Stockholm Horse Show

Bilder från gårdagens 1,40 och GPStockholm

Är hemkommern från Stockholm nu. Var på Stockholm Horse Show i morse med mamma och kollade på hoppningarna. Första 1,40 klassen vanns av Linda Heed och ¨Grand Prix vanns av Leonard Tihjssen med den GRYMT fina Tyson (som är döpt efter Mike Tyson haha). Lite shopping blev det också. Köpte ett Swarovski pannband till Totte, så nu ska han blinga i vår, och sex par tunna ridstrumpor från Kingsland. Som vanligt var det jätteskoj i Globen och träffade på Åsa som den lyckansosten hade fått ägararmband trots att hon inte äger hästen längre. Men de nya ägarna är snälla och lät henne få ett sådant. Hennes häst var med på stafetthoppning i Fredags och reds av John Withaker och vem kändisen var minns jag inte. Hon var såklart jättestolt över sin gammla häst som är superfin!!


Prisutdelning 1,40

Tyson och Thijssen

Trött kille


Hittade en trött Totte när jag kom ner till stallet i går. Desto piggare blev han när vi kom ut på våran ridtur i snövädret.


Idag tränade jag för Marie och det gick super bra! Totte var superfin, han var lite bråkig och tjurig när jag tränade för Jonna i söndags men det känns som det jobbet vi lade ner på honom då verkligen gav resultat idag. Han var framme för skänkeln direkt och avslappnad och jobbade med ryggen. Hoppningen gick toppenbra! Nu ska han få ta det lite lugnt några veckor (och jag med). På lördag åker jag och mamma till Stockholm och på Söndag blir det Stockholm Horse Show. Åhh vad jag längtar! Blir hoppningen på morgonen, vi hade inte tänkt åka först, men förra helgen kom vi på att vi ville åka och som tur var fanns det biljetter kvar. Får ju lite sämre platser men så är det ju. Shopping ska det bli också!

Rosetterna

Passar på att lägga ut bilder på Tottes rosetter som vi tagit tillsammans iår. Tio stycken blev det på 16 starter. Ett bra resultat tycker jag :) var ju nära att det kunnat blivit någon mer, men turen var inte riktigt med mig i dom klasserna.Passar även på att lägga upp dom två rosetterna vi tog förra året på fyra starter. Där kan man säga att vi inte hade turen på våran sida, med tanke på allt skit Totte åkte på så vi knappt kunde tävla.Tävlingsåret 2010

Är väl dax att summer året. Är sjukt nöjd med året som gått. Kom ju inte igång med träningen förän i mitten av april i år pga skorpan efter den inflamerade hårsäcken vägrade släppa. Sadeln skavde ju bort skorpan så det vart ju öppet sår hela tiden. Såret i sig var ju inte så stort, men hade jag ridit hade antagligen såret bli större, så det vasr ju bara att longera honom så gott man kunde. Tävlingarna kom jag inte igång med förän i början av juni. Dessutom var jag superosäker, kände mig helt värdelös på att rida och var livrädd att jag skulle förstöra Totte. Insåg dessutom att Marys sista halvår hade satt sig rejält i mitt huvud. Var ju inte rädd då, men har nog insett att det gick nog på ren vilja att komma runt banorna utan att hon skulle ställa sig rakt upp på bakbenen. Men kände senare på Totte att jag var jätterädd att han skulle börja ställa sig vilket han såklrt inte gör. Han är mycket mer för att bocka haha lilla buskille. Jaja, men jag började verkligen om från början, så min första start i år gick ju i 70 cm. Nu tycker jag att det är superlågt, men när man var så osäker så var det en ganska skön höjd att börja på, speciellt när det nästan hade gått ett helt år sedan jag hade tävlat Totte sist. Sedan har vi jobbat oss uppåt till 1m och varit felfria i flera stycken. Ja nästa hela året har i princip beståt av 0 rundor. Och nu hoppar jag enstaka språng på 1,10. Inför 2011 satsar jag på att starta 1,05 under våren helst inomhussäsongen (om det nu finns någon vill säga) och det stora målet är 1,10 på Dalahoppet i maj. Känns bra att Fia tycker att det är jättebra mål och att jag kan jobba tillsammans med henne mot dom.

