Already gone


Middag med jobbet

Shit vad fort det går, det är redan torsdag i dag! Men det är ju en dag jag sett lite framemot. Halv sju ska jag till Bishops Arm med jobbet. Vårat bokslut vart bra för förgående år och därför bjuder dom ut oss på middag. Ska bli riktigt roligt, det är ju så otroligt mysigt därinne och maten är jättegod!

I OS har det ju också gått väldigt bra (förutom att Tre Kronor åkte ur idag). Men Kalla och Haag tog silver i sprintstafetten och killarna tog guld i vanliga stafetten. Synd att Haag är sjuk nu och inte kan vara med i stafetten idag och att Kalla och Pajala även dom varit sjuka. Kommer nog att minska våra chanser rejält i dag. Tyvärr kommer jag nog missa stafetten och kanske damkronornas bronsmatch. Får se när jag kommer hem.


   
Stafett herrarna tog guld!                                                    Haag och Kalla silver!


Sverige plockar medaljer!

Herregud vilket OS det har varit hittills. Guld i måndags, guld i tisdags, ett litet medaljuppehåll med Anjas otäcka krasch på onsdagen, Anjas bronscomeback på torsdagen, Annas fina silver igår och idag... Hellner och Olsson vilket lopp dom gjorde. Vilken spänning det var och vilken kämparinsats Södergren gjorde. Härligt och se ett sådant fint samarbete i en gren som är individuell och ändå ställer Svenskar upp för varandra, men som sagt var ju också mycket fördel för Hellner som låg bak och bromsade åt Olsson, och ändå tar han ikapp och tar guldet! Nä det här var nog nästan det spännande jag har sett, vilken sportnörd jag blir när det kommer mästerskap.

Lördagens medaljer:

   
Hellner guld                                                                     Olsson brons

Melodifestival omgång 3

Imponerar inte ett dugg! Herregud, tåls att upprepas: Så otroligt mångda bidrag inskickade och det är var bland dom bättre? Då kan man ju undra vad för SKIT som blir inskickat egentligen.
Dom enda som jag tyckte var bra var Crucified Barbara, nu var det kanske inte så mycket schlager över det hela. Det var det väl däremot över Timotej som faktiskt gick vidare till Globen så ur den synpunkten var det väl helt rätt. Men jag hoppade direkt inte av glädje när jag hörde låten. Sen tycker jag att det var helt rättvist ändå att Darin gick vidare. Är kanske ingen vinnarlåt men helt okej.

Kvällens bästa blir ändå Blue man Group (kanske dom skulle ha varit med och tävlat hehe)

What´s the point




Ja ibland undrar man



Härliga Anna Haag!

Sverige fortsätter att ta medaljer! I dag blev det silver till Anna Haag, härligt att en från Dalarna fick ta en medalj! Extra kul efter den där retsamma fjärdeplatsen hon fick när Kalla tog guld.



Vampire Diaries

Verkar ju verklingen vara inne med vampyrer just nu! Vi har ju Twilight sagan och True Blood och nu har även 6:an börjat sända Vampire Diaries. Som vanligt Camilla fastnar i allt!  Tycker att det är helt fantastiskt bra och näe jag kan inte få nog av vampyrer ;)





Os fortsätter!

Som sagt sedan jag skrev i måndags har det ju hänt en hel del. Sverige har radat upp lite fjärdeplatser (Hellner, Anna och AKO), Ferry tog ett guld i skidskytte. Ja mycket har hänt och inte minst glömma Anja. Vilken tjej hon är alltså! värsta kraschen som man sett och allt är så oklart om hon överhuvudtahet kunde starta igår. Men bestämmer sig och tar ett brons! Jäklar vilken bragd av henne!

 
Ferry tog ett guld                                               Anja tog hem bronset!

Första OS Guldet!!

Yes nu kom det första guldet! Charlotte Kalla svarade nog upp till allas förväntningar och tog guldet!
Även Anna Haag gjorde det riktigt bra!

Nu hoppas vi på fler medaljer!!!


