Viva Radio

Helgens minishopping i Stockholm, här är resultatet ;)


Linne från Weekday 200 kr, t-shirt från American Apparel 229:-

Helgen

Efter att ha varit sjukt i tre dagar åkte vi till min moster som fyllde år i lördags. Åkte ganska tidigt för jag och storebror ville hinna med lite shopping. Tyvärr vart vi ganska sena så vi hann nästan inte med någonting. Men det är ändå då man är tacksam att moster endast bor 10 min gångavstånd från Hötorget. Men vi hann bara med 3 affärer handlade ett linne på Weekday och en t-shirt på American Apparel.
Sedan var det fest då vid kl 14:00. Fick fullt upp med min kusin som är fem år och hennes syskonbarn som är 2 och 6. Ett tag hade jag min kusin i knät och sedan vart lilla 2-åringen avundsjuk och vill också sitta i mitt knä! Så jag fick lov att sitta och hålla i den lilla eftersom min kusin tog upp det mesta av platsen. Var rätt trött kan jag säga när vi åkte hem. Men söta var dom i alla fall :)




Stackars Molly vart helt slut efter att ha lekt hela dagen med småtjejerna


Two little bags

Bus Totte!

Har varit hemma och varit sjuk, då har man ju inte mycket att roa sig med ;P
Så när jag släppte ut Molly idag såg jag Totte busa i hagen och bestämde mig för en gåns skull att jag skulle försöka filma lite. Blev ju med digitalkameran eftersom filmkameran ligger väl undanpackad någonstans. Så därför är kanske inte kvalitén den bästa och som vanligt lyckades jag filma Totte lagom när han håller på att varva ner. Precis när jag slog på kameran bockade han som en galning, trodde att jag fick med det. Men tyvärr så går filmen igång precis när han slutar.


Nä, tror inte på Sverige idag!

Låten är alldeles för platt och tråkig! Som min jobbarkompis tyckte: När kommet låten igång? Känslan är den att det byggs på så att det låter som att snart kommer det hända något i låten, men det gör det ju inte! Anna är jätteduktig och har en unik röst, men allt är bara så tråkigt. Så nej jag tror inte att Sveriges chanser är så stora.

Från i lördags

Har lag över lite bilder från mobilen till datorn som jag tog i lördags!






"Manbag"

Fan jag tror ändå att jag håller på att bli sjuk! så här känns det inte när jag har allergi. Har inte tid med det nu! I morgon ska jag träffa Eva på stan och äta lunch och sedan träna. Sedan måste jag jobba ju! Och i helgen ska vi ev. åka till Sthlm och fira min moster. Veckan är full har inte tid med sådan här skit!

Pub Afton

Var chafför åt ett antal människor igår, efer att jag lovat min bror att jag skulle skjutsa honom.
Måste ändå säga, ibland är det för jäkligt roligt att vara nykter när alla andra är rätt packade. Min barndoms kompis vart sur på mig för att jag inte ville flytta ihop med honom (tydligen skulle jag bo hos honom att hjälpa honom att städa och laga mat, tyvärr hade han inget kök. Men pulvermos i vattenkokaren och laga fiskpinnar i brödrosten kunde han tydligen), dessutom skulle han ha barn och jag var pappan. Min bror sprang runt med sin sambos handväska nästan hela kvällen och döpte om den till hans manbag¨, måste ändå säga att han bar upp den bra;) Tjänade även ihop 130 kronor och blev bjuden på en QP & c/om kan tyckas att det var lite snålt med pengar eftersom endast tre av säkert tio personer betalade mig. Men jaja det är smällar man får ta, blev ju lite rikare och mätt där mitt i natten. I dag kan jag säga att jag var helt slut, kom inte hem föräns fyra. Sov ute i Vika eftersom Anna skulle komma med Fidde runt tio tiden. Vaknade till liv halv åtta och upptäckte att det spöregnade ute, halv nio ringde Anna och sa att det var nog ingen ide att hon kom. Vilket var ganska skönt eftersom jag var rätt trött, men kunde inte somna om. Skulle sedan mitt på dagen följa med mamma och pappa och handla. Somnade i bilen till City Gross, sov hela tiden dom var inne och handlade och vaknade när vi kom hem. Var helt jäkla utslagen! Nåväl i morgon är det en ny dag, ska se ett avsnitt av Hem till Gården innan jag sover.

