Möööööörkt!!!

Jag vill passa på att tacka våran oerhört fina kommun för hur noga dom är med att lysa upp våran stad och alla småorter utanför staden.... Eller INTE!!
I denna stad tycker dom att det är viktigt att sätta små lampor som ska lysa upp bänkar som står efter ån, hänga lysslingor från varje bro som går över ån etc.
Däremot hemma hos mamma och pappa är det mörkt, mörkt mörkt. Red en tur på Totteman efter jobbet idag på ca 4 km. Ca 1km är upplyst, resten är totalt kolsvart, på en asfalterad 70 väg. HEJA!! I Falun där vet man vad man ska prioritera, lys upp skitsaker, skit att lysa upp alla parker och Elsborg där det händer så jäkla mycket skit, där är det inte mycket lysa att hurra för och det ligger inne stan, men nej bänkar och brorar dom lyser vi upp för våran å är ju såååååå vacker!


Hallllllååå, vem släckte ljuset??


Leif Hall träning

Kom på att jag inte skrivit någonting alls om Leif träningen i Tisdags. Kan säga att den här träningen gick mycket bättre en den förra, även fast jag fick nått stopp. Två av dom berodde på att jag helt enkelt inte fick tillbaka honom (ovanligt för att vara Totte haha) och ett var att herr Totteman bara la av när vi skulle trava in på en 5½, vilket han tyckte var såååååååå jobbigt och vägrade ta min framåtdrivande skänkel, men nästa gång så var jag med lite mer och då nästan speedade han in i den haha.

Hursom, var mycket teknik övningar. Mycket travhoppning, studs, 5½, 2 st 2-kombinationer på relaterat avstånd, och två kryssoxrar på relaterat.
Började med framridning utan stigbyglar (har fortfarande blåmärken på insidan av mina lår ajaj). Flyttade dom mycket i traven och motställde dom en del på volt. I galoppen red vi många serpentiner vilket jag KLARADE! Som jag och Fia tragglade med det i somras, utan att han skulle byta galopp eller dra iväg, eller att jag skulle vingla själv. Till och med så att jag kunde motställa honom i serpentinerna utan att han slog om! Allting satt som en smäck! Så framridningen var superbra!
Började sedan med att travhoppa på ett räcket och la därefter till studs på volt. Därefter blev det 5½:an, där Totte hoppade så fantastiskt fint! Hoppade mig ur sadeln flera gånger, la även till studsen på volten där också. Därefter hoppade vi banan. Som bestod av travhoppninge på räcket, därefter studesen, sedan långsidan med dom två kombinationerna och det var som sagt där det krånglade lite för mig. Fick inte tillbaka honom alls in på första hindret och låg mittemellan två avstånd och slutade helt enkelt rida. När jag tog om fick jag inte tillbaka honom på fem till nästa kombination utan fick in 4 och ett halvt så då stannade han igen. Men tredje gången gilt och han hoppade den linjen jättefint. Därefter ner till trav till 5½:an, studsen, sedan långsidan med kryssoxrar med sex galoppsprång lite tillbaka som han hoppade fantastiskt fint!
Fick sedan hoppa om hela banan förutom studsen. Det var då herrn fick för sig att 5½ var förbaskat dryg, men som sagt han hoppade den så jäkla fint när jag tog om den! Han hoppade faktiskt hela banan superbra! Avslutade sedan med att hoppa kombinationerna igen. Denna gång fick jag tillbaka och ihop honom superbra så hela den linjen vart kanon!
Så mycket bättre i tisdags än förra gången, men fortfarande en lite för tjurig häst som blir lite lat ibland. Även fast jag kan förstå att det var en jobbig träning för honom. Men det känns som att det kommer att ge med sig. För annars när han tjurar ihop sådär som han gjorde in på 5½:an brukar han inte ge sig, men den här gången så gick det direkt när jag tog om.
Har ingen film, men bjuder på två klipp från förra träningen som jag kom ¨på att jag inte lagt upp :)Friday

Tänkte först inte rida alls idag pga jakten. Tycker att Folkabyrundan är fruktansvärt tråkig så kände mig riktigt omotiverad till ridning. Men vaknade vid åtta och kunde inte somna om, dessutom var det så otroligt fint väder så jag bestämde mig för att rida ändå. Tränade lite halter, raktiktning och övergångar under tiden jag var ute bara för att göra rundan lite roligare. Var riktigt skönt sedan när jag kom in vid tolv då jag både hade ridit och fixat iordning hela stallet.


Inte bara jägarna som är farliga, Totte tyckte även att deras skyltar var superduper läskiga...


Hur ska jag hitta hem till stallet när det inte är skyltat hem? Tror jag får sätta dit en Rensbyn skylt!

