Russituss

Om man inte vill rulla sig i sin egen box kan man ju alltid ta Tottes istället ;)



New Addiction

Har totalt fastnat för Once upon a time! Tyckte det verkade lite småtöntigt först, men att se 7 avsnitt på två dagar är ju ganska mycket haha. Så nu måste jag vänta över 2 veckor innan det kommer ut nått nytt avsnitt, gahh hur ska jag stå ut??



Julklappar

Tänkte att det var dax att visa vad jag fått i julklapp. En har jag ju redan skrivit om tidgare (tränset från Hööks). Men här är övriga julklappar :)


1. Pengar från både farmor & farfar och mamma & pappa
2.Tårtfat
3. Grytlapp
4. Mitt samlingsporslin från Ostindiska, en tallrik, och två koppar med tillhörande fat
5 Presentkort där jag klipper mig
6. Presentkort på H&M
7.Påslakan
8. Mått
9. Vetekudde
10. 2 st glas från Kosta Boda som jag samlar på
11. Hårfön

Är supernöjd med mina julklappar i år, har fått mycket bra grejer :)

Hemkommen

Nyligen kommit hem efter en kväll med Jenny och hennes syster mfl. Har druckit vin och spelat spel och haft det bra. Har inte varit särskilt pepp på juldagen överhuvudtaget i år så det var skönt att bara göra något sånt här. Riktigt roligt har vi haft i alla fall. Ska kolla på lite serier nu på datorn innan jag ska sova. I morgon ska jag antagligen släpa med mig hem en bakfull bror som nog går all in på Victusella ikväll, för på em kommer moster,kusin och mormor och då blir det lite mer julfirande. Dom skulle ju egentligen ha kommit idag, men moster fick stå för magsjukan iår (bara glad att jag slapp det haha) så det blev i morgon i stället. Så lite mer julklappar ska jag få :)


Jag och en av mina andra kusiner på julafon :)

Julklapp

Bästa julklappen igår var banne mig tränset jag fick av mamma och pappa. Dock så är det ju Hööks kopia av Dyon tränset, men det är ju kopian jag önskat mig. Det roligaste är att Louise ville ha det, eftersom hon tyckte att det var för dyrt att köpa Dyon träns till sin mammas promenadhäst haha, så kul att hon är så prygalen trots att hon inte tävlat på flera år. Hursom så hittade vi på detta träns på Hööks som vi tyckte var snyggt! Så visade mamma det när vi var till Valbo. Grejen var att hon lyckades lura mig totalt när vi var där. När vi gick ut från Ikea sa hon att hon skulle på toa och att jag kunde gå och vänta bilen. Så istället för att gå på toa smet hon in på Hööks och köpte tränset och knölade ner det i sin väska (som för den delen är väligt liten, så hon i affären hade fått hjälpa mamma att trycka ner det haha).


Bild


God Jul


Gårdagens dressyträning

Var iväg i går och tränade dressyr för Annika som gick kanonbra!!! Totte var mycket finare den här gången och jag hade jobbat lite mer med min hand och sits. Så allting funkade bättre från början den här gången. Vi jobbade mycket med övergångar mellan skritt och trav för att aktiver Tottes bakben så han ska bli kvick och bjuda mer framåt. Efter ett tag började vi med att ställa dom innåt men vara noga med att dom skulle gå på rakt spår. I galoppen jobbade vi mycket med galoppfattningarna eftersom han har spänt emot och vill inte fatta galopp. Men igår behöve jag bara vara på honom lite extra ca 2 ggr innan han släppte och gjorde superfina fattningar. Så gårdagen var helt klart ett lyckat pass.
Men nu är det uppehåll fram till v.3 och då kan jag nog inte vara med eftersom det är Leif då. Men funderar om jag ska höra med Emma om hon vill hjälpa mig. Hon är superduktig och nu bor hon ju så nära mamma och pappa också. Köpte faktiskt min första ponny av henne. Har supermycket meriter trots att hon inte är så jättegammal. Har på ponnty ridit SM i fälttävlan, Msv hoppning och har vari reserv till EM i ponnydressyr. På storhäst har hon inte tävlat lika mycket men breeders har hon ridit.

Sämst

haha känner att jag verkligen har varit sämst på att blogga den här månaden. Visserligen så händer det inte så mycket med Totte just nu eftersom vi har en liten lugnare periord, men imorgon är det dax för dressyr för Annika igen!!