Kör en dagens Sheldon också:


Old Pics

Farmor har velat ett tag nu att jag skulle komma ner till henne och kolla igenom bilderna jag hade där, eftersom hon ville rensa lite i datorn. Där hittade jag ett par gammla bilder på Finaste Hook, som jag totalt glömt bort!






Fredag igen

Så var det då fredag igen. Shit vad tiden går fort! Dagen har väl som nästan alltid bestått av jobb, meln 7-17 har jag jobbat. Helgen kommer bestå av att var chafför tydligen. Har lovat mamma att hämta henne ikväll efter hennes vinkväll med faster och i morgon har jag lovat storebror att köra hem honom efter pubafton. Får se om jag följer med honom in på det, har ju egentligen ingen att gå med men man känner ju ända 75% av alla som är där. På söndag kommer då ev Anna och Julia med Fidde om inte min bana blir nerdränkt med regn och sedan på måndag kommer världens bästa Eva hem en sväng! Ska bli jätteroligt att träffa henne! Har inte träffats sedan nyår eftersom hon och Charlie har flyttat upp till Umeå. Nä nu ska jag kolla klart på How I met Your Mother och bara slappa resten av kvällen, är förjäkligt trött!

Dagens Sheldon

Smile Sheldon


Dagens Sheldon

Bazzinga!


Inställt

Så jäkla typiskt! Tävlingarna i helgen är inställda, vilket innebär att jag får vänta 3 veckor till innan jag får göra årets tävlingsdebut. Jag blir galen, är jag och mitt tävlande totalt otursförföljt?
Får en verkligen att sakna ponnytiden där det nästan alltid verkade gå min väg. Visst hade jag också lite svackor då, men ingenting i närheten av den otur jag har haft sedan jag gick över till storhäst. Blä, säger jag bara!
Lite kul blir det nog i helgen i alla falla, Anna och Julia ska nog komma med Fidde och Anna ska få hoppa henne på min bana. Ska nog passa på att hoppa lite med Totte då. Så lite hoppning i helgen ska det nog bli i alla fall.

Knock knock knock Penny


klockrent!

Bazzinga!



Är det någon mer än jag som älskar Sheldon i The Big Bang Theory? Människan är ju helt klockren!










Rosa bandet handskar

I går beställde jag rosa bandets ridhandskar gick på nästan 500 kronor. Kan säga att jag ångrar mig grymt mycket att jag inte köpte dom på Dalahoppet igår, för där kostade dom bara 300. Eller så ångrar jag mig kanske att Jennie övetalade mig att prova dom. Så jäkla sköna var dom! Satt helt perfekt på händerna. Så nu får jag hem dom så småningom och då blir jag 500 kr fattigare.

Nu är det slut...

Så var det då sista dagen idag på Dalahoppet, både skönt och lite tråkigt. Jag har alltid tyckt att det blir så tomt på tävlingar när den är slut. Därför tyckte jag inte om förut att tävla sista klassen för det var så några kvar, blev en sån tom känsla haha, hur knäppt som helst egentligen.
Stog bara eftermiddag idag, vart en väldigt kort dag. När jag och Anna kom dit var det slutet på 1,40 och sedan var det dax för sista klassen 1,50 med Winning Round. Den vanns av John Hickey.
Sedan kom ju det tråkigaste! Hindrena ska ut från banan och tvättas. Idag hade Marie handom vattenslangen och ville man inte bli blöt fick man hålla sig undan ;) Efter ca 2 timmar gav jag upp och åkte hem men då var det väl så gott som färdigt i alla fall. Så nu är livet åter till normalt igen. Men nästa helg blir det mer tävling! Då ska jag och Totte göra våran första tävling sedan juli 2009, ska blir jätte skoj!







