Söndagens tävling

Var som sagt iväg och tävlade i Söndags i Svärdsjö, var dax för andra omgången av div. 3. Vi vann ju första så ganska logiskt låg vi ju i ledningen inför omg.2 :)
Hoppade i alla fall först 1m, han var kanonfin på framridningen och sedan dog han lite på framhoppningen. Men var väldigt djupt på framhoppningen och då har han väldigt lätt för att bara gräva ner sig och inte vilja. ¨Så försökte fokusera jättemycket när jag kom in på banan att han skulle vara framme. Å jo tack det var han, fick så mycket tryck i honom på ettan så vi flöt ut jättemycket till tvån (ett & två var en linje på böjt spår), men han fixade det fint i alla fall. Gick kanonbra hela banan, trots det fick vi ett nerslag. Vilket retar mig lite, visserligen var det en liten miss från min sida, han blev lite stark och jag skulle ha tagit tillbaka honom bättre. Men jag känner att varenda liten miss jag gör så rulla bommen. Börjar bli lite frustrerande, för så klart som det nästan alltid brukar vara, han var inte i en enda bom på hela bana förutom sexan som rulla av. Men men det är bara att fortsätta snart så lossnar det nog. I övrigt så var ju rundan riktigt kanon och vi fick inte ett enda dåligt språng!

Sedan var det dax för lagklass, Sara inledde med 4 fel, sedan var det min tur eftersom jag red 90cm den här gången. Och återigen fick jag till en kanonrunda och den här gången så var han inte i en enda bom, vilket han inte ska vara på 90 heller ;) var supernöjd med den rundan. Sedan inledde Ida i 1m med att rida nolla. Så det var nervöst inför Linnea som red på slutet, dessutom var det bara två lag klara för omhoppning. Tyvärr så var det inte riktigt Linneas dag och det vart två stopp, riktigt synd. Men trots det slutade vi 3:a!! Så vi behåller fortfarande ledningen med ca 2p tror jag det var.
Lite roligt var att överdommaren sagt till Fia att hennes bana var alldeles för lätt och att alla lag skulle nolla. Medan jag sa tvärtom till mamma innan vi åkte till tävlingen, att färre lag skulle nolla när Fia byggde för hon bygger lite svårare. Absolut inte dumt, utan egentigen alldeles lagom svårt så man verkligen måste rida, inge långsida snett igenom här inte. Däremot förra omg. var nog lite för lätt, då hela 7 lag gick till omhoppning mot den här omgången då endast två gick vådare. Men Anita som byggde i Leksand bygger inte svårt heller.
Men nu är det riktigt spännande inför sista. Får se hur det blit, vi är 5 st som vill rida nu så vi får se om jag blir med eller inte.

Nya ridbyxor

Eftersom min vita nästintill nya (köpte dom inför den här säsongen) tävlingsridbyxor, ser ut så här efter Dalahoppet:


Så var vi ju tvugna att skaffa nya inför tävlingen som var i Söndags, så jag och mamma åkte till Auboise i Onsdags och hoppades på att min ridbyxor skulle finnas (eftersom pappa så snällt erbjudit sig betala nya, vilket han ångrade när jag berättat vad jag betalat för mina). Tyvärr så fanns dom inte i min storlek, men jag hittade ett par andra som var snygga och supersköna! Så pappa kom lite billigare undan :)

Så här ser dom ut (lite halvkassa bilder med mobilen)
Knät igen

Mtt underbara fina knä börjar läka! Nu börjar det nästan se ut som ett knä igen och jag kan gå ordentligt!!


Planering

Lite hur min planering ser ut innan han ska få några veckors tävlingsvila i Juli:  • 29/5 Svärdsjö RK  1m & Lagklass
  • 4/6 Falu RK 1m & 1,10
  • 11/6 Säterbygdens RK  endast Lagklass
  • 24/6 Borlänge RS  1m


     


Trim

Trimmade Totte på banan idag innan jobbet, red i ca 40 min och så bra han gick!! I början av passte hade jag bara lust att hoppa av och gå hem igen. Han kändes så seg, men efter jag ridit lite övergångar mellan skritt-trav, trav-galopp, så lossnade han. Visst lite mer framåtbjudning i traven hade inte skadat, men han var så avslappnad och gick i jättefin form och gick ändå på bra. I galoppen var han kanonfin och gjorde superökningar. Så det vart ett riktigt dressyrpass kan jag säga. Skönt också att mitt knä börjar ordna upp sig så jag kan rida riktigt bra nu!

