Semester!!

Den här semesterna har ju börjat riktigt bra! Nolla i 90cm med Totte, en bra fest hos Erica på midsommar, lunch med farmor och farfar på Staberg, UNDERBART väder och sist men inte minst: mina rosabandet handskar kom i dag!!!! Som jag har väntat på dom! har varit slut i lager, sedan fick dom in stl 7 istället för 8 som dom hade beställt hem, så då fick jag vänta ännu längre eftersom dom var tvungna att beställa hem dom igen. Men nu är dom här så nu kan jag ha dom i Mora om två veckor.
Firat farmor och farfar

Idag har vi varit på staberg och blivit bjudna på lunch. Farmor och farfar hade nämligen sin bröllopsdag i torsdags. I hela femtio år har dom varit gifta! det är helt otroligt! det är nästan hela deras liv, tänk att leva så länge med en och samma människa. För mig känns det ganska overkligt, men det har dom min farmor och farfar, riktigt imponerande :)

Annars har det varit en ganska seg dag, med riktigt fint väder. Men har varit rejält trött. Kan bero på att jag inte sovit så mycket dom senaste dagarna. Skjutsade ju min bror, hans sambo och hennes kompis till dössberget igår. Min älskade bror tvingade mig att köra upp för hela jäkla backen. Var inte det lättaste, backen är skitbrant och låååååång, dessutom är det fullt av fulla människor hela vägen upp och dessutom mycket bilar som ska ner och upp. Lyckades få motorstopp två ggr, men ena gången var det för jag var tvungen att tvärnita. Fick nämingen möte och i samma ögonblir hoppade (eller vinglade) det ut en tjej mitt framför bilen. LIVSFARLIGT!!! Kan lova att jag var ganska förbannad på min bror sedan! Fick hämta dom ganska tidigt sedan för att vara dom. Halv två var jag där och hade nog kommit hem i någorlunda tid om det inte var för att min brors sambo tappar bort sin kompis och vi fick lov att vänta på henne. Tror jag kom i säng runt tre tiden. Fick sedan gå upp halv elva för att hinna ut och rida innan vi skulle ut med släkten. Kände mig defenitivt inte utvilda när jag gick upp. Så nu är det dax att sova, tur att man har fyra veckors semester nu! härligt!!

Gårdagens midsommarfirande

Gårdagen var riktigt trevlig. Grillade och lekte lekar och träffade en massa trevliga människor som man inte träffat på länge. Brukar ju dyka upp en hel del från byn vi är i från. Många bor ju inte här längre, så det är många gamla klasskompisar som dyker upp. Alltid lika trevligt enda minuset var att det regnade lite under kvällen och när jag skulle cykla hem. Kom väl hem någon gång runt halv tre. Var ganska trött då eftersom jag varit uppe sedan tio i sju. Nu ska jag göra mig iordning och skjutsa storebor till Dössberget.

Kameran dog ganska snabbt i går så han bara få några kort.Dax för fest!

Har nyligen ätit tårta med mamma och pappa, nu ska jag göra mig i ordning och dra ner till Erica.


Felfri igen!!

Totte fortsätter gå bra! Idag var han kanonfin både på framridning och framhoppningen. Tor aldrig att han gått så bra som då. Sedan kom han in på banan och blev lite avvaktande. Slutade bjuda på hindrena men höll en bra galopp, men jag fick ju rida ganska mycket. Hoppade ju bara 90cm så det funkade ju bra ändå, fick ett par riktigt fina språng. Enda man kan säga är att han tänkte stanna både på första och andra hindret, men jag var besämd så han hoppade. Känns skönt att veta att jag har börjat rida bra med benen så jag inte tillåter honom stanna som jag har gjort lite förut. Nu ska jag ta det lite lugnt, kl 17:00 ska jag bor till Erica och grilla och bara ha det trevligt :)


Blev inge bilder från Romme idag, men bjuder på en gammal bild på mig och Mary från Romme för 3 år sedan