Vinnaren John Hickey på Ian


Linda Heed kom både fyra och femma och hade fin balans och hoppar 1,50 med bara en stigbygel :)


Grymt fina Bonzai H som slutade 3:a


Små hästar kan också hoppa högt! Malin Nilsson och Prizilla slutade 2:a

ett nästan tomt Lugnet

Allt ska tvättas


Dalahoppet dag 3

Idag behövde jag som sagt inte jobba på Dalahoppet så jag åkte in och tittade på 1,40 och 1,50. Nu har ju lite bättre ryttare kommit så idag var både Helena Persson och Linda Heed här! Dessutom så sponsrade mitt jobb 1,50-klassen så jag och min chef var prisutdelare.
Är alltid riktigt roligt att titta på högre klasserna, marginalerna är så små och man får inte göra mycket missar. Vann 1,50 gjorde Caroline Kamesky som ensam nolla, hennes runda var klockren! I morgon ska jag stå på banan från 14:00 tills tävlingarnas slut, söndagen avslutas med 1,50 med Winning Round, ska bli riktitg spännande! Så klart tog jag en massa bilder även idag!


Linda Heed och ett kanonväder var på plats idag!



Höga hinder inför 1,50




Vinnaren Caroline Kamensky


Nu laddar jag om för morgondagen. Sista rycket nu!

Äntligen Sol!!

Idag är det äntligen fint väder! Har varit ute och ridit Totte och kom alldeles nyss in. Samtidigt funderar man lite, finns det inget mellanläge på vädret? Skitväder tors-fre och sedan slår det bara om! hade lätt kunnat ridit i t-shirt idag. Nej nu ska jag byta om och åka in och kolla på tävlingarna! Är ju ledig från banan idag, men  i morgon ska jag dit och jobba igen!

Dalahoppet dag 2

Så var vi igång idag igen då. Klockan åtta började tävlingarna idag. Vart ju en bra start ösregnade verkligen när jag kom upp och höll i sig.... ända till kl 8:00, då det helt plötsligt slutade regna! Hela 1,20 klassen höll det upp, sedan lagom tills vi skulle börja bygga om bana, började det ösa ner regn igen! Sedan småregnade det lite, men som tur var behövde jag bara stå en timme på 1,30 eftersom jag bara skulle stå till kl 14:00.
I övrigt så var alla FaRS:are jätte duktiga! Av sex startande blev tre dubbelnolla och placerade, ytterligare två gick till omhoppning och en hade 4 fel i fas 1.

Åkte sedan hem och red Totte, man känner sig så otroligt inspirerad när man har varit på Dalahoppet och sett en massa rida. Nu känns det äntligen som jag kommit underfund med hur jag ska rida Totte, vilket inte uppskattas av honom eftersom det innebär att han måste ta i lite mer, latmask som han är. I morgon blir det lite sovmorgon eftersom jag inte ska stå på banan alls. Men jag kommer nog åka in och kolla lite, vill ju inte missa 1,50-klassen i morgon!







Vinnaren Karolina Wickman i 1,20


Bästa Dalaplacering blev en 6:e plats och togs av Ida Hallklint

Helena Persson

Dax att sova

Har proppat mig full med hamburgare och godis samtidigt som jag tittat på Hem till gården på TV4 Play. Nu börjar det snart bli dax för att sova. I morgon ska jag vara redan halv åtta uppe på Lugnet. Ska visserlige bara stå till kl 14:00, men sedan ska jag hem och mocka och rida också. Man blir ju ganska trött av att stå på banan, man märker på slutet av dagen att allting går på rutin. Idag fick Anna lov att ta över lite för jag kände att mitt huvud slutade fungera ett tag där på slutet. Nåväl, nu är det dax för att sova och förberada sig för ännu en dag i regnet. Natti natti


Dalahoppet dag 1

Har varit riktigt hemskt väder idag! har nästan öst ner regn hela dagen! Tur att det bara var två klasser idag, tror inte jag hade stått ut en minut till i det här jäkla vädret. I morgon däremot blir det stora klasser, kommer vara runt hundra starter i varje klass. Men då ska jag stå förmiddag bara. Får se hur vädret blir, enligt smhi skulle det vara uppehåll fram till kl 14.00 och enligt yr.no ska det vara regn i princip hela dagen. Får hoppas på att Smhi har rätt. Orkar inte med mera regn! Annars är det ju väldigt roligt att jobba på dalahoppet, fick vara ringmaster idag så man får ju prata en hel del med ryttarna. Är alltid lika roligt och alla är så otroligt trevliga (trots det hemska regnvädret idag). Här kommer lite bilder:


En blöt framhoppning till 1,20



Jonna som med prillan vann 1,10, kom två i 1,20 hoppade felfri avd b i 1,10 med Tango, gick till omhoppning i 1,10 med Camaro och A-More och gjorde fina rundor med dom två i 1,20.


Mia vann 1,20






Dalahoppet 2010



Nu drar det igång, Dalahoppet 2010 och återigen kan jag Inte vara med. Jag blir tokig! I nästan sex år har jag velat varit med, två av dom åren har jag varit utan häst, ett år var det SM (när de för en gångs skull gick riktigt bra för mig och Mary) så då var klasserna alldeles för höga och en gång hade jag totalt tappat själfövrtorendet alldels innan. Nu då? Jo har inte tävlat sedan Juli 2009 pga att Totte har haft ett mastodont virus, hovböld etc etc. En massa småfel som man inte har kunnar rått för som gjort att vi nu bara har gjort tre träningar och är långt ifrån redo för att hoppa 1.10. Så jag säger som jag har sagt varje år: NÄSTA år SKA jag vara MED. Får se hur det går med det.

I övrigt är jag nyss hemkommen efter att ha byggt bana och fått god smörgåstårta. Fyra dagar kommer tävlingarna att pågå med lite mer än 1000 starter under dessa dagar. Både Linda Heed och Helena Persson kommer så det är roligt. Dessutom kommer det en häst som jag tittade på när jag skulle köpa storhäst för första gången när det blev Mary och även en häst som jag fick film på sist jag kollade efter häst men som jag tyckte skulle bli alldels för stor för mig. SÅ det ska bli roligt att se. Skirtväder ska det bli, var ju mindre roligt. Jaja nu ska jag äta lite och sedna kolla på True Blood och sedan blir det sängen, halv nio ska jag vara uppe på skidstadion i morgon.






Jobbhindret


Lite överskit över banan från vallen


Jonna rider lilla hästen




hästlastbilarna börjar komma


Hem till gården

Börjar kl 7:00 i morgon så har gått och lagt mig och kollar på Hem till Gården på tv4 play. Var helt fast i det på den tiden jag var arbetslös, men det var länge sedan nu och det har ju kommit hur mycket nya personer som helst. Jaja, nu ska jag fortsätta titta lite till innan det blir dax för att sova


Riktig hästhelg

Känns som att hela helgen endast handlat om hästar. Efter att något omtöcknad tvingat mig ur sängen vid halv elva i lördags (eftersom jag var snäll lillasyster och lovade skjutsa hem storebror, och inte senare än två förvandlades till tre vilket innebar att jag kom i säng vi fyra på morgonen). Gick jag ut i stallet och red ut på Totte. I regnet, regnade inget när jag gick ner till stallet. När jag kommer ut och ska sitta upp börjad det regna, regnar hela tiden jag är ute, kommer hem tar in Totte och gör i ordning honom och ska släppa ut Totte och Russin har det slutat regna. Hur som helst, mockade och gjorde klart i stallet. Bytte sedan om och åkte in till stan och följde med Anna upp till Fidde och höll sedan en liten lektion. Var jätteskoj!
Söndagen sedan bestämde jag mig att hoppa Totte. Gick ju sådär för Fia i torsdags. Eller egentligen gick toppenbra tills vi skulle hoppa banan där det var riktigt dåligt på några hinder, några sådär och några bra. Men jag överanalyserar som vanligt så jag kände att jag ville hoppa lite hemma. Kändes som ett mycket bra val, Totte var verkligen på sitt allra bästa humör och hoppningen funkade bättre än bäst! Så igår kan jag verkligen säga att jag har absolut den underbaraste hästen man kan ha



Världens bästa häst!

through the trees



Cuz I´m still here breathing now

RSS 2.0