Bilder från Leksand

Idag kom de två bilderna jag beställde från www.bowes.se Kan säga att jag blev supernöjd! Dom var ännu finare i verkligheten än när jag såg dom på hemsidan. Tyvärr så blir dom ju inte lika fina när jag la in dom i datorn, men jaja Totte är alltid fin :)
Mitt fina knä

Haha såg att det låg bilder ute på Equipe.se nu från tävlingen i Torsdags, men ser på ett par bilder hur fina min ridbyxor är, fast det är ännu värre under ridstrumpan kan jag lova. Där har jag dragit upp den så den är ovanför stövelkanten. Eftersom man inte får kopier så länkar jag till bilderna (så kan ni ignorera mina fula miner haha)

http://webshop.equipe.com/meetings/2369/riders/163047/photos

Nytt täcke

Köpte ett nytt Svettäcke till Totte under Dalahoppet. Han har ju haft en fin förmåga att både haft sönder Hook och Marys gammla täcken. Hur han nu lyckats med det ingen av dom andra två gjorde ju det. Jaja hursom ett nytt grått vart det i alla fall kostade ca 720:-Ganska lika :)

Hittade detta när jag kollade igenom korten från förra året och på korten från i år.
Samma ryttare, samma häst, samma klass 2010 & 2011.2011

2010


Bilder från 1,40 & 1,50


HÄr kommer lite mer bilder från Lördagens 1,40 och 1,50!


Dalahoppet 2011 slut

Japp nu är det slut för i år. Fyra dagar är genomförda med lite drygt 1000 startande. Båda dagarnas 1,50 klass vanns av Marlene Lindblad på Corde. Nu är jag helt färdig och i morgon är det dax för vanligt arbete igen. Vart en del bilder igår, men idag hann jag bara ta 4 st eftersom jag stog i insläppte och hann inte med och ta nå¨gra kort. Men här kommer lite bilder i alla fall från Lördagens 1,30 :)


 

Ajaj!!

Totte får vila idag, gör så himla ont i mitt knä idag, är svullet och gör ont så känns inte så lätt att rida. Inte blir det bättre av att mitt jobb är så himla stilla sittande vilket innebär att det sväller ju lite extra eftersom jag rör mig så lite. Fortfarande jättenöjd och känner mig sjukt glad över rundan. Ska se om jag kan vara lite teknisk och lyckas lägga upp den :)
I morgon är det heldag på banan och förhoppningsvis en massa bilder....

Dalahoppet Torsdag - 1,10 debut avklarad!

Ja idag var det alltså dax för 1,10 debuten. Jag har inte tävlat det sedan 2007 och Totte har inte gjort det sedan hösten 2008. Så det var lite nervöst, dessutom så är det ju lite "hemmaplan" eftersom det är våran klubb som arrangerar, fast vi är ju uppe på skidstadion på Lugnet. Har ju inte haft den bästa uppladdningen heller eftersom jag varit sjuk sedan i fredags och jag har varit ganska dålig man blir ju så frukatnsvärt trött också (igår grät jag över 1 timme för att knopparna vart fula haha, då är man trött och ju mer jag tänkte på att detvar larvigt att gårta över det, desto mer grät jag.)
I alla fall, inleder dagen med att Totte leker hingst alldeles innan veterinär bes. för en annan häst började med det och då måste han göra likadant, knäppis ;) Så han är ju lite halvomhalvt på tårna när jag ska springa och blir lite rädd för något och slänger ut et framben frakt framför mig. Hej å hå... lyckas nästan hålla balansen men ramlar ner och lyckas trycka upp mig så jag studsar upp igen och fortsätter springa, måste ha sett jätteroligt ut haha. Blir tokig när jag ser att min ridbyxor gått sönder på knät, men var inte så mycket att göra åt, drar upp strumpan över det och går banan. Sedan ska jag visa Fia vad han gjort och vi upptäcker då att jag blöder jättemycket från knät. Så det är blod över hela knät och får då sjukvård innan tävlingen ens börjat. Så mycket bra start på tävlingen!
På framridningen är han lite seg, men när jag kom ner på framhoppningen blev han helt vild. Började ställa sig lite på bakbenen bara för att han inte fick gå fram när han ville (haha det roligaste var att Anna och jag diskuterade innan att Totte står ju aaaaaldrig på bakben, så fel vi kunde ha), började ställa sig lite också när jag skulle in på banan. Men framhoppningen går bra i alla fall. Och han är fortfarande taggad när vi kommer in. Sedan har vi ju lite hans orutin. Han har ju egentligen bara gjort en utesäsong så han blir ju lite spänd och tittig på omgivningen, dessutom på Lugnet är det ju väldigt stort och öppet och supermycket grejer att titta på. Så det han gör är att han står emot endel på hindrena, han är absolut inte tittig på dom utan bara ett litet motstånd. Så han rev bakbommen på trean, eftersom jag inte riktigt får fram honom. Därefter hoppar han 4 och 5 jättebra. Sedan ligger vi jättebra in i kombinationen, men han fortsätter ju att stå emot och då bromsar jag för jag blir lite osäker så han stannar. Så tar om det, får till det jättebra och avslutar jättebra på 7 & 8 och satte sista linjen perfekt! Fick tre tidsfel också så totalt 11 fel. Men är kanonöjd! med tanke på förutsättningarna jag haft, att Totte blev lite spänd och det var en del nerver inblandade. Dessutom är det ju ingen lätt tävling att debutera på, är ju regional idag, men resten av helgen är ju nationell så det är ju ganska tekniskt. Men som Lisa sa, klarar man det här klarar man alla andra 1,10 banor.
Tyvärr blev det inga kort idag, men på lördag är jag funktionär så då kommer massor med bilder! :)