Duktig Totte

Var som sagt iväg och longerade Totte idag. Han var så himla duktig!
Var superbusig när vi kom till ridhuset och skulle bocka och busa när jag gick och ledde honom. Försökte även lägga sig ner och rulla i ridhusspånet. Vilken lite bus häst han är! haha
Han var som sagt super duktig under longeringen och jobbade på så himla fint och avslappnat! Kände mig riktigt stolt över min lilla häst, han är så otroligt fin och gosig. Han är så himla mysig när han blir lite trött. För när man har ridit/longerat klart eller vad man nu gjort i ridhuset och går runt lite med honom vill han alltid stanna till och lägga huvudet på ens axel och gosa lite. Kan säga att man verkligen smälter när han gör något sådant och det värmer verkligen i hjärtat.




Från förra året när jag longerade honom


Finaste Tottebus!

Melodifestival omgång 2...

...Var ju igår. Jag och Anna satt hemma hos mig och kollade. Förra lördagen tyckte jag var sådär, men i går var väl nästa ännu sämre! Tyckte nästan bara att Erik Saades bidrag som var bra. Andreas Johnsson var helt okej och Kalle Moreaus överraskade mig lite faktsikt. Vart besviken över Paulines bidrag, hade faktiskt väntat mig lite bättre låt av henne. Men Anna och jag gissade rätt i alla fall att det blev Erik och Andreas som gick vidare. Men jag undrar fortfarande, Så många inskickade bidrag och hittills inte varit bättre än så här?

I övrigt är det en helt underbar fin dag idag. Hämtade ut paket från Bubbleroom påväg ut till Vika. Nu ska jag snart ut i stallet och sedan ska jag iväg och longer Tottemanenn i ridhuset. Han har ju lyckats fått ett litet sår på ryggen som ligger precis under sadeln, så jag kan inte rida honom föräns skorpan ramlat ´bort. Får lov att longera honom lite så att han hålls igång, tur att han bra grundkondition.

OS är igång!

Japp nu har Os startat och nu kommer det blir ett bra tag framöver. Synd bara att dom ligger så mycket annorlunda i tid än oss bara så det blir mycket nattsändingar. Tar ju bort spänningen lite att se en massa eftersändingar när man redan vet hur det ska gå. För en sådan stor sportnörd är jag inte så jag kommer sitta uppe och titta på nätterna. Jag jobbar ju! haha, behöver min nattsömn annars kommer jag vara en levande zombie när jag jobbar eller ja, jag kommer vara lite tröttare än vanligt.
Som vanligt ska Os alltid kantas av dess dopingskandaler, varför vill man dopa sig? Hur roligt är det att vinna medaljer och veta att man medvetet fuskat sig till dom? Alltå jag tävlar ju hoppning på låg nivå, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att fuska för att vinna. Vad vinner man på det? Är viljan och pressen så stor så man måste fuska sig till en medalj som man inte ens förtjänar?
Även väldigt tragisk med dödsolyckan.

I övrigt var mamma och jag på bio i torsdags. Såg Wolfman var väl helt okej. Men det var jag, mamma och ungefär 20-25 tonårskillar. ikväll blir det återigen Melodifestivalen!

För att hoppa till något helt annat, räcker det inte med snö nu?


En av snöhögarna vid stallet

Grattis Mamma!

Idag fyller min mamma 48-år. Vi hade ju fest i lördags för henne, men det är alltså idag hon fyller!
Ska snart iväg och köpa pizza för mamma ville ha det!



Köpte en liten present till mamma och så köpte jag lite Mars glass som vi ska ha till efterätt idag!

Tisdag

Var riktigt tråkväder i dag snön bara yr utanför fönstret. Tur att man inte behöver rida idag.
I lördags vart de dom två som jag hejade på som gick vidare i Melodifestivalen. Men tyckte att det var rätt värdelöst. Förstog inte hur Linda kunde åka ut mot låten som var som ett enda långt intro? bara jag som väntade på att låten skulle komma igång?
I övrigt så har det inte hänt så mycket, jobbade igår, jobbat idag och mera jobb i morgon.
Var duktig och gick på ett baspass igår, var riktigt bra med tanke på att jag inte orkat släpa mig till Friskis på två veckor. Men har ju hållt i gång lite i alla fall, har ju varit ute och gått med Anna två gånger. I morgon ska jag sova inne i stan, få se om Anna har lust att ut och gå då också. Nu blir det lite städning innan jag går ut och mockar. tack och hej!