Men åhhh

Pappa talade om att jag inte kan rida i skogen på hela helgen! För nu ska dom förbannade skjutgalna jägarna ut i skogen häromkring. Som vi vet sedan tidigare kan dom ju inte se skillnad på ett vildsvin och en häst med flugtäcke, så nu är väl risken ännu större när hästen är brun och nära en älg i storlek. Så det blir ridnbanan och den uuuuuuuutrista folkarbyn rundan den här helgen då...Helt galet

Vet inte ibland hur jag ska ha tid med allt. Dom senaste tre dagarna har varit helt fullbokade. I måndags jobbade jag mellan 7-18 därefter ut till Vika och rida i totalt beckmörker, snabbhandling på Ica, avslutade med att hjälpa bror köra upp sin bil till jobbet eftersom den skulle in på verkstade dagen efter (tydligen så är det jätteroligt att dra iväg med en torkararm mitt i natten, så min bror hade bara en vindrutetorkare). Igår var det utbildning på jobbet mellan 8-17, därefter var jag hem till Josephine på sminkparty, därefter en väldigt sen middag på Max. Idag har en ny växel installerats, lite jobbigt att det var jag som öppnade växeln i morse, dock tur att hon som höll i utbildningen var på plats från 7, däremor inte teknikerna. Men fick det ganska lugnt eftersom 3 orter inte fungerade varav  2 av dom är dom allra största där det ringer mest. Så fick en liten mjukstart i kaoset som kommer fortsätta i ca 6 veckor eftersom alla orter inte kommer funka ordentligt. Slutade som tur var kl 13 idag och imorgon jobbar jag bara em. Sedan tar jag helt ända till tisdag em, riktigt skönt. Man blir så jäkla bortskämd med att vara ledig var tredje fredag & måndag!
Totte har varit fin, men har bara ridit ut i skoge. På Lördag kommer Anna med Fidde hit så då ska vi nog rida lite på banan och hoppa lite :)

Tävling Svärdsjö RK

Hoppade endast en klass idag!

1m 0+4

Idag var fyrafelaren i alla fall i omhoppningen och det tackar vi för :) Nä hade blivit riktigt förbannad om jag rivit i grunden för Totte hoppade så jäkla bra. Han var dessutom inte i en bom på hela grunden. Han var supefin och taggad som attan idag och nästan allt funkade. Förutom räckena idag. Funkade sådär på framhoppningen och 2 av 3 räcken i grundomgången fick jag backlägen på. Däremot oxrarna hoppade han som 1,20 minst haha. Fastnade sedan lite i svängen till första hindret i omhoppningen och när vi väl kommer ur svängen kommer vi ur med så mycket fart så jag börjar backa, backar alldeles för mycket så han river det räcket. Annars gick han kanonbra och jag hamnade typ 1 utanför tror jag. För tjejen som fick sista placeringen hade någontin på 34 och jag på 35 sekunder så 11-12 någonting av 10 placerade skulle jag tro. Trist att vara så nära placering, men kul att min fina Totte gick sååååååå bra idag!


Happiness

Igår och idag har varit en sådan dag när man bara varit så lycklig över att ha en egen häst (förutom 20 min igår när den förbannade Tottebus tog över och vägrade bli infångad). Totte gick så fantastiskt bra på banan igår, både när jag red fram och när jag trimmade på bommarna. Idag var han fantastiskt fin när jag koll trimmade lite på åkern innan vi red hem. Supermjuk och går i sån fin form från början. Att det i morse sedan var helt underbart väder gjorde ju allting extra bra!Riders Tour

Volkswagen har i samarbete med Svenska Ridsportförbundet Riders Tour ute på turné runt om i landet. Så håll koll på din lokalaVW-återförsäljare så kanske dom kommer förbi just din stad!
Här Kan ni se vilka bilfirmor dom kommer till, när dom kommer och även anmäla till eventet.
Här hittar ni mer information vad som kommer ske under kvällen.

Fina vänner

Ibland blir man bara så glad över min otroligt fina vänner! Hade ju min 25-årsfest i Lördags. Fick så himla fina presenter av dom och fick ett jättefint halsband av Eva som hon skickat hela vägen från Umeå. Hade i alla fall förfest hemma hos mig tillsammans med ett tjejgäng + två killar haha. Riktigt roligt hade vi, så tråkigt bara att en del inte bor här som Jenny, Eva och Evilina som inte kunde komma pga det fina avståndet. Umeå och England är lite väl långt bort, dock bor ju Evi i Västerås, men är man tvåbarnsmamma och jobbar en del helger är det inte det lättaste jämt :)
Hade ju tänkt tagit en massa bilder, men tror ni jag kom ihåg det? Nää hade fullt upp med annat ;)
Bjuder lite bilder på presenterna...


Fick brev både från Eva och Jenny :)

Jättefina halsbandet jag fick av Eva


Kan säga att jag blev näst yngst i Vuxenpoängspelet trots att det var 3 stycken yngre än mig på festen.