Planering inför sommaren

Nu börjar semestern närma sig och planeringen börjar komma igång. Jobbar 1,5 vecka till sedan har jag 4 v. semester!!!
Midsommar är färdigt, blir hemma hos Ericas föräldrar i deras garage, börjar bli lite tradition tror det är 4:e eller 5:e året i rad vi är där!
Veckan efter midsommar kommer ev. Eva hem en sväng och stannar den veckan. Därefter kommer Jenny och hennes pojkvän James hem i tio dagar. En grillkväll på Janinas balkong är redan inplanerad. Hade även tänkt åka upp till Eva i Umeå en sväng också, men vet inte om jag hinner det längre. Har även två tävlingar inplanerade under semestern också. Så det är ganska fullt upp. Ska hinna med lite ledigt också, men det är allt bra härligt med sommar. Nu hoppas jag att det blir en awesome sommar!

Sommar 2009


Var på Rockstad Falun

Midsommar
Blev en hel del fester


Var i Furuvik med Moa och i Orsa björnpark med familjen

Var hem till Evilina i Gävle och träffade coolaste tjejen i stan, lilla Isabella!

2009 bodde Eva i Skövde

Nån enstaka tävling hanns också med innan Totte fick sitt dumma virus

Bree Tanners hemliga liv - ny Twilight bok

Köpte den igår. Läste i tidningen i torsdags att dom hade släppt den boken, hade ingen aning om att Stephanie Meyer hade skrivit en till. Men Twilight nörd som man är så köpte man den. Handlade om Bree som är med i Eclipse, men hon är ju bara med i ett par sidor på slutet. Var faktiskt en bra bok tycker jag, fick veta lite om vad som hände med dom "nyfödda". Boken var ju inte särskilt tjock (långt ifrån Twilight böckerna som är riktigt tjocka). Så jag läste ur den på bara 1 dag. Men helt klart värd att läsa om man gillar Twillight sagan, dessutom är det ju inte långt kvar nu till Eclipse har preimär på bio!Rosett igen!

Blev som sagt en 80cm på Svärdsjös lokala tävlingar idag. Mycket sugen vart man när man vaknade på morgonen och det spöregnade. Men man måste ju träna på att rida i sådant väder också. Totte skötte sig superfint! Var framma fint för skänkeln idag och var riktigt på hugget. Trots att det var stora vattenpölar över hela banan. Det enda negativa är att jag rider med lite för mycket ben och tar nästan inga halvhalter så vi kommer lite stort på vissa hinder. Kan ju också ge med sig lite när hindrena blir lite högre för jag kanske slarvrider lite på dom här höjderna, men jag är bestämd i alla fall och man kan inte direkt påstå att han smyger över hindrena som han gjorde förut. Man vet att hästen hoppar bra när han ibland nästan hoppar en ur sadeln på 80 cm :)


Samma fina häst, lika fin rosett, nästan lika fin nolla men defenetivit inte lika fint väder som förra veckan

Grattis Kusin, Student 2010!!

Hur gick det till? hur sjutton blev han så gammal? När blev jag så här gammal?
Jaja, är sjukt trött nu, har härjat runt med en 2-åring och en 5-åring har varit fullt ös sedan kl 16.
I morgon blir det tävling!

Det är jobbigt när morbror tar studentenStudent!

Totte är riden och utsläppt, Molly är promenerad och jag är iordning gjord. Nu blir det Borlänge och titta på när min kusin springer ut! Kan inte förstå att min lilla kusin tar studenten och att det är 5 år sedan jag tog den!

Sheldon of the day!


Träning

Har varit hem till Fia och tränat med Totte idag. Gjorde en riktig genomkörare och så skönt att vi fick lite resultat direkt! Var ju bara rent markarbete eftersom Totte inte riktigt vill släppa på marken. Som Fia sa han motarbetar sig själv, han förstår inte att han gör det jobbigt för sig själv. Fick skritta av honom ordentligt idag och sedan tvättade vi av honom och gick en liten promenad innan vi lastade i honom. Sedan gick jag lite till med honom när jag kom hem. Han fick ju en hel del mjölksyra så han kommer säkert ha träningsvärk i morgon. Då ska han få skritta lite och jogga eftersom jag ska tävla på lördag. Blir ju bara en liten 80cm så Fia tyckte att det skulle han fixa trots den rejäla genomkörningen han fick nu. Tror att jag också kommer få rejält med träningsvärk. Men det är bara att tänka positivt, Fia tror ju att bara ett par 2-3 ggr till ska räcka innan han börjar släppa helt (och så klart underhåll av mig här hemma). Nu laddar vi om för tävlingen på lördag och såklart min kusin som tar studenten i morgon, hur kan tiden gå så otroligt fort??Helgen

