Shopping från Globen

Sådär nu har jag äntligen fått tid till att fota min shopping. Är jättenöjd med allt som införskaffades, gjorde inte direkt några fynd. Men hittade nästan allting som jag ville ha. Min brorsa har ju lagt beslag på kameran så allting är taget på mobilen så kvalitén på bilderna är inte på topp...


JW Schabarak och luva från Skara Hästspor och Stübben tvål från Gelas Ridsport

Mörkblå JW ridbyxor från Skaras, är det enda inköp som var lite billigare (förutom schabraket som det var 10%) ar nedsatt ca 70:-


Blingbling pannband från Skaras

Sist men inte minst kavaj från Spooks, bilden gör den verkligen inte rättvis, men som sagt har man bara mobilen så blir det ju inte så bra bilder jämt.

Back från Stockholm

Har haft en rolig helg i Stockholm, med mamma, moster och kusin. Vi var ju som sagt på familjeföreställningen igår. Lyckades släpa med mig lilla kusin på mässan en stund vilket hon tyckte var spännande. Förälskade sig ett rött JW schabrak men blev lite besviken när jag valde det svarta haha, hon fastnade även ett tag vig en hög Swarovskipannband också. Allt är fint som glittrar tycker man när man är 6 haha.
Mamma och jag var på hoppningen i morse och såklart kom ju Rolf-Göran till Grand Prix klassen. Jäklar vilket jubel det blev bara när han kom in för att gå banan.
Shoppat en massa har jag gjort också, men storebror hade snott digitalkameran så bilder på min shopping kommer upp nån dag framöver :)


Kan bjuda på en suddig bild när man kusin provar mina nyinköpta JW grejer :)

GLOBEN!!

Snart är de dax att bege sig till Stockholm och Globen. Idag ska vi gå på familjeföreställningen med lilla kusin och i morgon blir det hoppningen på morgonen. Så klart en massa shopping också (hoppas jag, för alltid när man vill shoppa en massa hittar man ingenting haha).


Vart är den där jäkla vintern?


NÄ inte i Sverige heller verkar det som! Så här ser det ut vid 14-15 tiden i Dalarna när det är fint väder

Årets lilla rosettskörd

Ja det blev inte så många i år. 8 st lyckades jag samla ihop, det här året blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Det har ju egentligen inte varit dåligt, men känns som hela året har varit lite stolpe ut. Bommar som trillar lite här och var utan att jag direkt gör något fel, min nerver har spökat som galningar i år, Totte har krånglat lite, har hamnat 1 eller 2 utanför placering etc. Samtidigt som vi utvecklats enormt mycket under året, jättemycket har hänt. Totte har fått mycket mer bjudning, han har blvit mycket finare på marken och dessutom slutat bråka så mycket på marken, jag har ändrat min ridstil ganska mycket och faktiskt nu på slutet har jag blivit mycket lugnare i mig själv och slutat stressa så otroligt mycket. Idag var ett bra besked på att jag har utvecklats mycket i min ridning och även Totte har gått framåt och jag kunde bibehålla ett lugn och rida fokuserat. Nu får vi hoppas på att nästa år blir mycket bättre och lite fler nollar trillar in. En mer utförlig utvärdering av året kommer lite längre fram.


Tävling Storvik-Ovansjö

95cm 0+0

Totte gick superfint idag och var taggad och hade riktigt mycket bjudning, men samtidigt var han superlydig. Idag var en sådan där bra dag när allt bara stämde! Superbra galopp, fick till jättebra distanser fram till hindrena och Totte var så med. Vågar nästan säga att det är en av dom bästa rundorna jag gjort den här säsongen. Dessutom var jag väldigt lugn och sansad i min ridning. Red en vädligt lugn omhoppning och satsade ingenting alls, så det blev ingen placering. Men kom bara 2 utanför och det var dom 2 sista som petade bort mig. Lite kul att man är så nära placering trots att man knappt snävar eller rider på någonting. Var ca 7 sekunder efter 1:an och hon red jättefort och ca 1 sekund från sista placering. Men kändes som ett jättebra avslut på den här säsongen och jag är riktigt nöjd med dagen trots att det inte vart någon placering.

Jag är med...

... och tävlar


Åhhhh

Vill se, vill se, vill se, vill se, vill se!!!!!!!!!!!!!!! Men har inte tid den här veckan så måste vänta tills nästa vecka!