Bokat

Idag har jag och mamma bokat biljetter till Stockholm Horse Show. Ska gå på eftermiddags föreställningen på Lördag, moster och lilla kusinen följer med då också. Min plan är att få in lilla kusin på hästar så hon blir en riktig toppryttare nån dag! Vet inte riktigt vad moster med man tycker om det, men Moas halvsyster har ju faktiskt tävlat dressyr för en sådär 15 år sedan haha.
Sedan ska jag och mamma på hoppningen på Söndag morgonen. Å så klart en massa shopping!!! Fick ju in en del pengar på min födelsedag, dessutom har jag lite sparpengar som ska plockas ut :)


Tävlat idag

Lite blandade känslor. Dels gick han jättejättebra, men så klart 4 fel! eller nja egentligen 7 fel. Men ett stopp vart det. Ganska onödigt gjort från min sida. Han vart ganska tittig och spänd när jag kom in i ridhuset. Första inomhus dessutom på hemmeplan där han alltid blir lite avvaktande. Men idag var han superladdad när han kom in, men som sagt riktigt tittig var han. Så medan den andra ryttaren hoppade red jag runt och visade han lite hinder. Såklart inte det han stannade på. Han hoppar i alla fall 1:an superfint, sedan dök tvåan upp ganska snabbt ur en sväng. Jag kommer lite i obalans, har han lite utåtställd och ungefär två galoppsprång ifrån upptäcker Totte att det är det hindret vi ska hoppa och blir nog lite förvånad samtidigt som han tittar till på hindret. Ett hinder vi hoppat massor med gånger (dessutom får jag skämmas lite på jobbet för det var ju såklart jobbets sponsorhinder han stannade på). Men skrittar fram till hindret så han får titta på det, tar om och han klipper det så fint. Resten av banan går galant, kom lite dåligt in på sexan bara, vilket gjorde att distansen till 7a,b stämde lite dåligt men löste det ändå. Men i övrigt kändes allt väldigt lätt, Totte var superladdad och ville inte riktigt lyssna på förhållningarna ibland. Men ja det är en liten detalj vi får jobba på samtidigt som jag gillar det, härligt att ha en häst igen med riktig framåtbjudning :)


Bild från förra året, då hoppade han det fint! Dock var det en oxer i år med grind i framkant och en mycket knixigare sväng.

Födelsedag

Idag fyller jag 25! Ett steg närmare 30,ett steg närmare pension hehe.
Nä vi citerar James rakt av :

Happy B-day Oldie!

Hoppning

Idag blev det lite hoppning på banan med Totte. Han gick riktigt fint. Var lite fast igen i höger sida men är mycket bättre än innan Leif träningen. Hoppade inte så jättemycket hade ett räcke och en oxer på ca 1m. Dessutom var det tänkt att jag skulle två små hinder på ena långsidan. Men Totte körde upp huvudet och drog rakt igenom dom haha. Hade ingen hjälp nere på banan och ja jag är så ovig så jag kommer inte upp utan pall. Så tyvärr blev det inget mer. En av bommarna hamnade så man ialla fall kunde galoppera över den och Totte laddar och hoppar över den, sedan laddar han på den ena sockerbiten som han hade haft iväg och hoppar över den haha jäkla knäpp häst. Även en annan gång när jag la en volt alldeles innan en av sockerbitarna försökte han hoppa över en av dom, men missade med en halvmeter. Måste sett jätteroligt ut, hästen går på en volt och rätt som det är hoppar den ett hinder som inte finns där haha! Hursom tränade många högersvängar eftersom det var det han krånglade på senaste träningen. Idag gick det kanon och han var så fin och glad när vi hoppade! Så det var riktigt kul! Förutom att det kom en regnskur mitt i när jag höll på och hoppade, tror ni inte att min knäpphäst tyckte det var jätteroligt och blev värsta racerhästen när jag hoppade!


Back down South

If you wanna go,
Im going back down south now.
go on take my hand,
Im going back down south now.
Wait ´til you see the light,
and we hear those fights,
Im going back down south now.
I don´t want know,
how far you wanna go,
Im going back down south now!

Presenter

Min födelsedag är ju inte rikigt än, men jag firade mig ju som sagt i Lördags med släkten. Här är alla fina presenter jag fick, minus mamma & pappas för den sitter på kontot hehe


Lyckat ridpass

Red Totte på banan idag och fy sjutton vad fin han var! Någonting kom då verkligen igenom på Leif träningen. Fokuserade mest på galoppen idag. Gick hur bra som helst att både korta och länga honom, tränade även en del på rakriktning. Han var lite tjurig i höger varv precis när man gick ur volten, men efter lite nötning släppte det och han slappnade även av när jag gjorde det. Riktigt kul!

Klippetiklipp

Har inte haft tid att uppdatera på några dagar. Har haft fullt upp med förberedelser inför mitt födelsedagsfirande, hela lördagen var fullspäckat med släkten och kusin & moster stannade kvar tills igår. Idag har i alla falla Totte fått blivit av med sin tjocka ponnypäls. Jag gjorde debut som klippare idag :) Har försökt att inte vara med så mycket när vi klipper eftersom jag blir så jäkla allergisk när vi klipper (ja jag är allergisk mot hästar, men inte så farligt, men när man klipper är det inte roligt). Men idag hade inte mamma tid riktigt så pappa och jag fick göra det. Gick faktiskt riktigt bra! Gjorde mest grovklippningen så ska mamma och jag finputsa lite längre fram i veckan. Totte tyckte alla fall att det var jätteskönt att bli av med pälsen och stog mest och njöt, förutom på slutet då han vart trött på att stå still och tyckte att det var dax att röra på sig lite :)


RSS 2.0