Efter tävlingen i lördags var det bara att kasta i sig lite mat och byta om till partykläderna! Var ju Falu kalaset i helgen. Jag och Anna var hemma hos Annas kompis och förfestade. Sedan åkte vi in till stan och satt vid Falu ån ett tag med Annas pojkvän och några till. Begav oss sedan till tivolit där nära körde radiobilarna. Klockan ett tyckte vi att det var dax att gå till öltältet vilket visade sig stänga då. Så inget öltält för oss. Blev Pitchers i 45 min i stället :) . På vägen dit köpte vi en heliumballong vilket var helt klart det roligaste på kvällen! Annas pojkvän sjöng Gullefjun efter att ha andas in lite helium lär hur roligt som helst!
Hästar jag ägt!

Tänkte köra en liten presentation över hästar jag har ägt.

Mascot


Fick jag när jag var nio år gammal, var en C-ponny på 132,5 cm. Köpte honom av mammas jobbarkompis. Hennes dotter hade tävlat honom lite lokatl i hoppning och fälttävlan. Men han var någonstans mellan 18-20 år när jag fick honom så och jag var inte särskilt intresserad av att tävla på den tiden. Var ute på 2 klubbtävlingar med honom. Den första visste jag inte ens att man skulle ta om hindret om hästen vägrade. Vilket Mascot gjorde, eller han sprang brevid så jag blev utesluten eftersom jag hoppade nästa hinder. Andra klubbtävling gick det jättebra till näst sísta hindret då han tvärnitade och jag ramlade av. Togs bort hösten -02 pga ålder.

Hook


Köpte honom när jag var 15. En D-ponny på 145,5 som hade tävlat upp tom LA med placeringar med föregående ägare.  Även jag tävlade upp honom tom La med placeringar. På tre år tog vi 38 individuella placeringa från LC-LA och sammanlagt fick vi ihop 52 rosetter. Inget dåligt facit med sin första tävlingsponny. Red div.2, div.1 och elitlaget på honom. Var med och vann div2- och 1. Såldes sedan ner till Skara där nya ryttaren startade Msv B, men ansåg att han inte riktigt räckte till för det och sålde han vidare upp rill Umeå som läromästare. I lördags blev han officiellt pensionär 18 år gammal och flyttade till Mora. Den tjejen som fått honom nu är bästa kompis med den tjejen som jag köpte honom av för nio år sedan. Så man kan säga att han har flyttat till ett av sina gammla hem igen :)

Mary Joy


Min första storhäst som jag köpte sommaren -05. Ett sto efter Almeto Z f. -94. Hade tävlats upp till nat. 1,30 med placering. Tillsammans fick vi placeringar upp tom 1.10. Ett mycket humörligt och känsligt sto med mycket egen vilja. Var svår att hoppa under brunst men när hon inte var det gick hon kanon. Andra tävlingsåret tillsammans började hon ställa sig på bakbenen i högersvängar på tävling. Något som vi inte tänkte så jättemycket på eftersom hon ofta stog på bakbene under brunst och i övrigt också. Men när jag skulle debutera 1,15 på henne och hon reste sig mitt i banan så vi gick omkull åkte vi och kollade upp henne med dom hittade inga fel. Tog hem en ET som kollade igenom henne och som hittade en låsning i ena bakbenet. Så vi trodde vi hade hittat lösningen eftersom hon skötte sig fin resten av säsongen. Men i början på 3:e året började hon ställa sig igen. Åkte in med henne till ATG:n ytterligare en gång och då konstaterades det att hon hade spatt. blev T-märkt och promenadhäst här hemma i ca 1,5 år innan vi valde att ta bort henne i våras.