Onsdagsnöje

Jaha, den här dagen har ändrat sig hela tiden. Var helt inställd på hoppträning tills igår då den blev inställd. Sedan var tanken att åka ut till Vika och rida, men ca 16:45 ringde mamma och sa att han kunde väl lika gärna stå idag. Blir ju inte mycket till ridning ändå i det här bäckmörkret. Så då bestämde jag mig för att åka och handla, men upptäcker att jag glömt plånboken hemma. Nu sitter jag här, orkar inte gå och handla, har ca 5 min gångavstånd till Ica, ca 5 min med bil till Willys, City Gross och Ica Maxi, men har ingen lust dessutom är det kallt! Så dagens plan: Lite träning här hemma med min pilatesboll, gå ca 20 m till pizzerian och köpa en kycklingsallad sedan titta på sista Harry Potter filmen som jag fick hem idag! Vilke super Onsdag! ;)



Bus Totte!

Totte är lite busig ibland när man ska ta in honom. Ibland är det mindre roligt, speciellt en söndag em när man nyligen är hemkommen från Stockholm och sovit ca 4 h under natten ;)


Hemma

Sådär ja då är man hemma efter en liten kort helg i Stockholm, elle ja, jag kom hem igår men har inte orkat skriva något. Åkte i Lördags morse så vi kom fram runt två till Stockholm. Där vi checkade in på hotellet därefter vart det lite bubbel på Tina och Marias rum :)


Därefte gick vi ut på stan ett tag och letade skor till Maria och träffade min moster en liten sväng. Moa var för tjurig så hon fick stanna hemma, men jag träffar ju henne om två veckor när vi ska till Globen!
Därefter gjorde vi oss iordning och mera bubbel på rummet!

Haha Elin är tjej och kan göra två saker samtidigt!


18:15 gick bussen till Golden Hits där det var mat och show. Därefter blev vi kvar där hela kvällen! Lyssande på Jimmy när han sjöng kareoke och dansade hur många timmar som helst. Min fötter höll på att ta livet av mig när vi gick hem. Gjorde ett snabbstopp på McDonalds där Jimmy surade för att det fanns en Jimmy till på kareoken som sjöng bättre än honom haha. Halv fyra kom vi hem i alla fall och halv nio gick vi upp för att ät frukost. Kan säga att det var bra mycket lugnare på vägen hem än när vi åkte ner haha.












Ojdå

Här var det lite dött! Har inte hänt så mycket heller, därav frånvaro av uppdatering. Skulle ha hopptränat egentligen i Torsadgs men Tottski var lite svullen i ett bakben i Tisdags när jag skulle rida. Har dock gått ner nu och han var inte halt och hur mycket jag än kände och klämde över hela benet kunde jag inte hitta att han ömmade någonstans heller. Dessutom blev han bättre så fort han fick röra sig lite. Idag var han i princip helt ren när jag tog ut honom så idag har jag skrittat ut på en sväng. Men i morgon får han vila för jag till Stockholm med jobbet. Är tillbaka på Söndag igen, då vi nog ska klippa honom för nu är hans päls nästan tjockare än våran shettis!


Hoppglad häst

Hoppade Totteman på banan igår och jäklar var hoppglad han var!!
Började med att rida fram lite lätt, försökte få honom avslappnad han har blivit lite spänd och hög i nacken. Så red utan stigbyglar en stund och försökte få honom att sänga sig och komma upp lite mer med ryggen. Släppte ganska bra tillslut, men kunde inte riktigt sitta och nöta så länge jag ville eftersom det började skymma lite och kände att jag var tvungen att börja hoppa. Började med att hoppa fram lite på plank på ca 80-90 cm. Sedan hoppade jag oxer på ca 1m med bom 5,5 m framför och en bom 3,5m bakom oxern. Kunde tydligen inte rida på bommen igår, försökte inte bry mig om bommen utan rida helt normalt, men jag är så jäkla pillig och petig och kan inte låta bli att måtta på bommen. Kom lite nära inpå bommen hela tiden. Men Totte som brukar protestera och vägra tänka själv oftast på hinder, bestämde sig igår att hoppningen var så kul så man fick väl taxer lite själv och hoppa då! Gullehästen! Nu kom vi inte direkt supertokigt så han fick gå i botten och så, men man kände verkligen hur han tänkte till själv när vi kom över bommen och kortade eller längde steget mellan bommen och oxern. Kunde bara sitta still och hålla om och låta honom jobba med hindret, superroligt!!
Avslutade sedan med att hoppa planket och försökte bara sitta still och hålla om och låta honom arbete själv med hindret (även bra övning för mig själv eftersom jag ofta vill sitta och måtta på hindrena). Han gjorde det super och gick superfint på hindret och jag kunde verkligen bara sitta och vänta också, riktigt roligt! Snart är det dax för säsongens sista tävling både tråkigt och lite skönt att få ta det lite lugnare ett tag.


