nu började jag 13, så det gick ju inte. Hoppas det är lite varmare imorgon så jag kan rida efter jobbet.

Lägger upp lite mobilbilder:


Totte i Swarovskipannbandet
 Fick en stoooooor flaska av företaget vi beställer telefoner av :)


Julfest

Väntar på att klockan ska gå lite så jag kan får gå bort till Bishop med tjejerna på jobbet där vi ska träffa resten av jobbet som började förfesta redan kl 16. Men så tidigt orkade inte vi, så vi skulle dit lite senare. Klockan sju ska vi upp till Dalasalen på julbord sedan blir det väl stan!

Vinter!

Det är ju verkligen vinter ute! Var ganska behagligt imorse men på kvällen sjönk det ända ner till -17 brrr. Tur att jag jobbade em så jag hann rida Totte på morgonen. Red lite dressyr jobb på åkern igår och jäklar vad fin han var! så idag fick han bara busa av sig lite. I morgon får han vila, jobbar mellan 8-17 sedan ska jag och storebror åka diretk till Kupolen och kolla på julklappar. Är ju bara klara med lilla Moa och med mamma. Har ju dom andra två kusinerna, pappa, andreas och erica kvar. Men mamma lovade att följa med mig på torsdag så skulle vi kolla på julklapp till Andreas. Han är ju omöjlig storebror. Inte lätt att handla till någon som har allt.


Helg

Har min lång lediga helg nu så börjar jobba igen på tisdag. Är himla skönt speciellt när man har en del att göra på helgerna. Var ut till Sågmyra i Fredags med Anna till Bubbleroom. Fanns mycket fina saker, men vart lite snål så ville inte köpa någonting. Handlade lite inne på Lager 157. Sedan åkte vi in till stan och gick lite där. Handlade present till min bror som så lämpligt fyller år alldeles innan jul här. Som att det inte är svårt nog att hitta julklapp till honom. Igår hade min bror kalas så vi var hemma hos honom. Så nu har det varit fullt ös här eftersom lilla kusin Moa har varit här. Åkte nyligen hem så nu är det alldels tyst här ute hos mamma och pappa. Ska snart gå ut i stallet. Så klart har det blivit svinkallt ute igen! Var bara 2-3 minus igår. Men imorse slog det till och var runt 16-17. Nu har det blivit lite varmare ute, men det ligger ändå runt 12-13 grader kallt. Hoppas på att vattnet i min lägenhet håller sig igång iår. Förra året frös det TRE gånger! har klarat mig bra hittils, men det har ju inte varit ´riktigt -20-25 som det var runt jl förra året när det frös. Men får hoppas att det funkar iår. Boddde ju inte rikigt där än då pga att mamma inte klarade av all tre hästarna själv, dessutom bodde det ingen i lägenheten ovanpå så nu kanske vattnet hålls igång bättre

Kallt!!

Shit vad det är kallt ute nu! Mamma ringde på dan och tyckte inte att det var någon idé att jag åkte hem och red idag. Var nog lika bra det. Var 17 minus strax före fem uppe på mitt jobb. Usch tycker inte om den här kylan, 10 minus tycker jag vi kan ha hela December nu, det här är alldeles för kallt! Hoppas på att det är lite varmare i morgon så Tottekillen får komma ut lite. Tur att jag hade planerat in hans viloperiord här och inte gjort som mamma tyckte och tränar ett par veckor till. Hade ju inte gått. Men jag låter aldrig mina hästar stå helt och hållet, nu kommer jag köra någon vecka där jag ridet 5 dagar i veckan och sedan kommer jag rida honom 4 dagar i veckan. Dessutom så tyckte inte Marie att han skulle stå helt. Han har ju stått mer eller mindre ett halvår under det 1,5 året jag ägt honom i olika periorder. Så hon tyckte att man skulle passa på så länge han var fin och fräsch. Nu har han ju visserligen inte haft några fel som man kunde göra något åt och ingentin som är skadligt för honom om han rids för mycket heller. Eller jag virus kan ju alltid komma tillbaka och hovslagern kan väl gör misstag igen så han får en hovböld. Men han har ju inte varit halt eller haft ont på något sätt så man ¨måste vara orolig att det kommer tillbaka om hästen rids normalt.


Är nog inte den enda som längtar tillbaka till det här!!

RSS 2.0