Eliott7-årig valack efter Majim G, u: Diana ue: Porfyr. Köpte honom Vinter/våren -09. Hade då endast gjort 8 starter. 2 felfri 1m två felfri 1,10 och en med 4 fel. En 1,15 med fyra fel och 2 1.20 felfritt med förg. ägaren. Har inte hunnit gjort så mycket med honom än själv Förra året gjorde vi fyra starter i 90cm. Hade lite otur med virus som höll i sig i nästan 2mån, hovböld och problem med sadel. I år fick han en inflamation en hårsäck alladels under sadeln så kom inte igång och tränade förän i mitten av april i år. Målet för i år är bara att få bra rundor. Eftersom det inte är förän nu jag har börjat komma underfund med hur jag ska rida honom och från mitten av april tills nu är den längsta tiden hittills jag har ägt honom som jag har kunnat ridit honom utan avbrott.

Super års debut på tävling!

Så var det dax idag då, med säsongens tävlingsdebut. Gick hur bra som helst. Eftersom mitt självförtroende åkte på semester någon gång i vintras och har kommit tillbala bara lite grann och ganska skakigt var Svärdsjös lokal lågklass hoppning superbra för mig!
 Hoppade 70cm clear round och gick nolla hur fint som helst sedan 80cm bed A/A gik också super! Totte fick gå sin första omhoppning nån sin och gjorde det fint! två dubbelnollor blev vi och delad först plats. Totte skötte sig superfint hela dagen, förutom lite på framhoppning när det var mer fokus att titta på den hemska mördar vattenslangen brevid banan en på hindret Nästa helg har Svärdsjö lokal tävling igen och då blir det en 80m cm clear round. Mest bara för att jag ska försök bibehålla den ridning jag hade idag och för att det ska kännas lågt och enkelt för mig. Sedan blir det 90 cm i Borlänge på midsommarafton!
Sheldon, Sheldon, Sheldon

Kan man få nog av honom?


Det börjar närma sig...

Nu på lördag är det dax för mig och Totte att göra tävlingsdebuten för i år. Blir Svärdsjös lågklass hoppningar för att komma igång lite och ta bort min press på mig själv. Men också för att utveckla min galopp som jag tränat mycket på och känna att jag inte blir för nervös utan kan rida likadant som jag gör på träning. Hade träning igår för Fia, gick riktigt bra! hoppade inge högt men hade fokus på att galoppen och han skulle vara under sig och att vi höll takten och rytmen, så det viktigaste att benen är med och inte så mycket hand. Fia hoppade upp och red honom lite också. Han är ju jättefin och välutbildad på marken, men han är ju lite lat ibland och det är som en tröskel man måste över. Ibland är det jättelätt och ibland är det svårt. Igår gick det inte alls så Fia hoppade upp och hjälpte mig lite med att få igenom det. Bestämde att vi skulle ta några gånger själva och få till det lite bättre, hon trodde att 3-4 ggr skulle räcka. Det har ju blivit mycket bättre sedan jag fick honom förra året. Men han blir ju sur och kickar en ur sadeln så man hamnar i obalans och så måste man börja om. Det posetiva är väl att förr var det när jag skulle få fram han ordentligt i galoppen, det är inget problem nu, utan nu är det svåra när man ska få honom att trampa in under sig. Man känner direkt när det håller på att hända för det är då han börjar tjura. Men är man tillräckligt bestämd så brukar han släppa, min lilla latmask han är men han är ju så otroligt fin! Jobbade igenom honom lite på banan idag innan jag åkte till jobbet. Märktes i dag att vi hade jobbat på det igår, för idag släppte han direkt, protesterade bara när jag försökte utnyttja det ett steg längre och riktigt samla honom. Men han släppte faktiskt där också, men lät han bara jobba riktigt kort ihop ett tag eftersom det är jobbigt för honom. Han är ju inte så gammal än och han har fortfarande lite styrka kvar han måste få till.
Varmt var det idag också och även igår. Var alldeles blöt av svett både igår och idag efter ridpassen!


Lilla Molly efter våran promenad i morse i värmen, vart helt utslagen var tvungen att kolla om hon levde innan jag tog kortet haha

RSS 2.0