Taggad på Facebook

Denna söta bild vart jag taggad på härdomdagen :) Är från sista omgången i Elit uppe i Vännäs. Älskade Hookis (den gula om ni missat att han är det hehe) ser så jäkla söt ut och liten! Men egentligen är han högre än Bonnie som står längst till vänster




Tävling

tävling-hv

Bortskämd

Den här veckan har jag blivit lite bortskämd med hästen. Pappa mockade åt mig i går så jag behövde bara rida vilket innebar att jag fick sova lite längre. Skönt att man jobbade på em för det var bara fint väder på morgonen, sedan när jag kom till jobbet började det mulna på och blir grått och trist väder. Idag och i morgon vilar Totte så mina snälla föräldrar ställer upp och mockar idag så jag slipper åka 4 mil tur & retur för att mocka. Lite tråkigt tycker man ändå att det är samtidigt som det är skönt, men saknar ju lillkillen, gör man ju alltid. Hur kan man liksom inte sakna den underbara hästen haha.
Nu ska jag laga mat och sedan titta på Skärgårdsdoktorn (mamma köpte boxen med alla 3 säsonger och så klart fastnade jag i det).


När man saknar bästa Tottekillen får man trösta sig med andra killar som Ben & Jerry!

Ni har väl inte glömt...

...Att anmäla er till Riders Tour ikväll på Bilmetro i Borlänge? Auboise kommer att ha modevisning, föreläsning av Annelie Eriksson och mycket mer!


Tävling Rättviks RK

Näst sista tävlingen för säsongen avverkades i Söndags, blev en 1m. Rättviks ridhus är jättefint och stort och så mycket möjligheter man har som banbyggare att bygga på alla möjliga vis. Men inte den Rättvik väljer där, är så fruktansvärt trött på denna banbyggare, känns så otroligt oinspirerad och urtrista banor. Hadet tex. samma bana både i 90 cm och 1m, samma sak förra året, då körde hon samma bana i båda 1m klasserna. Långsida snett igenom är hennes otroligt komplicerade banor. Riktigt trist när det finns så mycket möjligheter. Hursom, Totte kändes helt okej på framridningen, vart lite stressigt så hann inte riktigt få igenom honom ordentligt. På framhoppningen kändes han jättetaggad och allt tryck kom verkligen bakifrån. Däremot var han lite stark och ville inte riktigt sätta under sig och blev ganska hög i nacken. När vi komm in i ridhuset kändes han ganska spänd, men hoppade 1:an fint. Till tvåan ville jag få honom att sätta under sig och samla ihop sig fram till hindret, men i stället knäppte han av nacken och bara kortade galoppen. Vilket gjorde att när jag skulle börja rida an blev jag osäker och började backa honom, vilket resulterade i ännu kortare galopp, så vi kom nättenära tvåan. Såklart klarar han fram och men river bak, som han nästan aldrig gör. Men det kändes som att han inte riktigt hoppade igenom kroppen på hela banan. 3, 4, 5, 6 gick bra, men han var lite stark och låg på hela tiden. Sedan till 7:an blev han jättetittig på hindret och ville inte hoppa det alls, men med lite övertalning så fick jag honom att hopp och som straff för att matte var så dum och tvingade honom hoppa rev han det, hehe, nädå, vi kom alldeles för när när han stog emot så han rev framkant.
Var jättenöjd när jag gick för det kändes sådär, hittade inga avstånd, och Totte var spänd och hög i nacken och ville inte komma igenom i kroppen. Däremot när man tittar på filmen så ser det faktiskt ut att vara en ganska fin runda och Totte ser riktigt fin ut. Det enda man ser är att han inte riktigt hoppar igenom kroppen på hindrena som han brukar göra.
Men nu taggar jag om inför sista tävlingen om ett par veckor!!

RSS 2.0