Typiskt

Alltid när allting går sådär himla bra i min ridning ska det alltid hända något skit, jag blir så jäkla trött!!!! Träning i Söndags gick kanon! Totte var så himla fin och pigg och Fia tyckte att han såg jättefin ut. Dessutom fick man ett riktigt kvitto på att vi börjar få en häst som vill arbeta. Eftesom vi körde en riktigt mjölksyre träning. Vi hoppade nämligen studs kortsida, sedan kombination, studs nästa kortsida och sedan två kryss med tre galoppsprång  emellean. Hoppade det ett par varv åt båda hållen och sista varvet hade Totte riktigt med mjölksyra. Men han fortsatte och han gjorde allt jag bad honom om, han försökte inte ens lägga av fast jag kände att det tog emot på honom. För ca ett år sedan hade han gett upp efter ca 2 varv, nu klarade han 4 varv åt båda hållen utan minsta protest och hoppade som en lite gummiboll gjorde han!
Men som sagt, kände sedan när jag kom hem att jag var öm i min svanskota. Fick lite småpanik eftersom jag hade infektion i den för två år sedan och kände att jag absolut inte har tid med det. Såklart har jag haft superont i natt och i morse blev det besök på akuten och ringa och sjukanmäla sig till jobbet (som vi inte har nog med problem där, Gitte som jobbar med oss i växeln är sjuk, finns ytterligare tre på kontoret som kan växeln ingen av dom är där, två är sjuka och den tredje är på semester, våran ena vikare har brutit handleden. Idag skulle vi lära upp en ny vikarie hoppas att Louise fixar det själv.)
Så självklart hr jag infektion igen, jättekul att höra också att det är ytterst ovanligt och denna läkare hade bara läst om det aldrig träffat på någon förut som haft det, tror den läkare jag hade för två år sedan sa samma sak. Så nu äts det diclofenac igen då och bara hoppas på att värken går över så fort som möjligt :(


Tur att denna kille alltid gör en glad i alla fall!

lite dåligt

Är lite dålig på att uppdatera men har så sjukt mycket hela tiden så hinner inte med alls. Har senaste veckan hunnit med att tävla en gång, gick bra fram tills jag klantade mig och sedan gick det bra igen ;) se om jag kan få lite biler av Kristin som var snäll och tog lite.
Har på en vecka hunnit varit ut förra lördagen med ett gäng av mina bäst tjejer, varit ut och käkat med jobbet på O´learys på tisdagen, åkte till Stockholm torsdag kväll, gick ut och åt med Eva, Jenny och Jennys lillasyster och körde lite AW på Jennys jobb på fredagen. Kom hem från Sthlm igår, var då ut och åt med Josephine och gick på bio. Nu ska jag sticka iväg med Totte på hoppträning! Så ja ni förstår kanske att jag har det lite fullt just nu :)


Veckans Uppdatering

Känns som jag bara hinner med att uppdatera en gång i veckan haha. Ska försöka få ordning på det här lite mer. Men men, veckan har som vanligt varit full med saker. Har hunnite med lite jobb, en superträning för Leif och lite shopping på Auboise.
Insåg också att jag totalt missat att lillkillen fyllde år i Måndags. Hela 9 år blir han nu! Så han är väl inte riktigt lillkillen längre ;)


Dessutom samma dag som Totte fyller år är också samma dag som vi tog bort världens bästa Mary!! Tänk att det är hela 2 år sedan jag tog adjö av en av mina absolut bästa vän

Sista bilden på mig och underbaraste Pepsipär

Det här med att hinna med

Haha går inte så bra för mig att blogga just nu, hinner inte med alls. Hoppträningen i Söndags vart i alla fall inställd, så det blev träning i Onsdags istället. Gick hur bra som helst. Började med att rida fram och flytta dom sidvärtes i trav. Jobbade sedan med att hoppa dom på volt i galopp. Jäklar vad Totte började hoppa fint redan där på så låga hinder! Hoppade sedan en linje på böjt spår från båda hållen. Därefter en linje med räcke 3 galoppsprång och sedan kombination, vände på det sedan och hoppade det från andra hållet. Avslutade med att hoppa en bana, blandat lite med distanser och långa vägar. Med tanke på att jag inte hoppat en bana sedan november gick denna träning låååååååååååångt över förväntan! Hoppade bana på 1m och satan vad min fina häst hoppade!!! Tyvärr har min bror ansett att han tagit över våran kamera elle något sådant för han vägrar läman tillbaka den trots att jag tjatat sönder honom. Men men nån dag får jag väl tillbaka den, så tyvärr ingent filmat.

Idag blir det helkväll hemma hos Anna med tacos och melodifestivalen

Har inte tid

Har verkligen inte haft tid för att uppdatera så mycket nu när vi faktiskt är igång Totteman och jag. Totte har gjort två helt fantastiska träningar för Fia och Annika. I söndags var det markarbetsträning för Fia där Totte gjorde ett kanonjobb. Orkar inte skriva allt igående, men vi fick sitta och nöta lite på cavaletti med galoppsprång och på slutet fick jag sitta varannan gång på 7 och varannan gång på 9 språng. Totte var helt makalöst duktig och var inga prolbem varken att korta eller länga honom. Hoppade sedan en liten slinga väldigt lågt, mest bara för att hitta en bra galopp och bra vägar. Gick också väldigt bra förutom att Totte blev lite spänd och jag då svarar med att bli lika spänd jag. Måste vi jobba på lite. Avslutade sedan att hoppa cavalett, 3 galoppsprång - oxer - 3 galoppsprång, cavaletti. Satt och pillade lite för mycket i början, men efter ett par gånger bestämde jag mig för att bara rida fram på 3 och inte fundera så mycket och jäklar vilken skillnad det blev. Till och med mamma blev imponerad vilken respons jag fick från Tottes sida haha.

Igår var det dresyträning för Annika som gällde och Totte följde upp med att vara lika fin som i Söndags. Han var lugn och avslappnad och hade mycket go i sig och tyckte att det var jättroligt! Det enda vi har lite bakläxa på är att hitta tajmingen i galoppfattningarna och att jag ska vara mer bestämd i dom. Annika säger att jag mesar lite i dom och istället för att tala om att det ska vara galopp så gör jag mer som att jag frågar om han vill galoppera. Klart att min lilla latmask säger nej då :)
Men som sagt två superduperbra träningar på bara 4 dagar. På söndag blir det träning igen!

RSS 2.0