Kalas och Melodifestival

Idag har mamma haft kalas för hon fyller 48, eller ja, hon fyller på Tisdag.
Hela dagen har det varit fullt upp. Fick vid halv tio åka och hämta upp mormor eftersom Kalle skulle på Isracing i Roxnäs så han hade släppt av henne på vägen. Tillsammans åkte vi och handlade lite och köpte spån till hästarna.
Hemma var det bara raka vägen ut i stallet. Hinner vara där i två sekunder innan pappa kommer och lilla bus Totte har "bytt" hage med Mary och är helt vild och springer och jagar stackars Russin, men med lite hö löste sig det hela och hästarna hamnade i rätt hage igen.
Sedan har det varit full rulle, min lilla kusin Moa är här och har busat och lekt. Ätit en massa gott fikabröd och mat. Men lite godis och chips ska jag nog få ner när mamma, pappa, jag och moster ska titta på melodifestivalen. Har inte hört några av låtarna än, men smyghåller lite på Ola (för att han är snygg hehe) och Salem (för att han är grymt bra!) Så vi får se hur det går!

Ponnytiden

Har setat och tittat på ponnyakuten på SVT play och vekligen sakant ponnytiden. Gud vad roligt vi hade! Vi var ett sådant stor gäng som åkte på en massa tävlingar och hade läger för Eva.K. Riktigt bra törs jag säga att vi var också! Vann ju både div.2 2002 och div.1 2003 red även elitserien 2004 där vi kom 6:a av 8 lag. Minns också tävlingen i Insjön 2002 var bland mina första och från klubben vann vi nästan allt! Eller vad sägs att vi på tre klasser och tre kategorier tog 5 segrar och 3 andraplatser inte dåligt det heller =) dessutom var jag en av dom som vann, är nog därför jag kommer ihåg tävlingen extra mycket för det var då jag och Hook tog våran första seger! Denna fantasikta ponny som var jag ägare till under tre år och hade så himla roligt med, vi tog sammanlagt 52 rosetter varav 35 st är placeringar övriga är några lagplaceringar, clear round rosetter, 2 KM placeringar och lite cuprosetter. Placeringarna är tagna från LC till LA. Tråkiga nu bara är att jag är nästan den enda kvar från den där ponnytiden, finns några kvar som kom med i klubbe lite senare. Men från den tiden jag kom in i klubben är jag ensam kvar. Lite trist måste jag säga, men det är sånt man får ta. Jag har ju en ny fantasiskt fin häst nu som jag hoppas att det ska bli många placeringar med. Inte heller glömma Mary min stohäst jag fick efter Hook som jag hann tävla 2 år innan det visade sig att hon fått spatt och numera gå T-märkt i hagen. Tyvärr vart ju våra två år inte lika framgångsrika men 16 rosetter blev det med 8 placeringa och resterande 8 är clear round, är tagna från 0,90 till 1,10. Med nya hästen Totte lyckades jag få 2 st clear round rosetter i 0,90cm på femsstarter. Helt godkänt med tanke på att jag inte hade tävlat på hela året innan och Totte inte så jätterutinerad och hade aldrig startat utomhus.



Jag och Therese med Hook och Bluey, tävling på skidstadion på Lugnet, kom 5:a i LA:n



4:a reg LB i Ludvika Therese brevid på Bluey som kom 3:a, året efter gjorde vi likadant i LB:n Therese 3:a jag 4:a


Etta div.2 omg 1 från vänster: Therese/Bluey, lagledare Fia, jag/Hook, Lina/Chabo och Alex/Tham


Etta omg.3 div.2 och etta totalt i div.2 från v: Elin/Bubbling Dream, jag/Hook, lagledare Fia, Therese/Bluey, Erika/Moby Dick


Etta div.1 omg.3. Etta totalt div.1 från v: Therese/Bluey, jag/Hook, lagledare Marie, Lina/Chabo, Linn/Sunrise (jag och Therese är ett vinnanden knocept hehe)


Elitlaget från v: Therese/Bluey, våran maskot Sara haha, Lina/Chabo, jag, Maria, Elin, Louise/Olympia


Hemma från Storbyn

Vart en riktigt bildbomb!


RSS 2.0