Här ser man i alla fall lite hur stort och öppet det är...

Dalahoppet på G

Och hur laddar jag? Med en dunder förkylning!! Har varit sjuk ända sedan i fredags. Men nu börjar jag bli något bättre, ingen feber och inget halsont, man får vara nöjd med det lilla, för en tät näsa och en förjäklig hosta hänger fortfarande med! Nu gäller det bara att ta reda på vem som smittat mig haha, såg att både min tränare och en av dom som red i laget med mig förra helgen också är sjuka. Så skyller på någon av dom! Men i morgon drar det igång, fyra dagar regionalt torsdag och nationellt fre-sön. Över 1000 startande!
Några bilder från förra året, hoppas på finare väder i år!

Bilder

Beställde 2 st bilder idag från www.bowes.se från när vi var och tävlade i Leksand förra helgen. Läggar upp dom när jag får hem dom! :)Bild från Romme förra året, även den köpt från samma fotograf

Leif Träning

Var iväg på träning igår för Leif och det gick toppenbra!! Hoppade några språng på 1,10 och något enstaka på 1,20 och avslutade med en bana på 1,05. Totte var superpigg och jättevillig att hoppa så Lördagens lagklass var nog bara något tillfälligt. Första träningen ute var det också och superdammigt så alla min grejer är täckta av ett lager damm haha.
Skrittade honom idag och i morgon ska jag iväg och trimma lite till för Fia.


Leif på Dalahoppet 2010

Tävling - Upp som en sol, ner som en pannkaka

Jadu vet inte riktigt vad jag ska säga om gårdagens tävling, förutom att det var sista gången jag åkte till Leksand. RM kom ut en dag senare än vad som var sagt, startlistorna kom ut 20:30 kvällen innan, allmänt rörigt och seeeeeegt. Fick dessutom ett oerhört nonchalant bemötande i sekretatiatet när jag påpekade att jag stog som ute i grunden på 1m när jag var utesluten i omh, vilket jag tycker spelar roll. Men dom hade ändrat det i alla fall. Men ett stort + är att dom hade väldigt fina priser!
Hur som

1m: Han var jättefin i den klassen, lite tittig och stog emot lite, lite men inget nämnvärt. Var ju första ute tävlingen och jag hade räknat med att han skulle bli lite tittig. Men får till en bra grunomgång och har ett bra flyt. Får sedan till en jättebra sväng till första hindret i omhoppningen, river sedan andra hindret, då det var en lååååång galoppsträcka imellan och jag hann inte riktigt få ordning på galoppen. Sedan mellan 3:- och 4:e hindret gör jag en urdålig sväng och känner att han blir alldeles för lång, så försöker rädda upp situationen med att ta ihop honom, får jag lite panik och lägger i bromsen i stället och Totte gör ju som jag säger och stannar ju (för jag sa ju stanna med mina tygeltag haha han är ju så otroligt känslig, räcker ju bara med att räta upp sig för att få igenom en halvhalt) så jag åker av. Men kände mig väldigt nöjd ändå, var ju jag som klantade till det.