Resultaten 2010

70 cm CR: 0 fel
80 cm bed A/A: 0+0 delad 1:a
80 cm CR: 0 fel
90cm: 0 fel
90cm: 0 fel
90cm: 0 fel
90 cm: 22 fel (haha våran enda katastrof runda med två stopp och en massa tidsfel, men som sagt en rejäl träningsvärk var ingen höjdare att tävla Totte med ångrar ju nu att jag åkte men jag tänkte ju inte på det).
90cm: 4 fel
1m bed 2faser (debuten): 0+4
90 bed stillhoppning: 0fel, 54,5 poäng, 5:e plats
1m bed 2f: 0+0, precis utanför placering
1m CR: 0 fel
90cm CR: 0 fel
1m bed 2f: 0+0 5:e plats
1m, bed stilhoppning: 4fel, 48,5p
1m, bed 2f: 1 fel


Lördag

Har varit hela dagen på Ikea med mamma och pappa, földe med när dom skulle beställa sitt kök. Tur att det inte händer så ofta nästan två timmar tog det innan allt blev klart. Lite shopping till mig själv blev det också. Helt sjukt hur mycket grejer man behöver när man bor själv. Var sedan in en sväng på Hööks men hittade bara en täckväst åt mig själv. Totte fick vila idag eftersom vi kom hem så sent. Men det börjar ju bli dax snart för hans vila. Säsongen är ju snart slut, har bara nån enstaka träning kvar. Var iväg i torsdags för Fia och han gick hur bra som helst. Var dunderpigg och lite halvvild när vi lastade ur honom och skulle stå på bakbenen. Men han lugnade ner sig lite under hoppningen. Men det trodde jag inte för ett år sedan att han skulle få så här mycket bjudning med tanke på hur seg han var. Men tänk vad lite extra jobb och hjälp av Fia kan göra STOR skillnad. Efter endast tre träningar hemma hos Fia fick vi till världens bjudning på honom. Bästa hästen. Nu är jag jätteladdad att komma igång till nästa säsong, som antagligen kör i gång i mitten av februari.
Världens finaste Tottekille!

Besviken

Tävlingen i går gick egentligen inte dåligt, men jag var ändå väldigt besviken.
I första klassen som var stilhoppning fick jag ett riv och slutade på 48,5 poäng, hade jag inte rivit hade jag kommit 8:a, men men det är sånt som händer. Var inte helt nöjd med rundan, fick inte fram Totte riktigt och han hade lite ojämn bjudning. Men det var så himla rörigt på framhoppningen så jag blev bara superstressad och då blir det aldrig bra. Sedan vart jag lite förbannad till nästa klass och tänkte nu jäklar ska jag greja det här. Den otroligt engagerade banbyggaren bestämde sig även för att ha exakt samma bana som klassen innan förutom att hon lade till en kombination som nr 8. Jättekul att hoppa samma bana igen eller inte. Tycker att det är jättedåligt att man inte kan göra en ny bana till en ny klass, men hon gjorde samma sak i Mora också. I alla fall Totte var mycket mer framåt och kändes jättetaggad när jag kom in på banan. Och han gick superbra! Om jag tyckte att han var framåt i Svärdsjö så var det ingenting mot vad han var nu. Så felfri var jag och blir jättetaggad till omhoppningen, men när jag är på väg mot första hindret säger domaren "avbryt tyvärr blev det 1 fel för tid" Åhh vart så himla besviken, fattade ingenting, visst jag gick utanför till 2:an där många gick innanför, men på en lokal 1m ska man väl kunna göra så. Ett bra grundtempo hade jag också och jag hade gått över maxtiden med 1,5 sekund. Men det var ganska många som fick tidsfel och jag tycket faktiskt inte att det ska vara så på lokalt. Men men det är sånt som händer fick en jättefin grundomgång och den är jag jättenöjd med för det var jättemycket fel i den 1m. Var 12 placerade och jag hamnade på 14:e plats med 1 fel. Så ska det ju inte heller vara.

RSS 2.0