Annars så överlevde jag helgen i alla fall. Trots att jag vaknade runt sex i fredags morse och kände mig superstressad över julfesten. Men efter lite tjat på min chef lyckades jag i alla fall se till så att borden och stolarna kom på plats på em och dukning blev klar vid halv fem. Sedan fick jag jobba lite till innan jag gjorde mig i ordning. Sedan var det full rulle mellan halv sex och sju. Hade sjukt mycket saker att fixa och när klockan var sju var min stressnivå någonstan på 200. Tog ett tag innan jag kunde varva ner. Men festen vart då lyckad i alla fall vilket var skönt. Även fast en del på vårat jobb har lite svårt med vad måttligt med alkohol är. Tex. så eldades en av julbockarna upp som kundmotagningen hade, men dom hade ialla fall vett att göra det utanför.

Lite småsuddig bild, men den enda jag hade från i fredags, Matte är på G och Jimmy vill sjunga kareoke haha

På lördagen sedan var det dax för Eas 30-års fest. Så det var bara be pappa komma och hämta mig och åka hem och rida min lilla galning till häst och sedan åka på fest :) Tänkte köra det helt nyktert eftersom jag kände mig lite sådär efter julfesten. Men men enligt Anna så är jag inte så svårövertalad, men det blev ganska lugnt ändå. Avslutade kvällen med att spela Yatzy haha, men vi fick ingen extra tärning...

Bästa Anna!

30-åringen

Resten av dagarna har gått åt till julklappshopping, jobb och pussa på bästa Tottekillen!




I övrigt så jobbar jag bara i morgon sedan har jag en veckas semester!!! så jäkla skönt!! Och på torsdag ska jag träffa bästa Jenny som kom med veckans bästa nyhete igår. Hon ska äntligen flytta hem till Sverige! I vår kommer hon äntligen hem! Efter sex år i England!!!



Just nu...

... Önskar jag att jag kunde mitt i all denna stress med jobb, en halvgalen häst, alla förberedelser inför våran julfest på jobbet på fredag (hur ska sjutton ska jag hinna göra mig iordning, duka upp allting till julbordet etc etc på en timme, hoppas att några vänliga själar vill hjälpa mig och Jossan), julklapsshopping och allt sånt, bara kunde göra som Louise, sticka till Paris ett par dagar. Nänä inte ett dugg avundsjuk!

I brist på annat

Det här klippet är så jäkla roligt!


Annika träning

Har ju inte hunnit skriva någontin om dressyträningen i Onsdags, hinner inte ritigt med allt just nu. Hursom träningen gick väldigt bra i all fall och jag fick supermycket hjälp av Annika. Vi tränade mycket på att ha honom framme och vi ändrade lite på min handställning. Jag vill ju gärna sitta och tjuvhålla i honom lite. Var lite konstigt kändes ju som att man släpper stödet, fast jag vet ju egentligen att jag bara lättar i handen. Han blev riktigt fin till slut och kom verkligen fram till bettet och gick i en riktigt fin form. I galoppen jobbade vi mest med övergång mellan galopp och trav. Han blev jättetjurig när jag ville fatta galopp eftesom han tyckte det var supderduper jobbigt att göra det från den formen han gick i. Men på slutet började fattningarna sitta riktigt fint. Jag är jättenöjd med träningen och var kul att rida för Annika igen var ju som sagt länge sedan jag gjorde det. Nu ska vi satsa vidare på dressyren så ska vi försöka oss på någon start nästa år.
Annika var då väldigt förtjust i Totte och tyckte att han var så himla mysig och hade så snälla ögon haha lilla buskillen han charmar dom flesta. Dessutom så tyckte hon verkligen att jag skulle starta dressyr på honom innan någon annan tog honom haha.

Inte mycket

Händer inte så mycket just nu, inte i hästvärlden i alla fall. Totte tar det lite lugnare nu, men på Onsdag ska vi träna dressyr för Annika. Ska bli riktigt roligt att träna för henne igen, har inte gjort det sedan jag hade Mary och jag vet att hon länge har varit sugen på att se min "nya" häst som jag haft i 2,5 år haha, men hon har alltid missat honom. Men nu ska hon väl äntligen få se honom :)

Annars har jag fullt upp, i Fredags var jag hemma hos Daniel och Josephine och bakade pepparkakor och käka tacos. Igår var vi på julbord med pappas företag. Till helgen som kommer ska storebror fira sig så då kommer hela släkten, ev. ska jag till Marres med några från jobbet, men vi får se. Helgen efter det är det julfest på fredagen och på lördagen är det Eas 30-års fest, sedan jul och nyår. Så ja fullbokad var jag...

RSS 2.0