Lagklass 1m: Går helt in utan press eftersom dom andra 3 redan ridigt felfritt och tänkte att jag bara skulle rida en lugn runda. Får stopp på första, men la honom i ett taskig läge så det var inte så konstigt. Men sedan känns det inte alls som att han vill hoppa, får verkligen tvinga honom över 1,2 och 3:an. Får sedan stopp på 4:an för vi ligger på en mittimellan distans. Bestämmer mig då för att ta om den och utgå sedan, känns ju dumt att tvinga över honom över ytterligare 5 hinder till. Fårt till ett bra språng på 4:an och utgår sedan. Bestämmer mig genast för att jag inte ska gå in i omhoppningen. Känns ju inte som något jag vill prova på när han kändes så och det dessutom skulle höjas upp till 1,10. Så tyvärr satte det lite press på dom andra tjejerna, men dom var så jäkla duktiga!!! Alla tre var nolla med dom tre snabbaste tiderna och dessutom dom enda med 3 nollor så vi vann!! Kändes ju inte så jättekul för mig att gå in på prisutdelningen med dom, eftersom jag kände mig lite ledsen och orolig varför Totte betedde sig på det viset han gjorde. Han har aldrig känts så här förut och när han dessutom var otroligt fin i första klassen och blev överlycklig när han kom in på framhoppningen och såg hindrena i första. Så försår inte riktigt vad som hände.

Men ringder till Fia idag, som tyckte att jag skulle vara med för Leif på tisdag och komma och träna för henne på torsdag, så får vi se hur han beter sig, kan ju bara var något som var tillfälligt igår. Men det är ju klart att man undrar lite vad det berodde på, åhh vad jag önskar att min häst kunde prata!

Shoppat

Har varit på Auboise och shoppat lite grejer idag. Skulle ju köpa ett nytt tävlingsträns till Totte och hade bestämt att lägga lite mer pengar på det. Så jäkla besviken jag blev när dom hade urdåligt med träns. Så köpte ett likadant som han hade sönder eftersom det är lite panik inför helgen att ha ett träns, eftersom det från City gross är lite stort och kan inte ha det på tävling. Köpte även ett par nya rosa bandet handskar eftersom även dom gått sönder när jag fastnade i ett hinderstöd när vi bar bort hinder. Även en tröja tills i sommar fick följa med hem. Lägger upp bilder på det senare eftersom jag inte har någon kamera nu. Måste sticka ut i stallet och fixa ordning nu (tur att en i mitt lag har blogg, för jag upptäckte där att tävlingarna var visst i morgon och inte på söndag, så dom kunde ha blivit en kort i laget haha).


Dalahoppet 2011

Inte långt kvar tills dess nu och inte långt kvar till 1,10, debuten tillsammans med Totte! Ska bli spännande och se hur det går! Dalahoppet är 4 dagars reg/nat uppe på Lugnet och hittills är det 688 st anmälda, men det är ca 1 vecka kvar på anmälningstiden så det lär väl komma in lite fler anmälningar. Ska jobba lör-sön där, kommer att bli långa dagar...


John Hickey/Ian vann söndagens 1,50, vem vinner i år tro?

Vardagsträns

Var upp till City Gross idag och hittade ett träns till Totteman i alla fall att ha hemma ute i skogen 299:- kostade det. Hoppas han kan ha det nu då!
Men åhhh

Jag är ju världs bäst! Idag lyckades Totte fastna i någonting när jag hade ridit klart och ryckte sönder tygeln, som tur va gick det snabbt och han gjorde inte illa sig i munnen. Men men suckade lite och tänkte att jag skulle bli tvungen att köpa nya tyglar, tills jag såg att själv huvudlaget hade gått sönder på ytterligare två ställen! Så tränsent är väl helt oanvändbart så jäkla typiskt. Har ju länge tänkt köpa ett lite dyrare finare träns att tävla och träna i och behålla det här att bara ha hemma i skogen. Nu måste jag alltså köpa två nya träns. Ska åka upp till City Gross i morgon och se om dom har nå billiga träns. Sedan lär väl jag och mamma åka till Auboise på fredag och köpa ytterligare ett eftersom det är tävling i helgen :)

RSS 2.0